![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Kabul Salonu'nda da mimarlık tartışılıyor, konuşuluyor... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Sanat sanatçı için tehlikelidir
Eger sanat bir birey üzerinde güçlü bir denetim saglarsa.söz konusu kişiyi sanatın en güçlü biçimde filizlendigi zamanların tipik özelligi olan görme biçimlerine geri götürür;sanat bu andan itibaren geriye dogru işler.Sanatçı ani uyarıma giderek daha fazla tapmaya.tanrılara ve şeytanlara inanmaya,doganın her tarafında ruhlar görmeye,bilimden nefret etmeye,ruh hali bakımından antikitenin insanları gibi degişken olmaya ve sanat için elverişli olmayan tüm koşulların,adeta bir çocugun öfkesi ve adaletsizligiyle,ortadan kaldırılmasını arzulamaya başlar.Öyleyse, sanatçının kendisi daha baştan geri kalmış bir varlıktır çünkü ergenlere ve çocuklara mahsus oyunlarla oyalanmaktadır:üstelik de ,aşamalı olarak geçmiş dönemlere geri gider.Böylece en sonunda, sanatçı ile onun çagındaki diger insanlar arasında şiddetli bir karşıtlık ortaya çıkar ve bu da karanlık sonuçlar dogurur;tıpkı antiklerin masallarına göre,Homeros ile Aiskhylus'un yaşamayı ve ölmeyi melankolide birbirine dolaması gibi.(NIETZSCHE)
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Başlığa katılmıyorum.Sanatçı sanat yapmak için vardır zaten.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanat sanatçı için kaçınılmazdır.Sanatçı için tehlikeli degil yaşaması için bir amaçtır..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
-----------hocam inana biliyormusunuz sanatı satıyorlar------------
üst insan ve üstün eseri einstain doğayı okumasıyla, senteziyle ve ortaya koyduğu ürün ile tam bir sanat çıdır. ve onun ortaya koyduğu mc2, insanlık tarihinin ve insanlık edinimlerinin toplamının tek gerçek ve tek mükemmel sanat eseridir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
"İnana biliyormusunuz" değil "inanabiliyor musunuz"
"Einstain" değil "Einstein" "sanat çıdır" değil "sanatçıdır" "mc2" değil "E=mc2" Tek gerçek çok özensiz Türkçe kullandığınız olsa gerek. Bu son uyarıdır.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
----------- hocam inanabiliyor musunuz? sanatı satıyorlar! ------------
üst insan ve üstün eseri Einstein'nın doğayı okumasıyla, senteziyle ve ortaya koyduğu ürün ile tam bir sanatçıdır ve onun ortaya koyduğu E=mc2 eşitliği, insanlık tarihinin ve insanlık edinimleri toplamının tek gerçek ve tek mükemmel sanat eseridir. Tek gerçek, çok özensiz Türkçe kulanışım olmasa gerek. En son isdensim tarafından düzenlendi : 29-07-2007 14:10. Nedeni: Dil yarası |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Arkitera olarak yapmış olduğunuz yorumunuzu ve dikkat çektiğiniz duyarlılığı site içeriğine ayırdığım özel bir zamanla anladığımı ve benzer duyarlılıklara dikkat edebileceğimi söyleye bilirim. Kanımca, yapmış olduğunuz üye adaylık durumu da oturtmak istediğiniz arkitera üye kimliğinden gelmektedir. Bu amaç, biraz seçkinci/elitist bir tavır olarak sorgulana bilinir olmakla beraber, dili kullanma özensizliğinin, forum kullanımından ve sanal ortam zenginliğinden çıkıp, literatürü de etkileyecek bir duruma gelmesinin önüne geçme çabası olarak da ifade edilebilinir.
Neyse bu amaç farkındalığı ile geri dönüş yapıp, daha öncesinde ve sonrasında foruma yazmış olduğum yazıları kontrol ettiğimde, yaptığım benzer bir çok yazım ve vurgu hatasını fark ettim. Bundan sonra da, site içerisinde geçirdiğim zamana ek olarak, bu yazım yanlışlarını düzeltmek için de ayrı bir emek sarf etmem gerekti, aslında forumlara gönderilen yazıların bir süre sonra tekrar düzenlenemediğini biliyorum. Anlatmaya çalıştığım ve anlayacağınızı umduğum duyarlılıkla, bu yazıların tekrar düzeltilmesi için sizinle iletişime geçmeye, özel ileti göndermeye, forumlara yazmaya çalıştım ama her biri sonuçsuz kaldı. Üye Adayı olma durumu zor zanaatmış. Her birinin altına düzenlenmiş şekillerini burada yaptığım gibi tekrar foruma göndereyim dedim, sizlerle 50 mesaj kotasıyla ilgili bir atışma yaşamak istemedim. Kabul Salonu içinde başka bir başlık açsam, bu sefer koca hatalar durdukları yerde kalıp bu sanal hata zenginliği içinde bir derya olacaklar. Bundan dolayı mail atayım düzeltmeleri dedim, ama bu şansıda yakalayamadım. Örnek teşkil edecek bir forum konusu bulamamdan dolayı, bu durum için tavrınızı yada yönlendirmenizi bekliyorum. En son isdensim tarafından düzenlendi : 30-07-2007 17:08. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence sanat, sanatçıdan çok tüketici için tehlike teşkil edebilir. Farklı (belki hoş olmayan) duyguların psikolojik etkilerinin görülmesi sanatçıda zaten varolması gereken birşeydir (kendimce deha sanatçı profilini tasvirliyorum)...
Bir binayı tasarlayan mimarın ya da tamamlayan işçilerin mi olası bir depremde ölmesi daha mümkündür yoksa binanın gerçek kullanıcılarının mı ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
sanat sanatci icin tehlikeli olabilir!
belki sanat,duygusal uyarimi siddetlendiriyodur,sanat,yaraticiligimizi zorlar,fiziksel olarak yaraticiligimizin artisina paralel olarak hassas bagirsak sendromuna ve panik atak hastaligina rahatlikla yakalanabiliriz
genelde yaraticiligin cakra merkezi karin bolgesidir,bilmsel olarak da bu boyledir![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
sanatci sanatini dogru yapmazsa bence cok tehlikeli olabilir
yani yanlis anlasilabilir gerci kim kimi nasil yargilayacak onuda bimiyorum ama.. sanki sanatta dogruyada yanlis olmasi gerekiyormus gibi![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
Bu arada burada yeniyim.... Kurumsal kimlik ve ic mimarlik konulariyla baglantili bir tez yaziyorum. burda bircok kaynak var ama bircoguna ulasmak icin Tam uye olmak gerekiyor. onun icinde 50 mesaj.... meark ediyorum acaba bunun daha cabuk bir yolu var mi.. yoksa burda sahaba hakdar mesaj mi yazmam gerekiyor bilgilere ulasabilmem icin...
biris bir yol gosterirse cok sevinirim... sevgiler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Bir kere Türkçe'nize dikkat ediniz.
Forumun bütününe üye adayı olarak da ulaşabilirsiniz. Sadece yazı yazamazsınız. Amacınız tez için kaynak toplamaksa önce okumayı deneyiniz. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
esir ve yalnızlar
kesinlikle doğru sanatçılarda aynen böyle bir durum oluşuyor.yaptıkları şeyin esiri oluyorlar.
normal olmaktan yada realiteden ne kadar uzak ve uçuksa o kadar iyi sanatçı demiyormuyuz.bence ironik bir durum bu. yaşamdan ve toplumdan koparak sadece kendi dünyalarında yaşıyorlar.Kendilerine hapis oluyorlar vs vs sadece kedileriyle vb konuşuyorlar ve o kadar çok yalnızlar ki.enbüyük sıkıntılarıda anlaşılmamak. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Ruhani yalnızlık; hiç bir sanat eseri var mıdır ki yaratıcısı birden fazla olsun?
"Aydın bunalımı" sanatçı aydınlatan kişiyse belki de bu yalınlıktan kaynaklanan bir buhran dönemi geçirebilir. Ama bu sorumluluktan mıdır yoksa yaratıcı kişinin sıkıntı eğilimli olmasından mıdır? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|