Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > Karadeniz Teknik Üniversitesi

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 02-03-2005, 01:36   #1
Forum Üyesi

diavoLo is on a distinguished road
Talking K.T.Ü 'de Bitirme Projesi

K.T.Ü lü olarak ve bölümünü ve üniversitesini çok seven birisi olarak bunu yazmak istemezdim ama artik dayanamiyorum,birsekilde içimden atmak istiyorum...bitirme hakkinda birkaç sey yazmak istiyorum;....bilmeyenler için söyleyeyim biz hala bitirme projesini el ile yani rapido ile çizmek zorundayiz.ve buna mecbur tutulan belkide tek okuluz.basliktada yazdigim gibi bunun sebebi 'xxx xxx'........neden diye soruyorum kendime bir cevap bulamiyorum,bize gösterilen tek sebep 'çocuklar el çizimini unutmayin' ve bilgisayarla kopyala yapistir oluyor.peki ben bilgisayar çiktisi üzerinden rapidoyla çizdigim zaman ne oluyor.'hamallik-kopya'.......sanki ben gidip parasiyla birbaskasina çizdiremem....bizmi safiz baskalarimi anlayamadim.bir diger konuda bilgisayar çizimine izin vermeyen sayin hocalarimizin bir yarisma projesi çizecekleri zaman yana yana bilgisayar bilen ögrenci aramalari ve daha sonra o ögrencileri 'adamlari' sayip diger örencilerden ayirip üstün görmeleri.....yaa burda bir çeliski var ama ben adini koymayayim.herseyi sizlere birakiyorum saygilarimla.....

En son Rabia Alga tarafından düzenlendi : 13-03-2005 09:51 Nedeni: Forum'da argo kelime kullanılmamasını rica ediyoruz.
diavoLo offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-03-2005, 01:41   #2
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
etic is on a distinguished road
:)

işte bizim bir farkındalığımızda bu ..
özeleştiri yapabiliyor olabilmemiz .. diavolo arkadaşımız gayet güzel bir konuya temas etti ki bende ona şöyle bir cevap vereceğim erciyes üni. mimarlık öğrencilerinin dediğine göre orada insanlar ilk 7 projeyi elle çiziyorlarmış ve sadece bitirme projesini bilgisayar ile teslim ediyorlarmış .. dediğim gibi bu bana erciyes li öğrenci ark. larımız tarafından aktarılan bir bilgi .. bence dua et sen diavolo cuumm see you .. ( bu arada bu mesajımdan bitirmeyi elle çizmek istediğim anlamını çıkarmayınız )

En son etic tarafından düzenlendi : 02-03-2005 01:56
etic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-03-2005, 01:47   #3
Forum Üyesi

İstanbul
berna özkan is on a distinguished road
Wink !

Tabiki biz mimar adayları olarak elle çizimimizin ii olması gerekir diye düşünüyorum.Her ne kadar artık çağ her konuda bilgisayar çağı olsada ki mimarlıkta bunun içinde;bir mimarın ii bir eskiz ve el çizimi olmalı.Anlatmak istediğini el çizimiyle projesine yansıtabilmeli. Meslek hayatında her çeşit insanla karşılaşılıyor.Herkesin algılama kapasitesi farklı.İş hayatı bayağı çetin.Gerçi daha 2.sınıfta olsamda gözüm korktu açıkçası.Her yönden donanımlı olmak lazım.
Bizim bölümümüzün bu tutumu da yanlış mı?Tartışılır.Bizim hocalarımız genelde olaylara nostaljik bi açıdan bakıyor.Hepsi olmasa da çoğu böyle.İyi bir autocad ve bu gibi programları çizen biri iseniz bitirme projesini bilgisayar çizimi ile vermenin nasıl bir zararı olabilir,cidden ben de anlamıyorum.Ama dikkat etmek gerekirse ii bilen,gerçekten bilen diyorum.İki komut bilmekle de ortaya ii işler çıkacağını zannetmiyorum.
Şuan bitirme alan KTÜ mimarlık bölümü öğrencileri; sözün özü;size katılıyorum.Ama böyle bir kuralın olmasının herhalde geçerli bi sebebi vardır.Eğer yoksa gerçekten tuhaf bir tutum.Aslında sormak lazım!
Bu dönem proje konusu da bayağı zorlu görünüyor.KOLAY GELSİN!

