|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet arkadaşlar.madem okulda çok kopuğuz bari genelimizin ulaşabileceği başka bir yolu seçip nette bir forumda buluşalım.forum iyte nin kopukluğundan ve okulun eksiklerinden rahatsız olan herkese açık tabii ki de..öncelikle tanışalım.
ezgi 1. sınıf şehir ve bölge p. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ezgicim böyle bir bölümü açtığın için teşekkür ederim. Farklı binalarda olmamızdan dolayı üst sınıflardaki öğrencilerle hiç bir araya gelemiyoruz. Umarım bu forum amacına ulaşır.
Dinçer Mimarlık 1.sınıf |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba arkadaslar ben Bilge Göktoğan mimarlık 2. sınıf
bencede iyi oldu bu bolumun acılması. cunku bizim okulda herkes herkesi goruyo ama kimse kimseyi yeterince iyi tanımıyor. kim neyapar ne eder kim neyden iyi anlar hangi konuda yardımlasabiliriz bilmiyoruz. oysaki artık yardımlasmanın ve grup halinde calısmann kacınılmaz oldugu bir cagda mimarlık ve planlama yapıyoruz. Nasılki bende tasarım biraysel yapılırı savunsamda is tasarım yapmakla bitmiyor sizinde bildiginiz gibi bu isin yapısal cozumlemesi var arastırmaları var bilgisayar cizimleri modellemesi renderı var............ ve her zaman herseyin altından tek basınıza kalkamıyorsunuz misal ben gecen donem final cizimlerimi archicad de cizdim sonra ustunden rapidoyla gectim el cizimioldu : ) ama burda onemli olan gozumde cok buyuttugum archicadi basic olarakda olsa 3. sınıflardan Dogay sayesinde 1 gecede ogrenmis olmam. bu benm marifetim degil programın cok kolay olması ve bilen birinin gerekli seyleri göstermis olması. böyle yardımlaşmalara ihtiyacımız oldugunu dusunuyorum arkadaslar ve burasıda bunun için cok iyi bir buluşma oktası. bütün iyte mimarlık fakültesini bu forumda görmek dileklerimle.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Selam arkadaşlar,
Aranızda size en uzak olan ben olmalıyım. Bu msj biraz erken bir dalış oldu ![]() Kutay Koçkar, Mimarlık - Hazırlık - B2U Yardımlaşma konusunda söylenilenlere katılıyorum. Sonuçta kampüsün durumu ortada, fakülteler ve binaalr birbirinden uzakta. Alan çok geniş ve bir avuç insan oraya buraya serpiştirilmiş durumdayız. Hazırlıktakiler bi şekilde tanışıolar ama ne derece olabilir, ben hazırlıkta 7-8 mimar okucak arkadaşla tanıştım işte ancak. Hazırlık binası tabi IYTE için bir rüya bölümü işlerin böyle yürümediğinin hepimiz farkındayız. Yinede bi miktar çevre yapmak ve okula alışmak için iyi bir şans.Sizlere sabır ve daha uzun uykular diliyorum ve tabiki darısı başıma diyerek noktayı koyuyorum ![]() Bu arada okulumuzla ilgili bikaç site ve forum var. Bu sitelerin forumlarında başlık açmanız bütünlük sağlamak için daha verimli olabilir. www.iyte-hat.com [Haberleşme ve aktivite topluluğu] Daha çok hazırlık öğrencilerinin girdiği bi site olmakla birlikte hızla büyüyor ve kampüs içindede yayılıp gelişiyor. Forumda mevcut. www.iyte.net Oyunlar, forum ve okulla ilgili pek çok şeyi bulabileceğimiz bir site ki bunu zaten biliyor olmalısınız. Ben laf olsun diye söylüyorum. www.iyte.yiz.biz buda kendi çapında bir iyte sitesi. www.iytedemons.com Alakasız olucak ama okulumuzun amerikan futbolu takımının sitesi. Forum ve takımla ilgili bilgiler mevcut... Görüşmek üzere... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
merhabalar ben suzan
ezgıcım sen acmıssın sanırım bu formu oncelıkle bı sekılde duyarlı davranıp bişilerin ucundan tutttugun ıcın tesekkur ederım bu forum bı yonden cok ıyı oldu .bızde bu ınsanların bırıbırını tanımaz halde topu topu 3 kısılık okulda yabancılasıp , bıraraya geldıgınde sıkayet etmesıne karsın somut olarak hıcbısı yapmayan ınsanlar toplulugu halınden sıkayetcı oldugumuz ıcın bişiler yapmaya calısanlardanız
ki bence okulun yenı bı yapılanma surecınde olması bızım bı cok seyde oncu olmamızı gerektırıo bu sebeplerdende suanda seneye calısmalarına baslıycak olan sehır plancıları adına bır kulüp kurmak ıcın tuzuk hazırlıoruz ki en yakın zamanda gerek forum aracılıgıyla bılgılendırme gereksede okul ıcınde görusmeler yapmayı planlıoruz.amacımız ıse ; madem okulda yeterınce sozumuz gecmıo ki duzenlenmıs olan spö bulusmasında karsılastıgımız bı cok sorun bunun en basıt orneklerıdır, hem resmi bı kımlıgımız olsun hemde ıstedıklerımıze ulasabılmeye alternatıf bı yol daha bulalım. ki bunlar da yıne herkesın katkısıyla olucak seylerdır umarım yarı yolda kalınmaz hıcbısıde.. neyse bişiler yazdıgımı gormek ıstıodun ezgıcıım bölleeee işteee.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ne dersiniz????
