|
|
#46 |
|
Üye Adayı
![]() |
ihtiyaca cevaptır
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Forum Üyesi
![]() |
mimarlık,elbette hepinizin bahsettiği gibi asla bir kaç kelimeye sığdırılamaz.
mimarlığın bir tavır veya duruş olduğunu düşünüyorum... hayata olan tavır ve tepkimizdir. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Forum Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
mimarlık, dil ister,göz ister,algı ister.beş duyunun da kullanabılecegı tek ortak payda..
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
MİmarliĞin Bİr Enerjİ BİÇİmİ OlduĞuna İnaniyorum...
|
|
|
#50 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
Öğrenci
![]() |
huzurdur
mesala tasarımı berbat bir mekanda nefes almak güçleşir,renkler uyumsuzsa ruhumuz isyan eder bu duruma. Birde böyle bir mekanda hayatımızı geçirdiğimizi düşünün. mekanda estetik olmalı uyum olmalı ışık olmalı ...insan özgürce nefes almalı. kısaca yaşadığımız mekanlarda huzur bulmalıyız. Baktığımız binalar gözümüzü yormamalı bu yüzden huzurdur derim ben. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
![]() |
Mimarlık, yapı ve çevre tasarımcılığıdır. Yani bir tasarım dalıdır, mühendislik değil.
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
Öğrenci
![]() |
işleve biçim vermektir.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
![]() |
Bu biraz tasarımın tanımı gibi olmuş. Yani bu durum bardak tasarımı için de geçerli araba tasarımı için de.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Ziyaretçi
|
emektir.................
sevgidir................... dokunmaktır............... koklamaktır...................... bakmaktır........................ bakarken görebilmektir..................... gördüğünü algılamaktır...................... hissetmektir........................ bazen sabahlara kadar uykusuz kalmaktır................ bazen de sabahlara kadar eğlenmek..................... bazen güzel bi müzik dinlemek.................... bazen güzel bi tabloya bakmaktır.................... bazen doyasıya gülmek................................. bazen de ağlamaktır.......................................... O kadar çok mimar arkdaşım var ki,çoğunun sabaha kadar çizmlerine yardım ettim... Daha birinin çizdiği projeyi kokladığını,projeyi çizince ekrana dokunduğunu,o çizgileri hissettiğini,proje bitince veya mimari bir tasarım gördüğünde ağladığını görmedim....ARKADAŞIM ABARTMAYIN MİMARLIK TEK KELİMEYLE ;ÇİZMEKTİR... |
|
|
|
#55 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Yönetici
Ankara
Mimar
![]() |
Bir hocamız, Sayın Ferhan Yürekli, "Mimarlık bir KELEBEKtir demişti, ömrü bir gündür, yaparsın biter"
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
ayrıca sizin hesapla, müzik aleti çalmak üflemek ,tellere dürtmek, heykeltraşlık keser sallamak, ressamlık karalamak falan gibi geliyor olmalı, ne mutlu size. |
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Üye Adayı
![]() |
mimarlık nedir mi?
tanrıdır mimarlar