|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İztech Mimarlık
iyte mimarlık ta okuyan öğrenciler. Okul hakkında ne düşünüyorsunuz? sizce iyte nin mimarlı keğitimi yeterli mi?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
iztech mimarlık
izmir yüksek teknoloji enstitüsü %100 ingilizce eğitim veren bir okul olmasına karşın, genellikle yutdışında ( mit, uni. of pennslyvania, illinois ins. of tech., vb) eğitim görmüş akademisyenlerden oluşmasına karşın,M.I.T baz alınarak kurulmuş bir üniversite olmasına karşın, puanlarının yeni kurulmuş bir üniversiteye göre çok yüksek olmasına karşın, fazla tanınmaması gerçekten sinir bozucu. Ancak sanıyorum buna üniversitenin yeterince kendini tanıtma çabasında olmaması yol açıyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sonuçta iyi bir eğitim alıyor olsak da, maalesef üniversite birazcık da etiket meselesi. Kimsenin adını duymadığı bir yerden mezun olarak nasıl iş bulacağız?
Çoğu kişi okulun adını duyduğunda burayı 2yıllık eğitim veren bir enstitü zannediyor. Halbuki izmir yüksek teknoloji enstitüsü ingilizcesi "institue of technology" olan bir "teknoloji enstitüsü" 'dür. lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bence de haklısın bir tanıdığım bilgisayar bölümüne gidiyor ama çok iyi bu okul bence de puanları da az buz değil yani iyi bir okul ama gerçektende adı duyulmamış bir o kötü o kadar
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
izmir yüksek teknoloji enstitüsü
ben iyte mimarlık'tan mezun bir mimar olarak aldığım eğitimden çok memnunum..eğitim sistemi mimarlık anlamında odtü'ye çok yakın bir çizgide.ciddi anlamda özgür ve yenilikçi bir eğitimi ve çok iyi hocaları var..birçok mimarlık fakültesi gibi parça parça edilmiş bir çok derse ayırmıyor programını..tasarımı bir bütün olarak ele alıyor ve proje dersi herşeyi içeriyor..gündemdeki yenilikleri,fikirleri dünyayla eş zamanlı olarak tartışma ortamlarına taşıyor..ve araştırmaya dayalı her şey..inanılmaz yoğun ve tartışmalı geçen,öğretici jürileri var..bunun dışında genel anlamda dünyanın odtü'den sonra en büyük ikinci kampüsüne sahip ama henüz inşaat aşamasında..okulun eğitim dili ingilizce.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
izmir yüksek teknoloji enstitüsü
ben iyte mimarlık'tan mezun bir mimar olarak aldığım eğitimden çok memnunum..eğitim sistemi mimarlık anlamında odtü'ye çok yakın bir çizgide.ciddi anlamda özgür ve yenilikçi bir eğitimi ve çok iyi hocaları var..birçok mimarlık fakültesi gibi parça parça edilmiş bir çok derse ayırmıyor programını..tasarımı bir bütün olarak ele alıyor ve proje dersi herşeyi içeriyor..gündemdeki yenilikleri,fikirleri dünyayla eş zamanlı olarak tartışma ortamlarına taşıyor..ve araştırmaya dayalı her şey..inanılmaz yoğun ve tartışmalı geçen,öğretici jürileri var..bunun dışında genel anlamda dünyanın odtü'den sonra en büyük ikinci kampüsüne sahip ama henüz inşaat aşamasında..okulun eğitim dili ingilizce.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Iztech Architecture Hakkinda
ben henüz hazırlıkta okuyorum hiç mimarlık eğitimi almadım ve izmir yüksek teknoloji enstitüsünün hazırlık binası kampüsün içinde olmadığı için imarlık fakültesini çok merak ediyordum. Geçenlerde hazırlık sınıfları olarak mimarlık bölümüne bir gezi düzenledik ve gerçekten gözlerime inanamadım. Okulumuzun mimarlık bölümü harika. hocalarımızın birkaçıyla tanışma fırsatımız oldu ve gerçekten de bir çocuğunun çok yeterli hocalar olduğuna inandım. Yabancı uyruklu ve dünyanın çeşitli üniversitelerinde okumuş birçok hocamız var bunlardan Virginia Cotch un dersine girme fırsatım oldu. Dersin işleniş biçimi hocaların öğretmenlerle diyalogları beni çok etkiledi. Özellikle çok gelişmiş bir kütüphanesi ve çok büyük bir bilgisayar labaratuarı var. Bilmeyenler için tekrar yinelemek istiyorum İzmir yüksek teknloji ensitütüsü mimarlık bölümü Türkiye'nin 5. En yüksek puanlı devlet üniversitesi olup, dersler %100 ingilizce dir.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ben de bir iyte mimarlık bölümü mezunuyum.öncelikle şunu belirteyim daha önce bahsi geçen tanıtım yetersizliğine tamamiyle katılıyorum. hala insanlara okulumu anlatıyorum.ege'ye yada 9 eylül'e bağlı olmadığını yada özel bir üniversite ve 2 yıllık bir enstitü olmadığını her seferinde tekrarlıyorum..