MİMARCA
berna özkan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-03-2005, 16:35   #4
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
proje çizmek hiçbirşeydir
proje tasarlamak herşeydir

2. sınıfıtan sonra bütün projelerin BİLGİSAYAR DESTEĞİ İLE TASARLANMASI lazımdır.

Bilgisayar desteği ile tasarlamak çok zor odluğundan ve bunu yapabilmek için çıplak elinizin hızı kadar bilgisayarla tasarlama bilginiz olması grektiğinden ve hocalarınızın muhtemelen bunu hiç denemediklerini düşünürseniz, çizim olayına takılırsınız.

Soru: Size bilgisayarla çizme izni verince bilgisayar bilginiz gelişecek mi? İlk projelerde belki ama sonra. Sadece çizim hızınız gelişecek. AutoCAD yani. Pöh

Sizin hocalarınız bilmeden iyi de yapıyor da olabilirler.

Onlara soun
onların zamanında Rapido'yu yasaklayan hocalar odluğunu söyleyecekler. Graphos ile yani mürekkebe batırıp çizim yapıldığı zamanları. O zaman rapido çıktığında olay olmuş ve çoğu üniversitede rapido ile çizim yapmak yasaklanmıştır.

KTÜ'yü bilmiyorum. İyi bir üniversite olduğunu ve öğrencilerinin teknolojiyi takip edip birlik oldukarını biliyorum. Ama bilgisayar bilen ve onla tasarlayan hocalarınızın sayısı, bilgisayarı sadece kendi bürolarında öğrenci çalıştırmak için kullanan hocaarınızdan fazla olursa, yani bilgisayar ortamında gerçekten mimarlık yapanlar okulunuzu istila ederlerse o zaman işler değişir.Bekleyeceksiniz.

Çoğu üniversite bu değişimi geçirmiştir. Geçirmektedir. Debelenmektedir.

Problem bilgisayarla çizmek değildir. Mümkünse bilgisayarla çizim altlık yapınız. Bence çok önemli değil. Projeniz iyi olsun.

Şikayet etmeyin el ile çiziniz. (Bana da kızmayın. Bilgisayar düşmanı sayılmam:-)

Kolay gelsin.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2005, 00:17   #5
Forum Üyesi

diavoLo is on a distinguished road
Problem bilgisayarla çizmek değildir. Mümkünse bilgisayarla çizim altlık yapınız. Bence çok önemli değil. Projeniz iyi olsun.(ayasofya'dan alıntı...)

evet sevgili arkadaşlar problem bilgisayarla çizmek değil,aslında elle çizmek de değil.ben dahil burdaki bütün arkadaşlarım tasarımın belirli bir noktasına kadar yani tasarımın ana hatları oturana kadar zaten el ile eskiz çizimleri yapıyoruz.ve daha sonra çizimi bilgisayara aktarıp geliştirme sürecine giriyoruz.ve sunum dahil her şeyi daha rahat organize edip teslimimizi veriyoruz.bu şekildeki bir süreci izleyip projeyi nihayete erdirdikten sonra hangi akla hizmetle bu çizimleri altlık olarak kullanacağız.dahası bunun bize artısı ne olacak .bütün bunun yanında ben bir eksiğini daha söyleyim 'zaman kaybı'....bitirme teslimini tamamen rapidolamak geceli gündüzlü 1 hafta alıyor.(aynı zamanda bu dönem ne hikmetse prpje içerisindeki yazılarıda lejant vb.... elle yazmamızı istediler ki sırf bı 2 gün sürer.)şimdi bu hammallık değilmi........ve yaşanan stres yanında piyangosu........
diavoLo offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2005, 00:52   #6
Forum Üyesi

ARsm is on a distinguished road
aslinda onlarinda hosuna gidiyo...

