|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
KTÜ Kütüphanesinin Durumu
Karadeniz Teknik Universitesi Merkez Trabzon Kampusundeki Ahmet BarutÇu Kutuphanesindeki Uygulamalar Hakkinida Gorusleriniz????
Benim Gorusum:kutuphanenin 24 Saat AÇik Olmasindan Yana Hafta Sonu Ve 17:00 Den Sonra Guncel Ve Eskİz Dergİ,tez Bolumu Kapali Oluyor Tam Bizim Calisacagimiz Zaman Kutuphaneyİ Kullanamiyoruz Mecbur Derslerden Yemek Zorunda Oluyoruz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
24 saat deil ama...
24 saat deil ama en azından akşam yurtların giriş saatine kadar açık olmalı.tabii özellikle de alt kat.rektör yardımcımız bu sorunun sadece personel eksikliğinden kaynaklandığını söylemişti sanırım.eğer üstüne gidersek halledebileceğimizi düşünyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
GEREKLİ ATILIMI KONUSUYORUZ AMA Bİ TÜRLÜ YAPAMIYORDUK E BIRININDE BU İŞE BI EL ATMASI GEREKİYODU VALLA TEBRİK EDERİM ESKİZCİLERİİİİ....
TEBRİK EDERİM... BU ARADA ARANIZA BENDE KATILDIGIM İÇİN COOOK MEMNUNUM. K.HANE KONUSUNA BENDE SANA KATILIYORUM APDULLAH... ZAMAN SINIRLAMASI OLDUKCA SACMA... TAM MANASIYLA Bİ ÇALIŞMA ORTAMI YARATAMIYORUZ SON BİSEY YILLAR ÖNCE HOCALARIMIZ ZAMANINDA ÇALIŞMALARIN OKULDA SABAHA KADAR YAPILDIĞINI HIC EVE GİTMEDİKLERİNİ VURGULAMAK İSTİYORUM BİZ NEDEN YAPMAYALIM Kİ DİMİ? ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
ktü kütüphanesindeki fotokopi bölümünden şikayetçiyim.mimarlık eğitiminde renkli fotokopiler önemli yer kaplar.fakat bir renkli fotokopi makinesi bile yok.bunu bir kenara bırakalım siyah beyaz fotokopi bile çok kötü.bu konuda birşeyler yapılmalı
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
kütüphanenin durumu hakkındaki azra'nın görüşlerine katılıyorum. kesinlikle bir renkli fotokopinin hizmet vermesi gerekli... Hatta sadece mimarlıkta değil bir çok görsel dalın gereksiniminin olduğu bir konu bu. Bunu kesinlikle bunla ilgilenen kişilere iletilmesi gerekir.
kadir uyanık...[size=2]FONT=Arial] |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Benim her zaman hayalini kurduğum o koca üniversitenin yayın haklarını alabildiği kitapları data olarak web-kütüphanesinde öğrencilere sunması ...
Bilmem belki yıllar sonra oturduğumuz yerden o yayınları okuyabiliriz ... Bence o zaman araştırma işkence olmaktan çıkar ... Bilgi gerçek değerini kazanır. Mevcut duruma bakıldığında inanın buna bile şükretmek gerekir ... Yanlız fotokopi konusunda ben size katılıyorum ... Ama şunuda göz ardı etmemek gerekir ki orda mevcut bir kadro ve maddi yetersizlik sorunu var ... Kitap sayımız bile çok yavaş artıyor ... Rektör - Öğrenci buluşmalarında mutlaka Sy Rektörümüze bu sorunlar iletilmiştir... Şahsen kendisine güvenim sonsuzdur ... eminim çok kısa zaman içerisinde üniversitemiz çok daha iyi bir kütüphaneye kavuşacaktır ... Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
neredeyse 1 yıl geçmiş bu konuşmaların üzerinden, bu süre içinde herhangi bir girişmde bulunuldumu..?merak ediyorum, yani neler yapıldı ,sorun gereken yerlere iletildimi,iletildiyse yanıt ne oldu...? sorunlar hala aynı;fotokopi makinaları iyi değil,renklisi zaten yok,e saatlerde aynı..ne yapmalı..?
En son çelişki tarafından düzenlendi : 04-11-2005 17:33. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
.....
kütüphanenin durumu belirli dönemlerde dile getirlidi.ilk olarak gecen yıl rektör yardımcısı prof.dr.selahattin köse ile eskiz kulübü arasında yenen iftar yemeğinde dile getirilmişti..daha sonra aralık 2004 ve mart 2005 aylarında kulüpler birliği kulüp istek formlarında dile getirilmiştir.gelişme henüz yok ..her şey aynı ..durum böyle olunca mecburen artık öğrenciler kendilerini saatlare ve kaynaklara göre ayarlamak zorundalar...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
kütüphane güzel ama....
kütüphane güzel ama kısıtlı girişl saatleri engelliyo güzelliği.dersler sayesinde zaten alt katı ancak derslerden fırsat bulabilrisek görüyoruz.veya boşlugumuz olursa onun dışında haftasonları kapalı ne biliyim 5 ten sonra kapalı alt kattan yararlanmamız için çok kısıtlı bir saat bu.dolayısı ile herşeyde üst katta bulunmadıgından dergi bölümünün daha uzujn süre açık kalmasını istiyorum(z)......
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
peki bu konu tartışıldğında bir sonuca varılmamışmıydı? biliyorum ki ayaküstü konuşulup halledilecek birşey değil,resmi evraklar,yazışmalar,kaynak aktarımı..vs..ama en azından tepki neydi, yaklaşım? tekrar birşey yapmak gerekirmi bunun için soruyorum..böylemi kalacak yani..?
sevda öztürk |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
sonuc...
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
24 saat çalışması gerekmiyorki..üst kat ve dergilerin olduğu bölümde daha geç kapanabilir sanırım.yurt girişlerine kadar örneğin.buda mı olmaz yani..dergiler mimarlık öğrencilerinin ençok zaman geçirdiğ bölüm öyle dğlm, buna karşın en kısa süre orda kalabiliyoruz..
bunlar gerçekleşmeyecekse bile mimarlık bölümünün içinde kendine ait bir kütüphanesi olması gerekir..sanırım böyle bir girişim var..bu konuda bilgin varmı? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
sahsen ben zaman gecırmıyorum dergılerın bulundugu yerlerde ama tabii herkes ıcın aynı degıl bu.böllüm içinde bi kütüphane kurulması gıbı bı calısma varmı bılmıyorum ...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
dergi kısmını bende o kadar kullanmıyorum-hocalar duymasın- ama kullananlar var işte. bence mevcut durumun değişmesi gerekir yada ona alternatif ve daha içe dönük bir durum oluşturmak..bölüm içi kütüphane gibi..geçen yılda eskiz kulübü olarak böyle birşeyden bahsedilmşti yanlış hatırlamıyorsam...
En son çelişki tarafından düzenlendi : 06-11-2005 00:12. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
artık kütüphnede renkli fotokopi çektirilebilecek..
sevda öztürk-ktü |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|