|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlık Nedir?
tek kelimeyle cevap verir misiniz...
En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:13. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bu kadar geniş kapsamı olan olan bir mesleği tek bir kelimeye sığdırmak, özdeşleştirmek yanlış olur diye düşünüyorum...........
MİMARLIK NEDİR? deyince aklıma bir değil bir çok şey geliyor,biri diğerini diğeri bir diğerini hatırlatıyor bana...... MİMARLIK: emektir................. sevgidir................... dokunmaktır............... koklamaktır...................... bakmaktır........................ bakarken görebilmektir..................... gördüğünü algılamaktır...................... hissetmektir........................ bazen sabahlara kadar uykusuz kalmaktır................ bazen de sabahlara kadar eğlenmek..................... bazen güzel bi müzik dinlemek.................... bazen güzel bi tabloya bakmaktır.................... bazen doyasıya gülmek................................. bazen de ağlamaktır.................................................................................... .............................................. bunlar sadece benim şimdilik aklıma gelebilen kısmı.........ama bildiğim , iyi bildiğim bir şey var ki mimarlık yaşamın her alanından küçük parçaçıklarla yapılmış bir puzzle gibidir..............yaşama ve insana dair herşeyin bir sentezidir............ En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:13. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
nedir nedir
içine mimar konan keseye denir
bakınız ekşisözlük pascha d ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
insandır...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
yaşam biçimidir
yaşam biçimidir
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
tek kelime olanlar çok hoş böyle ilginç şeyler bekliyorum ...
ekşi sözlük linki değil tabiki ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:14. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
bulabilen olmuş mu?
cevabını asla tam olarak veremeyeceğin,versen de bunun herkese göre doğru olmayacağı bir olguyu tek kelimeyle tarif etmek sence güç değil mi?
En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:14. |
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
ben zaten herkesin kendi yorumunu merak ettim sıddık bey ... bir zahmet yaz yorumunu
bir onu yazmadınEn son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:15. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
düşünmek,
metin kısa geldiği için uzatıyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
içine mimarlık koyulan kese
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
düşünmek çok güzel ama düşünmek de zaten hersey yaa epey genişledi o zaman
bu arada bence mimarlık tarzdır .. yapının tarzını seçiyorsunuz siz mimarlar.. !!! ama kese değil tabiki foruma bunu yazmak ne işe yarıyor merak ediorum En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:16. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zerafettir.
Gözlemleyebildiğimiz evrenin canlı/cansız her formu en az enerji ile en yüksek faydayı sağlayıp en kararlı formları oluşturur. Biz de bu formlara "Ayy! ne kadar zarif!!" deriz. Örneğin: Göklerde süzülen kuş en az enerjiyi harcamak için hava akımını kollamaktadır, çiçekler güneş ışığı peşindedir, avını kovalayan aslan, harcadığı ile kazanacağı enerjiyi hesaplamaktadır...vs vs. Enerji çok kıymetlidir.
Mimarlıkta da; en az/en uygun yapı malzemesiyle en yüksek fayda ( kullanım alanı/ taşıyıcı sistem/ çevresel etkiler/ arazi yapısı felan filan daha bir sürü şey ...) bir araya geldiğinde "zerafet" oluşur..Diye düşünüyorum. En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:16. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
yapı malzemesi ,cevresel etkiler ve arazi yapısı bizim işimiz arkadasım
ama zerafet tanımın ve örneklerin çok güzel çok hoşuma gitti ... bu konuyu açtığımda beklediğim orjinal bir şey duydum sonunda sağol En son lumina tarafından düzenlendi : 26-04-2007 00:16. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlık hakkında birşey bilinmiyorsa susulmalı ismail
|
|