Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > Karadeniz Teknik Üniversitesi

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 28-12-2004, 08:37   #1
Forum Üyesi

Snake'in Avatar'ı

Farkında mıyız?

.Okudugumuz bölümün(Onca eksige ve olumsuz kosula ragmen) kalitesinin ne derece yüksek oldugunun farkinda miyiz?Mimarlik ögrencisi oldugum günden bu güne kadar geçen zaman içerisinde duydugum,gözledigim ve edindigim bilgilerle ben bunun farkina vardim.Birinci sinifta insanin ayaklari pek yere basmasa da(en azindan benim),zaman geçtikçe bazi seyleri daha kolay idrak edebiliyor.Bölümümüzün kalitesi düsünülen aksine çok daha yukarilarda bir yerlerde.ilk defa konustugum bir çok insanla konusurken (trabzonda ya da baska bir sehirde) KTÜ mimarlik ogrencisi oldugumu söyledigimde hiç beklemedigim seyler duydum o insanlardan.Farkli farkli insanlardan hemen hemen ayni yönde övgüler duymak,düsüncelerimde yanilmadigimi gösteren açik seçik ispatlar.Bölümümüzün zamanla çok daha iyi yerlere geleceginden ve basarinin çok daha fazla insan tarafindan bilineceginden eminim.

DIPNOT: .Eskiz klubünü kurarak bir ilki gerçeklestiren ,bir çok anlamda bölüme heyecan ve aktivite getiren calismalar yaptiklari icin eskiz gurubundaki arkadaslarima tesekkür ediyorum...

En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 01:30.
Snake offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-12-2004, 17:56   #2
Arkitera Üyesi

acikrikci'in Avatar'ı

farkında olmak bile guzel

butun bunlara katılıyorum ve zaten insan enınde ve sonunda farkına varıyor hayatın gercegı bu
acikrikci offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-12-2004, 21:54   #3
Forum Üyesi

:)

Alıntı:
Orijinal metin Snake tarafından gönderilmiş
.Okudugumuz bölümün(Onca eksige ve olumsuz kosula ragmen) kalitesinin ne derece yüksek oldugunun farkindamiyiz?Mimarlik ögrencisi oldugum günden bu güne kadar geçen zaman içerisinde duydugum,gözledigim ve edindigim bilgilerle ben bunun farkina vardim.Birinci sinifta insanin ayaklari pek yere basmasa da(en azindan benim),zaman geçtikçe bazi seyleri daha kolay idrak edebiliyor.Bölümümüzün kalitesi düsünülen aksine çok daha yukarilarda bi yerlerde.ilk defa konustugum bir çok insanla konusurken (trabzonda yada baska bir sehirde) KTÜ mimarlik ogrencisi oldugumu söyledigimde hiç beklemedigim seyler duydum o insanlardan.Farkli farkli insanlardan hemen hemen ayni yönde övgüler duymak,düsüncelerimde yanilmadigimi gösteren açik seçik ispatlar.Bölümümüzün zamanla çok daha iyi yerlere geleceginden ve basarinin çok daha fazla insan tarafindan bilineceginden eminim.

DIPNOT: .Eskiz klubünü kurarak bir ilki gerçeklestiren ,bir çok anlamda bölüme heyecan ve aktivite getiren calismalar yaptiklari icin eskiz gurubundaki arkadaslarima tesekkür ediyorum...

arkadaşım sana katılıyorum.Artık her ne kadar iyi üniversitelerde okumak önemli olsa da aslında okuduğun bölümü nasıl bitirdiğin önemli.Yani iş insanın kendinde bitiyor.İTÜ ODTÜ ya da MİMARSİNAN.artık bu üniversiteler marka gibi olmuş.Ama aynı vizyona bir zamanlar KTÜ de sahipti.bunu unutmamak gerekir.Üniversitemize aynı kaliteyi kazandırmak bizim elimizde.Bölüm olarak bunu yapacağımıza inanıyorum.Ortalıkta dolanan sözlere aldırmadan biz bu üniversitenin kıymetini bilelim.Zaten üniversitenin bölümümüz açısından en önemli eksiği mimarlığın can damarı olan istanbulda olmaması.Ama onu da hallettik.Salı sabahı biz istanbuldayız o zaman kendine iyi bak.

En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:00.
berna özkan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-01-2005, 14:56   #4
Forum Üyesi

Snake'in Avatar'ı

konuya olan ilginiz için teşekkürler abdullah ve berna...insanların bazı şeylerin farkında olduğunu bilmek güzel....zaten bazı şeylerin farkında olan arkadaşlar kendilerini hareketleri,tavırları ve konuşmalarıyla belli ediyorlar...ne de olsa 1,5 senedir beraberiz...bunları görmek hiç te zor değil
istanbul gezisinde hoşça vakitler geçirmenizi temenni ediyorum ...

