|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Arkadaşlar farkında olalım veya olmayalım mimarın insan yaşamını şekillendirmek gibi bir misyonu olduğunu düşünüyorum
İnsanın tüm gereksinimi kendisini koruyan ve gizleyen dört duvarmıdır bu konuda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum sizce misyonunuz ne |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
hım ...
Bu konuyu görünce aklıma ilk İzmir Mimarlar Odasının düzenlediği afişler geldi. Bilmiyorum siz gördünüz mü ama hemen hemen tüm dergilerde çıkmıştı .. Hatta tv de bile .. Otobüs duraklarına asılan afişlerde ( tam hatırlamıyorum ama ) ........ burada sizi düşünen ilk kişi mimardır ... böyle birşeydi. Bunun da doğruluk payı yok değil ..
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sevgili arkadaşım öncelikle burda geçen onca laf kalabalığı içerisinde böylesine anlamlı bir başlık açtığına çok sevindim , hiç beklemeden cevap vermek istiyorum...
Şu şöyledir , bu böyledir diyemeyecem çünkü henüz mimar olmaktan çok nasıl olacağımız sorununu çözmekle meşkulüz... Ben birazda yazar yönümü yansıtmak istiyorum. Tchumi yıllar boyunca aslında cevabı olmayan sorular sorup mimarları düşünmeye sevketmiş... bunuda güzel bir soruyla vurgulamış... " Mimar sadece çizen midir ? " Eskiz in belirttiği projeler içerisinde aslında biz birazda mimarların değişken yüzlerini yansıtmayı amaçlıyoruz. Mimarlık eğitimi almış fakat başka sanat dallarında ve ya iş hayatında çalışan ünlü simaları söyleşilere davet etmek istiyoruz . Bu bağlamda öğrencilere aslında mimarların sadece proje üreten değil hayatın tam ortasında farklı renk seçenekleri olan boya küpleri olduklarını vurgulamayı amaçlıyoruz.Teyzem sevgili Nuray Gürsoy'unda deyimiyle biz birazda sağa sola grafiti yapan çocuklar gibiyiz. Kısa ve öz demek isterdim ama aslında çok da uzun bir tartışma. Bu noktada ben biraz da konuya yön vermek istiyorum ... ve büyük bir merakla şunu sormak istiyorum... Öğrenim hayatınız boyunca mimar olduğunuz zaman neyi düzeltmeyi amaçlardınız ve ya amaçlıyorsunuz ?!...bir idealiniz var mı yoksa sadece mimar olmak için mi okudunuz ve ya okuyoruz ? Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
hayatı şekillendirmenın verdiği misyon
hayatı şekillendirmenın verdiği misyon var mimarda en başta
selimın yanı etıc ın dedıgı afişleri gordum benm gecen yılkı dunya mımarlar gununde butun ızmıre asmıslardı guzel bir uygulama ben ce mımarın mısyonu hayatı sekıllendırmek......... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimar ilk önce tasarımcıdır. en küçük bir tasarımcı ne yapar onu düşünmek gerekir. örneğin bir masanın üstüne birşeyler koymak amacıyla düz yapmak veya insanın oturduğu bir yerde rahat edebilmesi için oraya yumuşak malzemeler yerleştirmek bir tasarımdır. Tabiki bunların hepsinin gelişen teknolojiyle bağlantısı var.
Bu bahsettiğim küçük konseptlerden yola çıkarsak da tasarımların insanın hayatını nasıl şekillendirdiğini görebiliriz. Buna bir misyon mu denir bilmiyorum ama kesinlikle insan hayatının buna bağlı olarakta değiştiğini tarihten de görebiliriz. Sıddık'a açtığı bu söyleşiden ötürü teşekkür ediyorum. (kadir uyanık) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
arkadaşlar konu sıkıntısı yaşayarak BOŞ KONUŞMAYA başladığımız bu günlerde birazda bencillik yaparak geçmişte açtığım bu konuyu tekrarlamak istedim. birazda mimarlık konuşalım ne dersiniz...hem bazılarıda rahatlar böylece....
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|