yaptigimiz veya yapacagimiz hammalligin haddi hesabi yok.. hocalarin bitirme projesini el çizimi istemelerini komik bi o kadarda anlamsiz buluyorum.. çünkü onlarda paftalari bilgisayarda düzenlenen ve çizimleri degisik programlarda çizilerek ( ki bunlari hakkiyla yapanlarin en az el çizimiyle urasanlar kadar yorulduklarini kesinlikle savunuyorum) projelerini teslim eden arkadaslarimiz hocalar tarafindanda takdirle karsilaniyor.(ve hatta bana göre birbirlerine biyik altindan gülüp hava bile atiyolar; 'bak benim teslim projelerim daha güzel' diyerekten) bu bence bi bayrak yarisina dönmüs.. 'su ögrenciler gitmeden öyle bi engel çikaralimki karsilarina' der gibi.... ne diyim biz cektik.. bizden sonrakiler kurtulur insallah...

En son ARsm tarafından düzenlendi : 04-03-2005 01:03
ARsm offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2005, 00:54   #7
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
...

öncelikle bir yanlış anlaşılma olmaması için şunu dile getireyim .. bir projeyi el ile çizmek insana + değerler katabilir .. en azından el çizimini düzeltmeye bu konuda insanın kendisini geliştirmesine vesile olur .. bundan kimsenin şüphesi olmadığı gibi benimde şüphem yok .. ancak gel gelelim bitirme projesinin elle çizilip çizilemeyeceği konusuna .. bence çizilebilir de çizilmeyebilir de .. bilgisayarı olmayan insanlar neticede elle çizecektir .. ama bilgisayarı olupta bu şekilde teslim vermek isteyende tabiki kendisine göre haklıdır ve bunada saygı duymak gerekir .. aslında bizim burada bir sitemimiz söz konusudur bunu başka yönlere çekmenin hiç bir anlamıda yoktur .. diavolo nun da söylediği üzere insanların zamanı iyi kullanması gerekirken nedendir bu el çizimini dikte etmek onun sebebini araştırmak lazım .. neyse çok fazla uzatmama gerek yok .. sonuç itibariyle el çiziminide bilgisayar çiziminide seven biriyimdir .. umarım güzel neticeler bekliyordur bizleri .. kolay gelsin herkese !
Eski 04-03-2005, 01:05   #8
Forum Üyesi

EsKiZWebMasTeR is on a distinguished road
Diavoloya katılmamak elde değil lakin bu seslenişle kimler duyacak nasıl tepkiler gelecek merak ediyorum gerçi bu sadece bu platformda tartışmaya açılmış bir şey değil insanların ilk defa dile getirdikleri birşey hiç değil ancak bir ktülü olarak şunu diyebilirim ki artık bu tarz diretmelerden vazgeçilmeli artık, piyasada artık kaç büro elle çizim yapmakda veya kaçı elle çizmek için ısrar etmekde? Hatta bırakalım bütün bunları sorun sadece bize elle çizimi öğretmek mi? Veya amaç bu ise ve bilgisayrla hile yapılıyorsa elle çizimde hile yapılamaz mı? Bu konuda arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. Ancak ne yazık ki artık birşeylerin değişeceğine pek de inanamıyorum nedendir bilmem, yine de hocaların bir bildiği vardır diğerek geçiştirmek durumundayız sanırım. Ama sayın Ayasofya'nın unuttuğu birşey var ki bu serzenişleri bulunanlar zaten tasarımın el ile yapılmasını zaten kabul etmiş insanlar nitekim eskizin keyfi başkadır, tasarım eskizle başlar, düşünceler fikirler o hep bahsettiğimiz kara kutunun çalışma prensibi elin kağtla buluşmasıdır, nitekim kurduğumuz klübün adı da bu zaten...
Kısaca toparlarsak, bilgisayar bitirme projesinin bence vazgeçilmez bir parçasına olmasına rağmen böylesi tutumlar öğrencileri daha farklı hilelere de itmekde aslında hocalar bunların farkında zaten ama nedense çözüm üretilmiyor, belki bu serzenişler daha sonraki öğrenci arkadaşlarımıza bir sonuç olarak geri döner diye umut ediyor, tüm ktü son sınıf öğrencilerine teslimde kolay gelsin diyorum
EsKiZWebMasTeR offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2005, 02:00   #9
Arkitera Üyesi