En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:00.
Eski 01-01-2005, 17:38   #5
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

arkitera aracılığı ile KTÜ ismini daha sık duymaya başladık

bir eskiz kulübü ismini sık sık görüyoruz, şimdi de KTÜ öğrencilerinin okullarından oldukça memnun olduklarını duyuyoruz...

ktü'de ilginç şeyler oluyor olmalı, evet "farkındayız",
benim gibi okulunuzdan uzakta olan ve meraklılar için,

1 eskiz.org sanırım adresiniz eskiz kulübü için o adres çalışmadı benim bilgisayarımla ilgili bir problem mi acaba?

2 karadeniz teknik üniversitesi sitesinden ancak site haritası'nı kullanarak mühendislik ve mimarlık fakültesini bulabildim ve o da :

Alıntı:
Object not found!
The requested URL was not found on this server. The link on the referring page seems to be wrong or outdated. Please inform the author of that page about the error.
If you think this is a server error, please contact the webmaster
dedi

hiç olmazsa arkitera'ya gönderseniz okuldaki çalışmalardan fotoğraflarınızı, projelerden bahsetseniz arkitera sonunda okul bölümü için harika bir olaya sahne olsa...

gerçekten bu işlerinizi daha geniş kitlelerle paylaşınca çok daha sağlıklı sonuçlar alıp söylediğiniz gibiyse okulunuz hak ettiğiniz takdiri, işinize çok yarayabilecek eleştirileri, ilham ve güç verecek destekleri alacağınıza inanıyorum... işlerinize haksızlık etmeyin!! şu ana kadar bile ktü'de birşeyler olup bittiğini dışarıdakileri gösterdiniz ama devamını daha işlerinizi göstererek getirmelisiniz ki ktü'nün yeri sağlamlaşsın.

diğer ünlü ama hantal okulların bunu yapacağı yok gibi gözüküyor...
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-01-2005, 20:15   #6
Forum Üyesi

:)

Alıntı:
Orijinal metin Snake tarafından gönderilmiş
konuya olan ilginiz için teşekkürler abdullah ve berna...insanların bazı şeylerin farkında olduğunu bilmek güzel....zaten bazı şeylerin farkında olan arkadaşlar kendilerini hareketleri,tavırları ve konuşmalarıyla belli ediyolar...ne de olsa 1,5 senedir beraberiz...bunları görmek hiç te zor değil
istanbul gezisinde hoşça vakitler geçirmenizi temenni ediyorum ...
Hakkımdaki yorumların için saol,kim olduğunu bilirsem aynı şeyleri umut edeceğime inanıyorum.KTÜ olarak bölümümüz öğrencilerinin de aynı farkındalığı yaşaması gerek.bence iyi bir oluşum süreci.kendinize iyi bakın.

En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:01. Nedeni: chat türkçesi
Eski 02-01-2005, 13:16   #7
Forum Üyesi

Snake'in Avatar'ı

öncelikle merhaba orange..sizinde birşeylerin farkında olmanız gerçekten sevindirici yorum ve düşünceleriniz için teşekkürler...hemen sorularınıza yanıt vermek istiyorum

1)bilgisayarınızda herhangi bir problem yok, merak etmeyin..eskiz.org yepyeni tasarımı ve içeriğiyle 2. yarıyılda hazır bir biçimde karşımızda olacak..arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar...

2) bölümümüzün web adresi : http://www.ktu.edu.tr/fakulte/mmf/mimarlik/index.htm

Alıntı:
Orijinal metin orange tarafından gönderilmiş
hiç olmazsa arkitera'ya gönderseniz okuldaki çalışmalardan fotoğraflarınızı, projelerden bahsetseniz arkitera sonunda okul bölümü için harika bir olaya sahne olsa...

gerçekten bu işlerinizi daha geniş kitlelerle paylaşınca çok daha sağlıklı sonuçlar alıp söylediğiniz gibiyse okulunuz hak ettiğiniz takdiri, işinize çok yarayabilecek eleştirileri, ilham ve güç verecek destekleri alacağınıza inanıyorum... işlerinize haksızlık etmeyin!! şu ana kadar bile ktü'de birşeyler olup bittiğini dışarıdakileri gösterdiniz ama devamını daha işlerinizi göstererek getirmelisiniz ki ktü'nün yeri sağlamlaşsın.

diğer ünlü ama hantal okulların bunu yapacağı yok gibi gözüküyor...
eskiz.org yenilendikten sonra yapılan bütün çalışmalar eskiz.org aracılığıyla paylaşılacaktır büyük ihtimalle..yeni düşünceler ve fikirlerle hareket eden arkadaşlarımızın bunu es geçeceğini sanmıyorum..ki özellikle yazınızı okuduktan sonra...

ayrıca ,gösterdiğiniz ilgi için tekrar teşekkürler.
Eski 02-01-2005, 20:55   #8
Forum Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin orange tarafından gönderilmiş
....ktü'de ilginç şeyler oluyor olmalı, evet "farkındayız",
benim gibi okulunuzdan uzakta olan ve meraklılar için,

1 eskiz.org sanırım adresiniz eskiz kulübü için o adres çalışmadı benim bilgisayarımla ilgili bir problem mi acaba?