herkese tekrar merhaba
açıkçası birileri bişiler yazdıkça mutlu oluyorum umarım kısa zamanda minik de olsa bi topluluk oluşturabilirz. gelelim kulüp kurma işine.biz geçen seneden beri böyle bir düşünceye sahibiz ama mimarlık ve şehir bölge , bölüm bölüm ayrılıacağımaza bence ilk başta İYTE MİMARLIK FAKÜLTESİ adı altında bir topluluk oluştursak ve bu şekilde adımlar atsak hem daha sağlam ve güvenli bir şekilde ilerleriz diye düşünüyorum.tabi ki yoruma açık bir konu.hadi tartışalım o zaman madem tüzük hazırlamaya kadar gitti olay o zaman bu durumu kendi çapınızda değil bence okul çapında bir toplantı düzenleyelim mimarlık fakültesi öğrencileri arasında ve hep birlikte paylaşalım.konuşalım.birlikten kuvvet doğar ve biz nette bi şekilde toplanana kadar okulda İSTERSEK daha çabuk toplanabilirz.şu var ki zamanımız hepimizin çok az herkesin hoşuna giden şeyler yapacak olsak da zamandan şikayet edip geri kalanlar çok olacak ama eğer herkes bir ucundan tutarsa işin kimseye çok külfetli bir iş kalmaz.ne dersiniz????? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Dekanımız rektör olursa, belki bazı adımları atmamız daha da kolaylaşır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
?
dekan iken neden bişi olmuo peki?birşeylerin gerçekleşmesi için yüksek mertebelere gerek yok ki öskancım.ayrıca bizim burdaki toplanma nedenimiz kendi başımıza bir şeyler yapmak istememiz.çünkü biz yapmazsak kimsenin niyeti yok bir şeyleri tamamlamaya...diil mi ama
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şahsen tanımıyorum ama rektör yardımcısıyken hayrını görmediğimiz birinin rektörken de hayrını göremeyiz gibi geliyo.