@rch-i-dio'in Avatar'ı

Sakarya
Mimar
@rch-i-dio is on a distinguished road
Exclamation

Alıntı:
Orijinal metin berna özkan tarafından gönderilmiş
Tabiki biz mimar adayları olarak elle çizimimizin ii olması gerekir diye düşünüyorum.Her ne kadar artık çağ her konuda bilgisayar çağı olsada ki mimarlıkta bunun içinde;bir mimarın ii bir eskiz ve el çizimi olmalı.Anlatmak istediğini el çizimiyle projesine yansıtabilmeli. Meslek hayatında her çeşit insanla karşılaşılıyor.Herkesin algılama kapasitesi farklı.İş hayatı bayağı çetin.Gerçi daha 2.sınıfta olsamda gözüm korktu açıkçası.Her yönden donanımlı olmak lazım.

MİMARCA
diavoLo ile başlattığımız bu konuya 2. sınıftan bir arkadaşımın katılması beni memnun etti.ki biz bu olayı,ısteyen baş kaldırış diyebilir, başlatırken bu dönem bize bir faydası olmayacağının bilincindeyiz.amacımız bu işkenceyi diğer arkadaşlarımızın çekmemesidir.
diğer arkadaşımın yazdıkları gayet doğru el çiziminin gerekliliğini mimarlığı kanıksamış hiçkimse gözardı edemez.bir müşteriniz geldiğinde ona 'du ben bi bilgisayarda çizeyim 2 dakkada birde render alayım' diyemezsiniz,o esnada kaleminizi diğer bir değişle yeteneğinizi konuşturup insanı ikna etmeniz gerekir......bütün bunların yanında bitirme projesinin elle, yetiştirme stresiyle tabiri caiz ise 'yusuf yusuf' halindeyken çizilmesinin bize sürekli uyumama rekorları kırmaktan başka ne faydası olabilir.ayrıca öğrenci milleti her şeyin kolay yolunu bulmaya itilmektedir(başkasına çizdirme,kitaplardan alınan detayları kopyalama,özalit vb...) bütün hocalarımız da bunun farkındadırlar.peki amaç nedir o halde......
@rch-i-dio offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2005, 10:43   #10
Arkitera Üyesi

@rchik@dir'in Avatar'ı

Muğla
Mimar
@rchik@dir is on a distinguished road
arkadaşlarım bitirmeyi elle çizmeniz ve çizmemiz hadisesi bundan seneler önce yaşanan bir olay sonucu bölüm ve öğrencilerin mahkemelik olmasından sonra vuku bulmuştur.daha önce bilgisayar ile çizildiği günler de olmuş yani.
Eski 04-03-2005, 15:34   #11
Arkitera Üyesi

@rch-i-dio'in Avatar'ı

Sakarya
Mimar
Exclamation OKULLAR başlığı altından kopyalanmıştır

Alıntı:
Orijinal Mesaj cabuni tarafından gönderilmiş
bana göre bilgisayar sadece projeleri sunmayı kolaylaştıracak bir araç.tasarımını kendi elinle istediğin gibi hiç bir bilgisayar proğramına bağlı kalmadan, onun sınırları içinde sıkışmadan yapabilmek çok daha güzel bir verim getirir bana göre. tasarımını yaptıktan sonra teknolojinin niğmetlerinden yaralanmanın hiç bir sakıncası yok aslında. yani bitirme gibi önemli bir projeyi hocalarımız, öğrencilerinden kendilerinin tasarlamalarını ister. bunun takibini yapmak içinde eskiz sınavları yapılmıyor mu zaten. öyleyse bilgisayar çizimi yapmak isteyenlerin sınavını bilgisayar ortamında yapıp proğramı bilip bilmediklerini kontrol edebilirler. böylece öğrenci projeyi kendisimi tasarlamış kendisimi çizmiş anlarlar. sanırım bölümümüzde bunu sağlayacak yeterli alt yapı mevcut değil. fakat hocalarımızın özverisine güvenim sonsuz umarım bu hususta yapıcı tartışmalar onlar arasındada oluyordur.son olarak bitirme öğrencilerine kolay gelsin.eminim ne olursa olsun siz bu projeyi bitirirsiniz.