2 karadeniz teknik üniversitesi sitesinden ancak site haritası'nı kullanarak mühendislik ve mimarlık fakültesini bulabildim ve o da :
İlginiz için teşekkürler ... Konuyla ilgili muhattap benim , çok üzülerek sitenin uzun zamandır kapalı olduğunu söylemek istiyorum ...

Derslerimizden ve yayımlayacağımız sitenin öneminden dolayı biraz daha zaman istedik... Tatile girmemizle birlikte tasarım işlerini bitirip siteyi yayımlayacaz...

İlgilenen herkese teşekkürler...

Saygılarımla...
Eskiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-03-2005, 01:20   #9
Forum Üyesi

Talking dinazor beyinler

arkadaslar K.T.Ü hakkinda yazdiginiz bukadar olumlu görüsün altina böyle bir yazi yazmak istemezdim ama art1k dayanamiyorum,bir sekilde içimden atmak istiyorum...bitirme hakkinda birkaç sey yazmak istiyorum;....bilmeyenler için söyleyeyim biz hala bitirme projesini el ile yani rapido ile çizmek zorundayiz.ve buna mecbur tutulan belki de tek okuluz.baslikta da yazdigim gibi bunun sebebi 'dinazor beyinler'........neden diye soruyorum kendime bir cevap bulamiyorum,bize gösterilen tek sebep 'çocuklar el çizimini unutmayin' ve bilgisayarla kopyala yapistir oluyor.peki ben bilgisayar çiktisi üzerinden rapidoyla çizdigim zaman ne oluyor.'hamallik-kopya'.......sanki ben gidip parasiyla bir baskasina çizdiremem....biz mi safiz baskalari mi anlayamadim.bir diger konu da bilgisayar çizimine izin vermeyen sayin hocalarimizin bir yarisma projesi çizecekleri zaman yana yana bilgisayar bilen ögrenci aramalari ve daha sonra o ögrencileri 'adamlari' sayip diger örencilerden ayirip üstün görmeleri.....ya burada bir çeliski var ama ben adini koymayayim.herseyi sizlere birakiyorum saygilarimla.....

En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:03.
diavoLo offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-03-2005, 01:36   #10
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

işte ..

işte bizim bir farkındalığımızda bu ..
özeleştiri yapabiliyor olabilmemiz .. diavolo arkadaşımız gayet güzel bir konuya temas etti ki bende ona şöyle bir cevap vereceğim erciyes üni. mimarlık öğrencilerinin dediğine göre orada insanlar ilk 7 projeyi elle çiziyorlarmış ve sadece bitirme projesini bilgisayar ile teslim ediyorlarmış .. dediğim gibi bu bana erciyes li öğrenci ark. larımız tarafından aktarılan bir bilgi .. bence dua et sen diavolo cuumm ( bu arada bu mesajtan bitirmeyi elle çizmek istediğim anlamını çıkarmayınız ) see you ..

En son etic tarafından düzenlendi : 02-03-2005 01:58.
etic offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-03-2005, 23:33   #11
Forum Üyesi

mimce:)'in Avatar'ı

farkında güzel ...

farkında olmak güzel...en azından bir şeyleri değiştirmek için bir başlangıç...
bitirme için tepkinizi dile getirmekle zaten bir adım atmış oldunuz,umarım bunların devamı gelir ve bahsettiğiniz beyinler de bunun farkına varır..

eskiz kulübü
cevahir koçalan
mimce:) offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-03-2005, 02:01   #12
Forum Üyesi

Wink !

