|
|
#16 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Bunu hocalarınıza sordunuz mu?Ben bi kez denemiştim.Sonay Çevik'in yaptığı açıklama mantıklı bile gelmişti..İşi inada bindirdiklerine de inanmıyorum.Son derece değerli ve profosyonel insanlar olduklarını da ekleme ihtiyacı duyuyorum. Arkadaşlar tüm bunların sebebi değerli ARCHıkadir arkadaşımızın da bahsettiği gibi birkaç yıl öncesine dayanan bi anlaşmazlıktan ileri geliyor.. Yapılan işin mantıksızlığını da yine de kabul etmek gerekir.Herşeye rağmen.. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
gecıksede
Bencede Mantiksiz Bİlgİsayar Çİzİmİ Kabul Edİlmemesİ..
Ben KtÜ Mİmarlik 2.sinif ÖĞrencİsİyİm Ve Projelrimi Bİlgİsayarla Tasarliyorum Ve Teslim Ediyorum Butun Bir Egitim Bilgisayarla Kabul Edildikten Sonra Bitirme Projesinde Elle İstemek Bence Mantiksiz Ama İstenİyorsada SonuÇta Bİtİrmeye GelmİŞİnİz .......... |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
benden sana bir tavsiye kardeşim .. projelerini bilgisayarda tasarlama .. tasarladığın projeleri bilgisayarda çiz .. bu ikisi birbirinden çok çok farklı şeyler kolay gelsin !
|
|
|
|
#19 | |
|
Arkitera Üyesi
Sakarya
Mimar
![]() |
Alıntı:
düşüncelerini yazdığın için sağol ama bizim bölümdeki herşeyden haberimiz var ve tek yaptığımız bize mantıksız gelen şeylerin mantığını aramak. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Arkitera Üyesi
Sakarya
Mimar
![]() |
Alıntı:
sonuçta bitirmeye geldik,evet elinde sonunda da elle de olsa bitircez.buna kimse biz hata yapmadıkça engek olamaz.bizim amacımız bizden sonrakilerin uyanması ve onlara bir faydamız olmasıyda.ama siz bu kafayla giderseniz ancak parti düzenlersiniz.insanlar neden herşeyi kendi başlarına geldiği zaman anlıyorlar............sewgilerimle,kolay gele.... |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Ben de tablet var. ALIAS'ın Stuido Tools'unu kullanıyorum ve oldukça iyi sonuçlar alıyorum. Bence Tasarım bilgisayarda yapılmaz çok çok çok yanlış bir düşüncedir. hemen düzeltilmelidir. Yoksa bence önünüzdeki makineleri kalem yerine koyun kırın atın ve AutoCAD'i ArchiCAD'i kafanızdan silin. Bir mimarlık öğrencisi yukarıdaki cümleyi sarfetmemelidir. Hocası diyoırsa bile gülüp geçmelidir. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
archi dio üzdü
Alıntı:
En son acikrikci tarafından düzenlendi : 13-03-2005 00:03 |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
ben öncelikle şunu belirteyim .. sevgili abdullahı az buçuk tanımam sebebi ile kardeşime bir öneride bulundum .. bilgisayar programları ile tasarım yapılabilmesi için kullanılan programa kullanan kişinin hakim olabilmesi gerekir diye düşünüyorum.. elbette kendisini bu konuda geliştirmiş olan arkadaşlar ellerine kalem almadan tasarım yapabilir. ama ben yinede elin serbestliğini bilgisayara değişemem .. kim bilir belkide bilgisayara o kadar hakim olamamamdan kaynaklanıyordur ki yine benim düşüncemdir önemli olan düşünebilmektir .. gerisi amaca ulaşmada kullanılan araçlardır .. saygılar !
|
|
|
#24 | |
|
Arkitera Üyesi
Sakarya
Mimar
![]() |
Alıntı:
sewgili arkadaşım öncelikle eskiz ve bilgisayarda tasarım yapmak konusunda hem fikir olmamıza sevindim zaten benim amacım bi tavsiyede bulunmaktı.gelelim senin canını sıkan ikinci konuya.....'bu kafa' lafını kim üstüne alındı veya bu bahsettiğin kişi kim bimiyorum ama benim kasteddiğim genel bir şeydi.yani toptan bölümde herşeye eywallah deyip bi parti olduğu zaman kaçırmayan tiplereydi.diğer bir değişle asalak olarak başkalarının emeğinden geçinen veya elini hiçbir taşın altına sokmayanlaraydı. şimdide gelelim (ben uzuldum aynı bolumu paylastıgım bir insanın ınsanları yada kuluplerı dışarıdan gozu kor bır sekılde eleştirmesine) lafına........ abdullah arkadaşım; kimseyi veya hiçbir klübü gözü kör eleştirdiğim yok.o klüp kurulduğundan beri ben doğrudan veya dolaylı olarak içindeyim.karşılaştığınız zorluklardan tut da yaptığınız hatalara kadar herşeyi biliyorum çünkü aynı şeyler önceden de yaşandı. he siz bırakın bize yol göstermeyin,bizle muhattap olmayın,eleştirmeyin,fikir vermeyin diyosanız eywallah........................yolunuz açık olsun............. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Arkitera Üyesi
Sakarya
Mimar
![]() |
Alıntı:
he sen diyosunki benim tabletim var alıyorum kalemi elime onun üzerinde uygun bir programla birlikte tasarımımı yapıyorum.buda bir nevi eskiz çalışması sadece malzeme farklı.ama bu apayrı bir konu....... bu arada birebir cevap veriyor gibi yani tartışma ortamı yaratıyor gibi görünmek istemem bunlar benim fikirlerimdir ve karşılıklı alışveriş olarak görüyorum. sevgilerimle..... |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ziyaretçi
|
ktü tartışıyorrrrr
sevgili arkadaşlar tasarıma eskizle mi bilgisayarlamı başlanır bu kişiden kişiya değişebilir..