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba arkadaşlar
Ben Murat (mimarlık (3.sınıf) (zaten bi tane murat var
)selamlar hepinize yani bu foruma şu ana kadar yazı yazmış olan iyteli mimarlık öğrencileri. teker teker yazılanlar hakkında fikrimi belirtmeden önce başka bir başlığa yazdığım yazıyı da buraya alırsam daha alılcı bir hamle yapmış olacağım. selam! Şahsi fikirlerimi söylemem gerektiğinde konuşmaktan çekinmeme ve şu anda öyle bir ortam oluştuğunu düşünüyorum. Okulda oluşturmaya çalıştığımız bir platform ne yazık ki çok başarılı bir politikayla engellendi. Ben Ulusal mimarlık Kurultayında katıldıktan sonra okulda bunları sizinle paylaşmak için bir toplantı düzenlemek istediğimde aldığım cevap "hayır" değildi fakat "arif olan anlar" mantığına uygun olarak bunu yapamayacağımız yönündeydi. sizlerin her fırsatta yakamıza yapışmanızdan " kendi adıma söylemiyorum" rahatsızlık duyacağımızı zannetmiyorum. Çünkü üst sınıflarda eğitim alan bizler sizin yaşamakta olduğunuz süreci yaşamış olduğumuz için sizin yaptığınız projeler hakkında tecrübelerimizle yardımcı olabilmeyi tabii ki dileriz. Burada da olsa fikirlerinizi paylaşmaya ve elimden geldiğince yardımcı olabilmeyi dilerim Fakat tasarım sürecinde baskın çalışma prensibinin kağıt kalem ile masa başında yapılacağını da hatırlatabilirim. Tasarım süreci fikirleri,maketler ve çizim konularında bunun yanında diğer derslerinizin araştırma konularında kaynak danışabileceğinizi belirtiyim. Bu yazıdan sonra söyleyebileceğim. Okulumuzun yönetimiyle, okulda okumakta olan öğrencileri arasında ciddi bir iletişimsizlik var ( bakınız dekanlık binası- Eğitim mekanları) bunun yanında bana gelen sözlerden birkaçını hatırlarsam ( Siz kendi projelerinizle yogunsunuz bizim sorularımıza cevap veremeyebilirsiniz) ( Biz sizleri hiç tanımıyoruz o yüzden soru sormaktan çekiniyoruz.) Örnekleri çoğaltmak yerine sadede gelirsek idari yapıdan çok kendi aralarında iletişim kuramayan insanlar topluluğu olarak okumaya devam ediyoruz. Buraya yazı yazan Dinçer ile tanışıtğımı biliyorum açık söylemek gerekirse O'da benim zorlamam dışında bana pek "pas" vermiyor. : ![]() Hatırlayanlar beni Yarışma açmaya çalışan kişi olarak hatırlayabilirler daha önce söylediğim gibi o da bir hüsranla bitti. Şunu söyleyebilirimki bir topluluğu oluşturmadan bir aktivite içerisine girmek kolay değil Bahsettiğim topluluk resmi bir isim altında toplanma zorunluluğu olmadan " happening" conceptiyle hareket ederek gelişigüzel ve uygun zamanlarda konuşabilen. Yer ve zaman kavramı dışında herhangi bir yerde herhangi bir zamanda, çevreden " mimarlık öğrencilerinin" toplandığı o gruba katılmak isteyen kim varsa katılabildiği bir topluluk anlayışı. okulumuzun grup açma ve yönetme prosedürleri birazx karışık ve bürokratik olduğu için VE böyle bir prosedüre mimarlık öğrencilerinin vakit ayırıp katlanması zor olduğu için bir mimarlık topluluğu açılamadığını düşünüyorum. Toparlamak gerekirse internet ortamında buluşulabilecek yegane ortamlardan biri olduğu için arkitera İyte forumu ( inşallah bitirebilirsek - açacağımız mimarlık öğrencileri sitesiyle ) fikirlerinizi paylaşmak ve elimden geldiğince yardım etmek isterim. 1 fikir ) Yahoogroup olarak iyte mimarlık fakültesi açmama ne dersiniz bunun yaygınlaşması için neler yapabilirsiniz. Fakat bu grup eski örneklerde gördüğümüz gibi bir forward sitesi yada alakasız mesajlar sitesi olacaksa hiç kalışmayalım. sadece öneri getirerek daha rahat konuşulabilecek ve veri alışverişinin daha rahat yapılabileceği bir ortam oluşturmaya çalışıyorummm.. Fikirlerini yazarsanız sevinirim.