sewgili arkadaşım büyük ihtimalle alt sınıflardasın ve bilgisayar çizimi yapmıyosun(bunu bilgisayar programına bağlı kalmadan onun sınırlarınasıkışmadan tasarım yapmak sözünden çıkartıyorum) bu konuya daha iyi vakıf olmak istiyorsan !EĞİTİM' başlığı altındaki 'K.T.Ü. DE BİTİRME' bölümünden takip etmeni istiyorum.orda yazılanları okuduğunda bazı şeyleri daha iyi anlayacağını düşünüyorum.
Eski 04-03-2005, 16:28   #12
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
SORUN: Bilgisayar operatörü olmak

Hevesli bir mimar adayısınız. Güzel. Çok hoş.
Sonra bilgisayarla ve AutoCAD ile tanıştınız. Kolay geldi. Ve şıkır şıkır işlerinizi çıkarmaya başladınız. Bir mimar ağbiniz ya da ablanız ya da hocanız bu özelliğinizi gördü ve üç beş kuruş da hakkınızı vererek size bir kaç pafta gönderdi. Çizdiniz paranızı aldınız. Bu sürdü gitti. Bir de bakmışsınız sadece bu işi yapıyorsunuz.

Hocalarınız bir .ekirge sabrında elle çizmenizi isteyebilirler. Benim mesela yaşlılıktan gözlerim çok iyi görmez. Belki de aranızda yaşadığının iki katı yaşında olduğum arkadaşlar da vardır. Çizemem. Elle ancak eskiz çizerim ancak perspektif çizerim. Hoş da olur.

Ancak bilgisayar ayrı bir olay.

ÇOK ÇOK BASİT BİR TEMEL VAR.
Hocalarınız size bilgisayarlı tahsis mi yapıyor. Yani onlar da bilgisayarı biliyor ve ona göre mi sizi tartıyorlar. Hayır bilmiyorlar. Sadece birilerine çizdiriyorlar. Veeeeee kendi bildikleri şeylerden sizi test etmek için bu despotça zorlamaya gidiyorlar. Bu kadar basit.

Onlara hocam şöyle shading aldım. Render' da şunu aldım dediklerinde size "Şu şu tekniklere dikkat et gölgeleri soft yap sayfa mizampajına şu şekilde katkılarda bulun ve şu şu dpi çıktı al" mı diyorlar. Sadece "acaba bu çocuk bunu kendisi mi çizdi" paranoyaklığr var. Elle çizince o kadar kolay kanmıyorlar. Eskizler jüriler ve teslim öncesi çizimlerinizi görmüşler bir anda şahane bir çizim gelince anlaycaklar.

Ama bilgisyarla çizerken sizin çizdiğinizi nasıl kavrayacaklar. Hah kavrarlar diyorsanız. Belki de haklısınız. Ama bir de onlar gözünden bakın adam bilgisayarın "b"sini bilmiyor kimin yaptığını mı çıkartacak.

Hamallık.
Mimarlık biraz bu işe de el atar.
Benim zamanımda neyin ne olduğunu bilemezsiniz. Delikli kartlar var ya onunla CAD çizimi yaptığımı hatırlarım ben. Dalaga geçerlerdi benle. Ben bir planı saatlerce kart delerek ortaya çıakrtırken 10-15 saniyede elle çizebilirdiniz. Ancak ilk kez bir çizginin kağıt üzerine kömürle veya mürekkep ile bırakılmadığı dataya dönüştüğü çizim işini yaparak önemini kavrardık.