aldığım mimarlık eğitimi konusunda ise DCC nin yorumlarına tamamen katılıyorum. araştırmaya ve yeniliklere açık, oldukça yoğun geçen bir 4 sene. hocalarla istediğiniz zaman fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz.her an size kritik vermeye hazırlar. jüriler ise oldukça tartışmalı ve öğretici. merak ediyorum iyte'li olmayıpta iyte hakkında bir bilgisi olan yok mu? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
galiba yok gibi toganıl. Bu gerçekten çok üzücü çünkü bu okula gelmeden önce gerçekten iyi bir eğitim alacağımdan emin olarak geldim fakat şu anda insan okulun adını bilmiyor olması çok canımı sıkıyor. Eminim bir süre geçtikçe başarılarıyla daha çok adından söz ettirecektir. Ancak bizde bu konuda birşeyler yapmalıyız diye düşünüyorum. Özellikle okulumuzu, okulumuzun mimarlık bölümünü çok iyi tanıtan bir site açmayı planlıyorum. Umuyorum bu fikrim için yeterli desteği alabilirim.
bu arada şunlarıda sormadan geçemiyeceğim. Siz DCC ve tolganıl acaba mezun olduktan sonra rahat iş bulabildiniz mi? Okulda aldığınız eğitim çalışırken yeterli oldu mu? bunları gerçekten çok merak ediyorum cvplarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
haziran ayında mezun oldum ben ve şuan çalışıyorum.(DCC ile birlikte aynı yerde çalışıyoruz) tabii ki hala öğrenmeye devam ediyorum, sonuç olarak hiç kimse "okulda aldığım eğitim tamamen yeterli, iş hayatında hiçbir zorlukla karşılaşmıyorum" diyemez. zaten bize okulda ilk öğretilen mimarlık eğitiminin hayat boyu devam edeceği yönündeydi.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
izmirde'mi çalışıyorsunuz? Merakımı maruz görün, alsancakta okuduğum için şu anda, değil mimarlıktan mezun kişiler; mimarlıkta okuyanları bile göremiyorum ve merak ettiğim çok şey var. Örneğin işverenlerin izmir yüksek teknoloji enstitüsünü ne kadar tanıyorlarve oradan mezun öğrencilere ne kadar değer veriyorlar? Özellikle bu sene puanları mimar sinan, itü gibi yerlere yetipte burayı tercih eden çok fazla kişi var. Benimde puanım YTÜve Yeditepe(burslu) olarak yettiği halde oralara gitmeyi hiç düşünmedim. Bunun en büyük sebebi tabiki %100 ingilizce olmasıydı. Peki sizin tekrar şansınız olsa yine bu okulda okumayı seçer miydiniz? Ve tabiki son olarak bnm gibi mimarlık eğitimine yeni başlayacaklara, mimarlık eğitiminin daha az sancılı geçmesi için neler yapmamızı önerirsiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
http://iyte.blogsome.com
merhaba, izmir yüksek teknoloji enstitüsü hakkında daha fazla bilgiye ulaşabileceğiniz, bir web sitesi açıldı. http://iyte.blogsome.com herkesi bekleriz.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Dışses
Merhaba,
Doğrusu ben de İzmir'de olmama rağmen İYTE hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Yazılı ortamlarda okulun pek fazla adının geçmemesinin yanısıra kampüsün fiziksel olarak da "ulaşılamaz" bir yerde olmasının bunda payı var. Yazılanlarda birşey dikkatimi çekti. Okulun "%100" İngilizce eğitim yaptığını sürekli vurgulamışsınız, sizce bu çok mu önemli? Yabancı dille eğitim polemiğini başlatmak istemiyorum ama dil çok önemli bir şeydir ve sadece sözcüklerden oluşmaz. Mimarlıktaki bazı kavramları yada "durumları" anadilimizde bile yeterince anlatamaz ve anlayamazken yabancı dilde nasıl başarıyorsunuz bunu merak ediyorum. Yüksek lisans eğitimim sırasında ben de birçok İngilizce ders aldım ve dersler gerçekten de İngilizce işleniyordu. Hocamız da hem kendi konusu hem de yabancı dil konusunda oldukça donanımlıydı ancak Osmanlı kervansaraylarını birbirimze ingilizce anlatmaya çalışmak gerçekten çok komik ve verimsizdi. Yanlış anlaşılmasın. Herkesin -en az bir- yabancı dil bilmesi taraftarıyım ancak mesleki derslerin ingilizce işlenmeye çalışılması bir çok şeyin kaçırılması anlamına geliyor bence. Sömürge ülkeleri dışında bu yolu tercih eden pek fazla ülke de yok sanırım... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