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba. Okulda atölyede olmadığım her an biryerlere koşturuyor oluyorum o yüzden karşılaştığımızda uzun uzun konuşamıyoruz Murat, yanlış anlama lütfen
. Konuya dönersek; Sorun şu ki üst sınıftaki öğrencilere birşey sormaya çekinmekten çok, biz kimler mimarlıkta okuyor, onu bilemiyoruz. Çünkü söylediğin gibi aynı binada eğitim görmüyoruz. Mimarlık külübüne gelincede bence bir mimarlık topluluğu kurulacaksa bu mutlaka okul kulübü olmalı ki ileridede en azından bürokratik işlemleri tamamlanmış, yeni gelen mimarlık öğrencilerinin de katılacağı bir platform oluşabilsin. Üstelik böylece hocalarımızın da desteğini alabiliriz. Ayrıcada kulübe gerçekten vakit ayıracak insanlar girmeli, gözlemci olarak kimse alınmamalı, herkes bir işin ucundan tutabilmeli. Okuldaki bazı kulüplerin 300, 400 üyesi var ama aslında bu kulüpler 2 yada 3 kişiden ibaret. Durum böyle olunca yönetimde olmayan hiçkimse kulüp için birşeyler yapmak istemiyor, kendini kulübe ait hissetmiyor. Ayrıca okul yönetiminin neden anlayışsız davrandığını anlayamıyorum. İzlenimlerime göre mimarlık bölüm başkanı Murat Günaydın her türlü eleştriye açık ve öğrencilerine destek olmaya hazır gibi duruyor. Yeni bir iyte mimarlık fakültesi mail grubu açıldı iytemim@... di sanırım ki daha bir kişi bile iyte veya mimarlıkla ilgili bir mail göndermemiş. Var olan grupları kullanmak en iyisi. Biz gerçekten çok yoğunuz ama sanırım 3. ve 4. sınıflar biraz daha rahat. Ayrıca hazırlıkta okuyan mimarlık öğrencileride var. Hazırlık öğrencilerinin desteğiyle birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mesela bizim birinci sınıfların çok ihtiyaç duyduğu bir desen, sketch yaz kursu okulda veya resim ve heykel müzesiyle anlaşılıp açılabilirse gerçekten çok yararlı olur. İlk kulüp aktivitesi olarak bu organize edilebilir.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
selamlar
yaz kursu gibi bir aktivite gerçekten güzel olurdu yada resim falan gibi ...
ama bu eğitimi kimlerin vereceği meçhul, yaz döneminde okulda buluşmak çoğuı insan için çekilmez olabilir. bunun yerine iyte hazırlık binasını kullanmak yerinde bir karar olabilir. üst sınıf öğrencilerinin stajları olduğu için arada vakit bulup bi şekilde buluşarak haftada bir yada iki haftada bir bu tip aktiviteleri gerçeklerştirmesi uygun olabilir. ne dersiniz bilmem ama bi şekilde bağlantıya geçilerek bu tip bir fikrin olabilme ihtimalini öğrenmekte yarar var. başımıza bir eğitmen bulunamayacak olsa bile en azından bir toplanma gerçeklerştirerek fikirler ve bilgiler paylaşılabilir. konunun geri kalanını siz değerlendirin. Ayrıca ben sadece mimarlık bölümünden bahsetmiyorum. Şehir ve bölge planlama öğrencileride bu tip bir toplanmaya dahil olabilir ve üst sınıflardaki arkadaşlarımızdan faydalanabilirler. hade bakalım ne kadar aktifsiniz görelim ![]()
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
şehir ve bölge planlamacılar kendi kulüplerini kurdular, bilmiyorum dahil olmak isterlermi. Birinci sınıflar 4 hafta okulda staj yapacaklar. Ayrıca kurs vermek için profosyonel biriylede anlaşılabilir tabi belirli bir kurs ücretiyle... Genel olarak şu anda açılan desen kursları daha çok güzel sanatlara hazırlık niteliğinde. Bize mimariyle ilgili sketch dersi verecek bir hoca da bulunabilir.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
Sketch desiyle ilgili bir kurs olacaksa, bu gibi bir oluşuma daha çok sizin katılmanız daha mantıklı olur. Bneim yukarıda bahsetmek istediğim öğrenciler arası yapılabilecek bir bilgi paylaşımıydı. Bu bir kurs aktivitesi olacaksa üst sınıfların bu konunun dışında kalacağını tahmin ediyorum. Fkata okulun açılışında veya yaz döneminde yapılabilecek bir toplanma ile belki bu aktivite sağlanabilir ama bunu yapmak için zaman ve emek harcayabilecek kişiler gerekiyor. kısacası, bir kurs açılması konusunda sizlerin tek başlarına olduğunu fakat tüm sınıfları ilgilendirecek bir toplanmada buna herkesin dahil olabileceğini belirtirim.
Bu arada benim bildiğim kadarıyla Ş.B.P öğrencilerinin kurmuş olduğu herhangi bir grup yok. Öğrenci buluşması bizim okulda yapıldığı için bazı kararlar alındı fakat daha resmiyete geçilemedi. Mimarlık öğrencileri kurultayında benzer kararlar alınmasına rağmen okulda ne bunu duyurma ne de faaliyete geçirme imkanı bulabildik. Bu tip konuların sadece fikir yürütmekle değil birazda gerçek adımlarla gerçekleşebileceğini unutmayalım.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|