Kolay değil. Onlar not veriyorlar. Onlar müşteri. Müşteri de parasını verir defalarca çizdirir. Neler yaptırdılar bana biliyor musunuz. Defalarca aynı şeyi hamal gibi çizdim. neden üç beş kuruş kazanmak için. Sizin de onlar müşteriniz.

Mantıklı mı? Mantıklı demedim ki.

--alıntı
bir müşteriniz geldiğinde ona 'du ben bi bilgisayarda çizeyim 2 dakkada birde render alayım' diyemezsiniz,o esnada kaleminizi diğer bir değişle yeteneğinizi konuşturup insanı ikna etmeniz gerekir......
----

Katılmıyorum. Ben arada sırada sadece renderla ve 3d ile müşterime real time sunum yapmışımdır.

El ile de çizbilirim. Çok da kendime güvenirim el çiziminde. Necati İnceoğlu'nun Eskiz kitapına benim eskizlerim geçmiştir. Ancak o ayrı bu ayrı.

Elle yazacaksınız lejandları. El yazınız düzgünse siz yazınız yoksa yazısı düzgün birine yazdırınız. Yok onu şablonla yazmadın derlerse hoclarınız gülün geçin. ÇÜNKÜ GÜLÜNÇ.

Şimdi yukarıdan bakan ve devamlı eleştirilerinizi şikayetlerinizi anlamayan eski toprak mimar, bekara karı boşamak durumu varmış demeyin.

Bitirme zor olacaksa hamallıksa, bunu yaptıran bundan zevk alıyorsa onun yanlışıdır.

Nefret dolmayın üşenmeyin elinizden ne geliyorsa verin mimar olun hayırlıysa.
Kolay gelsin.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-03-2005, 23:40   #13
Arkitera Üyesi

@rch-i-dio'in Avatar'ı

Sakarya
Mimar
Exclamation

sevgili ayasofya iyisin hoşsun,doğru diyosun biz tabiki öyle veya böyle elimizden geleni yapıp bu bölümü hayırsısıyla bitircez...şahsen benim derdim bazı şeylere anlam verememek. koyulan yasağın bir yüzünü aslında çok güzel analiz etmişsin,bizi bildikleri şeyden imtihan etmek istiyorlar.ama benim takıldığım şöyle bir şey varki kötü şeyler düşünmeme neden oluyor.bütün hocalarımız bizim bilgisayarla çizip,teslimi bu çizimleri altlık olarak kullanarak tekrar çizeceğimizi veya çizdireceğimizi biliyorlar.şimdi amaç bir anlamda bilgisayarda yapılan kopya ya engel olmaksa elle çizdirmek ne derece işe yarar.yazılarıda elle yazdırmaları işin bir başka komik yanı yani amaçsızca.
bütün herşeyin farkında olan hocalarımız acaba gerçekten ne düşünüyolar çok merak ediyorum.iş inada mı bindi dersiniz........................................................................ ...
Eski 08-03-2005, 00:20   #14
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
...

Bizim sınıfı aşırı sevdiklerinden olabilirmi?
Eski 08-03-2005, 23:30   #15
Forum Üyesi

mimce:)'in Avatar'ı

İstanbul
mimce:) is on a distinguished road
Wink

Alıntı:
Orijinal metin etic tarafından gönderilmiş
Bizim sınıfı aşırı sevdiklerinden olabilirmi?

bunun sevgiyle ,saygıyla falan ilgisi olduğunu pek sanmıyorum.... etic..

bence sorun hocalardan birinin çıkıp bu çocuklara bir kulak verelim ne diyorlar hatta doğru söylüyorlar ,haklılar diyememsi....belki bizi sonuna kadar haklı bulanlar var aralarında...ki vardır da.. Bazı çakinceleri mi diyeyim artık ,ya da bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı mı var bilemiyorum ama kimsenin kılını kıpırdatmaya niyeti olmaz gibi gözüküyor..
henüz ikincisi sınıf öğrancisi olarak umarım yanılıyorumdur ,umarım bunun farkında olup harekete geçmeye çalışan ya da geçen hocalarımız vardır..umarım gelecek dönemlerde yanıldığımı görürüm...
mimce:) offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları