|
|
#1 |
|
Üye
|
İngilizce Muafiyet Sınavı Hakkında Yardım İsiyorum
merhaba ben bu sene İYTE mimarlığı kazandım sormak istediğiim şu:
Ayın 21'inde İngilizce muafiyet sınavı var. itinalı bi çalışmayla o sınavı geçebileceğime inanıyorum. Yanlız sizce geçmeli miyim? Ya Bu hazırlık sınıfının içeriği ne? Bazı üniversiteler gibi lay lay lom mu geçiyo yoksa 1 sene kaybettiğime değer mi?Eğer geçersem bi sıkıntı yaşar mıyım? Hani eğitimi %100 İngilizceya ![]() Acele cevap gelirse sevinirim. Eğer geç derseniz çalışmaya başlayayım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Öncelikle sınav şöyle geçiyor.
sabah seansında 45 dakikalık writing sınavına giriyorsun.Bu bölüm için İYTE hocalarının yazdığı writing kitabı var onu eski öğrencilerden temin edersen senin yararına olur. Daha sonra 1,5 saatlik Grammer Check sınavı var.Test tarzında oluyor.Gramerin iyi ise rahat yapabileceğin bir bölüm. Öğleden sonra ise yine 1,5 saatlik reading bölümü var.yine test.ve muhtemelen sınavın en zor kısmı da burası. Yalnız benim hazırlık olduğum sene finalde ilk defa speaking uygulaması vardı.Muafiyete de böyle bir şey koyarlar mı bilemiyorum. Eğer İzmir dışından geliyorsan ve yaşın da daha henüz 20yi geçmediyse hazırlığı oku derim İzmir'i de bol bol gez.1. sınıfın başladığı ilk günden itibaren bir daha İzmir'i doya doya gezme fırsatı olmaz.Yok İzmirliysen de sana kalmış artık. Hazırlıkta 3 kur var.En düşük seviye olan C kurunda olursan hiç de lay lay lom geçmiyor.Her gün 8.30-15.00 arası okulda oluyorsun.Ağır bir tempoyla ders işleniyor. A kurunda ise zaten öğrenciler İngilizce'yi iyi derecede bildiklerinden biraz daha rahat geçiyor ancak aldığın bilgiler daha derin oluyor ve belki de en önemlisi İngilizce konuşma pratiğin artıyor.B kuru ise 2sinin ortası ![]() Hazırlığı atlayanlar ilk 1-2 ay hem çevre olmamasından hem de sürekli İng. konuşulan bir ortama geldiklerinden bocalıyorlar.Ancak dediğim gibi 1-2 ay sürer bu en fazla. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
|
Ben Bilecik'ten geliyorum. Yani İzmir'in dışından. Ama eğer geçemezsem hazırlıkta geçireceğim 1 yıl çok büyüyor gözümde. ben bir an önce mimarlıkla ilgili bişiler okumak istiyorum. Eğer 1 yıl beklersem bu heyecanımı kaybetmekten korkuyorum.Ayrıca İzmir'i gezmek okadarda önemli değil benim için.Öyle olsa bile sömestre da bol bol vaktim olur herhalde
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Hayırlısı olsun lothen. İYTE'yi seçmene sevindim.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
O zaman sen bir gir, geçersen aramıza hoşgelirsin, geçemezsen de "girsem, geçer miydim acaba?" kuşkusundan kurtulursun
![]() Bu arada ilk sene ev özlemi çekililir genelde.Yani sömestrda Bilecik'e evine dönmek isteyebilirsin. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Üye
|
Alıntı:
Ama benim umrumda bile değil. Ben seçimimden mutluyum. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye
|
Buarada kararımı verdim. Muafiyet sınavına gireceğim Hepinize teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
slm
Çok sevindim, İzmir yüksek teknoloji enstitüsünü tercih etmene, tabi ki mimar sinan mükkemmel bir okul bu hiç göz ardı edilemez kız kardeşimde mimar sinanda okuyor, ben kesinlikle hazırlık okumanı tavsiye ederim belki sınav olmuş bitmiştir ama... Ben kızkardeşimle aramda ki tek farkı bu ingilizce konusunda görüyorum onun dışında hiç bir fark yok aramızda, yalnız ilk senesi çok zor bu kadar hevesli olman çok iyi o yüzden, bende başlarken böyleydim, ödevler, bırakanlar, kalanlar, ağlayanlar, yetiştiremeyenler, bunalanlar ama herşeye rağmen bu yaz tatilinde hepsine duyulan özlem...
başarılarr |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|