Tabiki biz mimar adayları olarak elle çizimimizin iyi olması gerekir diye düşünüyorum.Her ne kadar artık çağ her konuda bilgisayar çağı olsada ki mimarlıkta bunun içinde;bir mimarın iyi bir eskiz ve el çizimi olmalı.Anlatmak istediğini el çizimiyle projesine yansıtabilmeli. Meslek hayatında her çeşit insanla karşılaşılıyor.Herkesin algılama kapasitesi farklı.İş hayatı bayağı çetin.Gerçi daha 2.sınıfta olsamda gözüm korktu açıkçası.Her yönden donanımlı olmak lazım.
Bizim bölümümüzün bu tutumu da yanlış mı?Tartışılır.Bizim hocalarımız genelde olaylara nostaljik bir açıdan bakıyor.Hepsi olmasa da çoğu böyle.İyi bir autocad ve bu gibi programları çizen biri iseniz bitirme projesini bilgisayar çizimi ile vermenin nasıl bir zararı olabilir,cidden ben de anlamıyorum.Ama dikkat etmek gerekirse iyi bilen,gerçekten bilen diyorum.İki komut bilmekle de ortaya iyi işler çıkacağını zannetmiyorum.
Şu an bitirme alan KTÜ mimarlık bölümü öğrencileri; sözün özü;size katılıyorum.Ama böyle bir kuralın olmasının herhalde geçerli bir sebebi vardır.Eğer yoksa gerçekten tuhaf bir tutum.Aslında sormak lazım!
Bu dönem proje konusu da bayağı zorlu görünüyor.KOLAY GELSİN!

MİMARCA

En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:04. Nedeni: ii, bi ...
Eski 04-03-2005, 12:36   #13
Forum Üyesi

cabuni'in Avatar'ı

bana göre...

bana göre bilgisayar sadece projeleri sunmayı kolaylaştıracak bir araç.tasarımını kendi elinle istediğin gibi hiç bir bilgisayar proğramına bağlı kalmadan, onun sınırları içinde sıkışmadan yapabilmek çok daha güzel bir verim getirir bana göre. tasarımını yaptıktan sonra teknolojinin niğmetlerinden yaralanmanın hiç bir sakıncası yok aslında. yani bitirme gibi önemli bir projeyi hocalarımız, öğrencilerinden kendilerinin tasarlamalarını ister. bunun takibini yapmak içinde eskiz sınavları yapılmıyor mu zaten. öyleyse bilgisayar çizimi yapmak isteyenlerin sınavını bilgisayar ortamında yapıp proğramı bilip bilmediklerini kontrol edebilirler. böylece öğrenci projeyi kendisimi tasarlamış kendisimi çizmiş anlarlar. sanırım bölümümüzde bunu sağlayacak yeterli alt yapı mevcut değil. fakat hocalarımızın özverisine güvenim sonsuz umarım bu hususta yapıcı tartışmalar onlar arasındada oluyordur.son olarak bitirme öğrencilerine kolay gelsin.eminim ne olursa olsun siz bu projeyi bitirirsiniz.
cabuni offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-03-2005, 15:31   #14
Arkitera Üyesi

@rch-i-dio'in Avatar'ı

Exclamation

Alıntı:
Orijinal metin cabuni tarafından gönderilmiş
bana göre bilgisayar sadece projeleri sunmayı kolaylaştıracak bir araç.tasarımını kendi elinle istediğin gibi hiç bir bilgisayar proğramına bağlı kalmadan, onun sınırları içinde sıkışmadan yapabilmek çok daha güzel bir verim getirir bana göre. tasarımını yaptıktan sonra teknolojinin niğmetlerinden yaralanmanın hiç bir sakıncası yok aslında. yani bitirme gibi önemli bir projeyi hocalarımız, öğrencilerinden kendilerinin tasarlamalarını ister. bunun takibini yapmak içinde eskiz sınavları yapılmıyor mu zaten. öyleyse bilgisayar çizimi yapmak isteyenlerin sınavını bilgisayar ortamında yapıp proğramı bilip bilmediklerini kontrol edebilirler. böylece öğrenci projeyi kendisimi tasarlamış kendisimi çizmiş anlarlar. sanırım bölümümüzde bunu sağlayacak yeterli alt yapı mevcut değil. fakat hocalarımızın özverisine güvenim sonsuz umarım bu hususta yapıcı tartışmalar onlar arasındada oluyordur.son olarak bitirme öğrencilerine kolay gelsin.eminim ne olursa olsun siz bu projeyi bitirirsiniz.
sevgili arkadaşım büyük ihtimalle alt sınıflardasın ve bilgisayar çizimi yapmıyosun(bunu bilgisayar programına bağlı kalmadan onun sınırlarına sıkışmadan tasarım yapmak sözünden çıkartıyorum) bu konuya daha iyi vakıf olmak istiyorsan !EĞİTİM' başlığı altındaki 'K.T.Ü. DE BİTİRME' bölümünden takip etmeni istiyorum.orada yazılanları okuduğunda bazı şeyleri daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 02:06.
@rch-i-dio offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2005, 20:26   #15
Forum Üyesi

uuuu

arkadaslar bazi seylere geç uyan1yoruz ama olsun genede güzel k.t.ü mimarlik hakettii degeri mutlaka bulacakt1r tabi hepimizin katk1lar1yla
lord_of_the_archtect offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları