|
|
#181 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Biraz kafa karışıklığı....
Süregelen fikirler üzerine bir şeyler yazayım derken network kelimesinin anlamını atlamışım
açıkçası network kelimesini ne anlamda kullanıcağımı algılayamadım... Birkaç örnekle biraz açarsanız daha sonrası da gelecektir mutlaka
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
İstediğin örnek olsun...
Network; iletişim/etkileşim/ AĞI...
Binlerce elma ağacının yanyana duranları birbirlerine dallarından aşı/kaynak ile bağlandıklarında ortaya çıkan kuşbakışı görüntünün BÜTÜNÜNÜ düşünürsek; muazzam bir iletişim ağ sistemi ortaya çıkar... Bu özsu iletişim ağ sistemi, ağaçların kökleriyle aldıklarını hiç ayrımsız paylaşıp ihtiyaçları kadar kullanarak çiçek ve meyve zamanına hepbirlikte iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmaktadır. Bu sistemle kurak yerdeki elma ağaçları da iyi meyve verebilir hale gelirken, dengeli paylaşım sulak yerdekilerin de kof elma vermelerini önleyebilmekte... Nasıl? --------------------- Deep note: Amasya'yı tanıtan bir kitapta okumuştum. Amasya'da bir yer adı olarak "Amasya Ahmak Bağları"nı duyanınız var mı?:... ---------------------- Amasya'da çok eskiden bu yana elma ağaçlarından "network" yapıldığını biliyor musunuz? Elma ağaçlarını dallarından birbirlerine, çiçek açma zamanından önce aşılarlarmış... Elma ağaçlarının kimi Yeşilırmak Nehiri'nin kıyısında, kimisi çorak bozkırda olmasına karşın; bu network sayesinde tüm ağaçların verimli olmaları sağlanabiliyormuş...
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 19-03-2005 21:07 Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Anlıyorum....
Ne için çırpınıp durduğunu anlıyorum ve tabi diğer arkadaşlara da bunu anlatabilmek en baştaki görevim mesleğim adına...
Hayatımız zaten bundan ibaret; olmalı aynı merkez etrafında gelişmek adına birbirini izleyen oklar!!! Tabii bazen bunların sadece farkında olmak veya sorunun ne olduğunu görüp bi türlü harekete geçmemek işe yaramıyor. Bu anlamda kendimi sorumlu hissediyorum çünkü yaşadım diyebilmek için diğer insanların da yaşayabildim demesini sağlamak lazım . İnsan bunu gerçekleştirmediği süre içinde farkında olmadan monotonluğa giriyor ve bunun neden kaynaklandığını anlayamıyor bile işte bunun içinde bir an önce de diğer elma ağaçlarına ulaşmak lazım sanırım
En son mimyelken tarafından düzenlendi : 19-03-2005 23:40 |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Anladığını(zı) biliyorum... -I-
Bir avuç genç insan olarak anladığını(zı) biliyorum... Çünkü anlamakla yetinmeyip çok büyük çabayla yanlış bulduklarınızı değiştirip, doğruyu arama çalışmalarınızı da izliyorum
Çok şeyi değiştireceksiniz, çünkü işe önce kendinizi değiştirmekle başlayıp bu konuda cesaretinizin ehliyetini aldınız bile... "İnsan bunu gerçekleştirmediği süre içinde farkında olmadan monotonluğa giriyor ve bunun neden kaynaklandığını anlayamıyor bile işte bunun içinde bir an önce de diğer elma ağaçlarına ulaşmak lazım sanırım" Aşağıda Arif Şentek'in yazısını tekrar vermemin nedeni; insan ilişkilerindeki kör noktaya bir kez daha dikkat çekerek, birbirini duyarsızlıkları nedeniyle algılamayan kör ve yalnız elma ağaçlarının bu davranışlarının yol açtığı iletişimsizliğin "de gerçek bir vahşet" olduğunu "göstermek..." ______________________________ Anlıyorum.... -------------------------------------------------------------------------------- Ne için çırpınıp durduğunu anlıyorum ve tabi diğer arkadaşlara da bunu anlatabilmek en baştaki görevim mesleğim adına... Hayatımız zaten bundan ibaret; olmalı aynı merkez etrafında gelişmek adına birbirini izleyen oklar!!! Tabii bazen bunların sadece farkında olmak veya sorunun ne olduğunu görüp bi türlü harekete geçmemek işe yaramıyor. Bu anlamda kendimi sorumlu hissediyorum çünkü yaşadım diyebilmek için diğer insanların da yaşayabildim demesini sağlamak lazım . İnsan bunu gerçekleştirmediği süre içinde farkında olmadan monotonluğa giriyor ve bunun neden kaynaklandığını anlayamıyor bile işte bunun içinde bir an önce de diğer elma ağaçlarına ulaşmak lazım sanırım ................... Alıntı:
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 20-03-2005 23:07 Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Anladığını(zı) biliyorum...- I I -
Bir avuç genç insan olarak anladığını(zı) biliyorum... Çünkü anlamakla yetinmeyip çok büyük çabayla yanlış bulduklarınızı değiştirip, doğruyu arama çalışmalarınızı da izliyorum
Çok şeyi değiştireceksiniz, çünkü işe önce kendinizi değiştirmekle başlayıp bu konuda cesaretinizin ehliyetini aldınız bile... "İnsan bunu gerçekleştirmediği süre içinde farkında olmadan monotonluğa giriyor ve bunun neden kaynaklandığını anlayamıyor bile işte bunun içinde bir an önce de diğer elma ağaçlarına ulaşmak lazım sanırım" Aşağıda Arif Şentek'in yazısını tekrar vermemin nedeni; insan ilişkilerindeki kör noktaya bir kez daha dikkat çekerek, birbirini duyarsızlıkları nedeniyle algılamayan kör ve yalnız elma ağaçlarının bu davranışlarının yol açtığı iletişimsizliğin "de gerçek bir vahşet" olduğunu "göstermek..." Alıntı:
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 20-03-2005 23:09 Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Eveeeeet nerede kalmıştık?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#187 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Konuyu en baştan bir daha dikkatlice
Konuyu en baştan bir daha dikkatlice gözden geçirmek için bu konuma düşmek gerekmiyor sanırım.
Ne dersiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#188 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
"Asiye nasıl kurtulur?"
"Asiye nasıl kurtulur?"
Yada "Asiyeler nasıl kurtulur?" Hazır formülüm yok: "Eğitim şart" gibi...Ama mimar adayları asosyallik çukurundan nasıl kurtulur bunu konuşmaya devam edeceğim. Dün bir toplantıda MSGSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden Doç. Dr. Besim Dellaloğlu'nun; artık üniversitelere giren büyük çoğunluğun "hızlandırılmış eğitimlerini" dersanelerde tamamlamış öğrencilerden özellikle sosyoloji/felesefe bölümüne kayıt olanların:... "Cümle kurmak ya da tamamlamaktan aciz olduklarını..." dile getirdiği sırada bunu mutlaka buraya da aktarmam gerektiğini düşünmüştüm... Hayatı erteleyerek kim tasarruf edebilmiş ki; susarak ertelediklerimiz bir tasarruf olarak bize dönsün. Hem, niye ki?
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 09-04-2005 15:09 Nedeni: Eeee şey... |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimarlığı mimarlık kılan
Mimarlığı "mimarlık" kılan mimarların, eylemleri olan eserlerinin, insanlar ve özellikle de diğer mimarlarda/mimaradaylarında etkileri ve yansımaları; bütünüyle insan ilişkileri yani dil üzerinden sürüyorsa neden bu konu bu kadar kuytuda, kör noktada duruyor?
Aynı unu, suyu, yağı, şekeri/tuzu kullanarak birbirinden çok farklı harika yiyecekler yapılabilirken; aynı zamanda birbirinden çok farklı tatsız tuzsuz yiyecekler de sonuç olarak ortaya çıkabiliyor... Demek ki ortada bir damak problemi var...
|
|
|
#190 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Damağa ve dile ilişkin...
Damağa ve dile ilişkin...
Tadı algılamak, farkına varmak, v.s. için başka bir yol denemesi:... http://www.arkitera.com/forum/showth...6841#post26841
|
|
|
#191 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
merhaba
Sevgili Metin Karadağ
konuyla çok alakasız belki biliyorum ama bence sizin adınızın altında üye yerine yönetici yazmalıydı.amacım yöneticilerimizin ya da sizin işinize karışmak değil ama sanki adınızın altına yönetici sıfatı daha çok yakışır gibi geliyor.iyi çalışmalar....
|
|
|
#192 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Yönetmek yerine yönetişimi tercih ederim...
Sevgili HY
Nezaketiniz için teşekkür ederim. Ama bana sorarsanız yönetmek yerine yönetişimi tercih ederim ![]() Yönetmek, hemen yönetilenler ve yönetenler ayrımını doğuruyor. Bu nedenle tam tersine, var olan durumun değişmemesini dilerim. Farkındaysanız burada da ısrarla bunun gerçekleşmesi için kışkırtmaya devam ediyorum. Nasıl böyle daha iyi değil mi sence? Alıntı:
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 16-04-2005 01:37 Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
yapım gereği düşündüklerimi olumlu ya da olumsuz uygun bir biçimde ifade etmeye çalışırım ve gerçekten düşünmediğim şeyi asla söylemem.benim doğrum budur.herkes yeteneklerine ,düşüncelerine ve yaptıkları işlere göre ister istemez bir kulvar içine girerler,önce soyut olarak , daha sonra belki somut olarak...bence burada yöneticileri üyelerden ayıran mutlaka birşeyler var.bunları siz benden daha iyi bilirsiniz benim düşüncem siz şu anda soyut olarak bu kulvarın içindesiniz.prensipleriniz,hedefleriniz ve yaptıklarınız ortada.ben sadece somut olsa daha iyi olur sanki demek istedim.bilmiyorum tam olarak ifade edebildim mi...Alıntı:
|
|
|
|
#194 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Ne kadar farkındayız?...
Tekrar bile olsa,
"İnsan özgürlüğe yalnızlık şartlarında değil, prensiplerini bilinçli olarak kabul ettiği kent/toplum içerisinde ulaşabilir..." - Brauch Spinoza - Bu sözü biraz açalım beraberce... "Ne kadar farkındayız?..." İşe buradan mı başlasak, yoksa başka bir öneriniz var mı? Alıntı:
|
|
|
|
#195 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Velhasıl kelam:...
Acınacak durumda birileri...