Ama gerçek şuki bitirme projeleri el çizimi olacak şeklinde bi diretme şaşırtıcı doğrusu.. Hadi diyelim okul bitmeden el çizimi gelişsin mantığı olsa.. ya zaten gelmişsiniz dördüncü sınıfa artık okuldan alacağınız ne kalmışki... Bitirme projesi çalışan arkadaşlara başarılar diliyorumm..Kolay gelsin... |
|
|
|
#27 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
sanırım söylediklerimi yanlış anlamışsınız..Kimseye mantıksızlığı kabul edip oturun dediğim yok aksine,ben de bitirme projemi iki yıl dolmadığı için alamadığımdan şikayet etmiştim.Ne demek olduğunu açıklayayım( gerçi siz herşeyden haberdar olduğunuzu söylemişsiniz ama) ; sizden yılllaaarrr yılllaaarr önce bitirmeden geçemeyen bir arkadaşımızın kendi döneminden olan ve bitirmeden geçmiş bir arkadaşımızın bilgisayar çizimlerini çöpten alıp kendininmiş gibi bir sonraki yıl kullanması üzerine değerli hocalarımız (çizimlerin şans eseri bilgisiyar çizimi olması yüzünden) bilgisayarla çizilen bitirmelerin kabul edilmemesine ve teslim edilen herşeyin iki yıl süre ile okulda saklanmasına karar vermiştir. temelsiz İNADın profesyonelliğe ve iş etiğine aykırılığı bilinen bir gerçek olduğu için açıklama gereği duydum.Anlaşmazlıktan kastettiğim ise bir dava idi yani iş mahkemeye kadar taşındı.Demek istediğim olayı başka boyutlara taşımayı aklımın ucundan bile getirmiş değilim. Keşke yazdıklarımı bir kez daha okusaydınız da zaten herkesin boşuna laf kalabalığı yaptığı bir ülkede iki kez tekrarlatmasaydınız herşeyi. Dip not: Lütfen eleştri yaparken saldırgan olmamaya dikkat edin... ben de orada birçok başarılı parti düzenlemiştim..parti düzenleyen bir ''kafa'' nın başka bir işe yaramadığı tezinizi hayretler içinde kalarak okudum..Size öğrencilik hayatınızda başarılar dilerim ve umarım bizim ısrarla değiştirmeye çalıştığımız fikirleri siz değiştirebilirsiniz. En son borderline tarafından düzenlendi : 13-03-2005 14:55 |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ben İ.T.U. Mimarlık 4.sınıfta okuyorum ve bitirme projesi alıyorum. 2. sınıftan beri projelerimi bilgisayar çizimleriyle teslim ediyorum. Elle eskiz yapabilmenin ne kadar önemli ve yaratma sürecinin ne kadar vazgeçilmez bir parçası olduğunun farkındayım.Fakat ben bilgisayarın sadece işimizi kolaylaştıran bir araç, tasarladıklarımızı kolayca çizebileceğimiz bir ortam olarak görülmesinden ve bunun uygulanmasından çok rahatsızım. Bence çizim programları, özellikle de üç boyutlu çizim programları bize, ne bizim bileğimizin ne de yaptığımız maketlerin veremediği birçok şeyi verebilir. Bilgisayarı bu anlayışla kullanmak, ondan tasarım sürecinin taa ilk başından itibaren yararlanmak gerekmektedir. Bilgisayarı kullanarak yaratacaklarımızın, rapidoyla kağıda çizebileceklerimzin ötesine gitmelidir.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
Sakarya
Mimar
![]() |
sevgili n.ipek ;senin yazını okumadan önce artık bu ortama yazı yazmamaya karar vermiştim.ama senin yazın üzerine yazmak istedim.sevinsem mi üzülsemmi bilemiyorum.benim anlatmak istediğimi K.T.Ü. den çoğu kimse anlayamamışken ve sürekli konu farklı ortamlara taşınıyorken farklı bir üniversiteden birinin böyle bir yazı yazması beni sevindirdi.neredeyse konu farklı yönlere çekiliyordu.sebep birbirini anlamamak mı anlamak istememek mi bilmiyorum ama senin yazın sayesinde umarım gerçek konumuza dönüp farklı insanlardan böyle yorumlar alabiliriz. bundan dolayı sana teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
![]() |
YanliŞ
dönem içinde bilgisayar teslimine izin verenler bitirmede de aynı şeye izin vermelidirler.aksi mantıksız olur ve oluyorda.sevgilerimle...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|