|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mümkünse bir yardım
Bendeniz ma1 öğrencisiyim ve hiç de verimli olmayan ve de proje dersinden kalmakla sonuçlanan bir ilk dönem yaşadım. Yatay geçiş hayali olan bir insan için döneminin uzadığını öğrenmek inanın çok kötü oldu. Bu saatten sonra benim öğrenmek istediğim bir kaç şey var;
1. mimarlık hayatım başlamadan bitti mi ya da bitmeli mi çünkü 1.sınıfın ilk döneminde projeden kalmayı başardıysam bundan sonrasını hayal bile etmek istemiyorum. 2. bundan sonraki süreçte beni neler bekliyor yani artık sınıftan ayrı mı ders göreceğim karantinalı gibi ![]() görmüş,geçirmiş büyüklerimden sorularımın yanıtlarını sabırsızlıkla beklemekteyim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba mimarımsı ,
Bu dönemin bu şekilde sonuçlanmasındaki sebebleri iyi analiz etmeniz gerekiyor. Yani yaşadıklarınızı ve yaşanılanları bilmediğim için bu konuda size net bir cevap veremeyeceğim. Ama bölüme isteyerek geldiyseniz ve dönem içerisinde elinizden geldiğince çalıştıysanız bunu problem etmemelisiniz. Eğer hayalinizde başka bir meslek varsa bunuda çok iyi düşünmelisiniz kanımca. İlk dönemde kalmış olmanız diğer dönemlerde de kalacağınız anlamına gelmez. Yani 1. sorunun cevabı sizde saklı ... 2. sorunun cevabına gelecek olursam, bundan sonraki süreçte sizi dönem kaybetmemiş birisinin de yaşayabileceği süreçler bekliyor. Yani dönem kaybetsenizde kaybetmesenizde bu süreç aynı zorlukta olacak. Tek farkı sizin 1 dönem daha fazla bölümün koridorlarında olacak olmanız. Şunuda belirtmem gerekir. Proje derslerinde zaten tek kişisiniz. Diğer derslerinizde arkadaşlarınızla birlikte olacağınız için karantinalı gibi olacağınızı veya hissedeceğinizi düşünmüyorum. Eğer aklınızda olan, düşündüğünüz meslek mimarlıksa size bu zorlu süreçte tüm samimiyetimle başarılar diliyorum.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili etic;
Yaptığınız yorumlar ve önerileriniz için teşekkürler... |
|
|
|