bölümümden ve eğitimimden gayet memnunum, kimisi puan peşinden buraya düşerken ben kendi rızamla, şu anda bitirmiş olmam gereken okulun daha 3. sınıfındayım, üniversite değiştirmek kolay değil biraz cesaret işi. ama mutlu olacağımdan emin olduğum için devam ettim ve bu riski aldım, sonunda amacıma ulaştım, yazıların birinde iş bulmanın birazda etiket işi olduğundan ve bu yüzden iyte nin yetersiz kaldığından yakınılıyordu, ben su anda çalışyorum ve iş teklifini patronum bana yaptı, bazı referaslar sonucu beni bulduğunu söyedi, fazla uzatmak istemiyorum, zaten ileri zamanın en iyi üniversitesinden mezun oldunuz yada lacaksınız, kişilerin istediği üniversite etiketi yıllar geçtikçe güçlenecek, AMA
siz diplomanızın üzerindeki isme güvenerek yatarsanız o etiket alnınıza yapışacaktır. ![]() kendi etiketinizi de güçlendirin, imkaları ne kadar düşük olursa olsun bir meslek eğitim alacak olan bir öğrencinin çevresinde bulduğu her bilgiye ihtiyacı vardır. iyte imkanlar anlamında iyi bir çizgide, artan bilgisayar kullanımı, kütüphane arşivi, teorinin yanında verilmesine teşvik edilen pratik uygulamalar ve özel şirketlerin veya öğrencilerin yarşmaları bakmasını bilen için gayet yeterli etkinlikler gibi gözüküyor. En son shawitt tarafından düzenlendi : 17-08-2005 15:56. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
piyasada iyte
ben iyte mimarlıktan mezun biri olarak şunu soliyebilirimki okulun eğitimi türkiye şartlarında oldukça üst sıralarda görünüyor. okula ilk başladıımda tabi önyargılarım vardı ben bu dağın başında şehirden bu kdar uzak nasıl mimar olabilirmki diye... olunuyomuş gerçektende.. çünkü daha sonra gordugum diğer okullardaki mimarlık eğitimiyle kıyasladığımda oldukça ii durumda olduğumuzu düşündüm.. herşeyden önce(başlarda karşı olmama rağmen) ingilizce eğitim faydalarını literatür çalışmalrında gordduk.. hertürlü imkanımız vardı.. çalışma koşulları oldukça sağlıklıydı.. tabi kampüsün yeni kurulmaya başlamasından kaynaklanan genel iyte problemlerinin dışında.. daha sonra mezun oldum.. evet okul piyasada tanınmıyodu.. bunu izmir dışında staj yaparken farkettim..ama izmirde gayet ii tanınıyo piyasa tarafından ve şuanda tercih edilen bir okul durumunda.. çünkü bakış açısı geniş, cad programlarına hakim bir nesil mezun olmakta...(bu piyasada tanıştığım birkaç mimarın yorumudur) diğer şehirler söz konusu olduğunda durum değişiyo ama bu seferde merak edilesi bi yer haline geliyoki bu da isminin değişik olmasından kaynaklanıyo heralde
.. yani iyte mezunları piyasada tanınmamaktan dolayı cok zorluk çekmiyolar bence yani ben oyle basvuruyorum ama güzel bir iş bulamıyorum diyen duymadım enazından... saygılar..ama tabi özel okulların çoğalması ve öğretim elemanlarının o yöne kayması iyteyi tehlike sınırlarına sokmak üzere aynen diğer devlet okullarında olduğu gibi ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Bravo dincer
Ya dincer azmin ve heyecanın gercekten saygıya deger.Ben de bir iyte ogrencısı olarak senin bu azmini ve okul sevgini kutluyorum.Hepimiz senin kadar hevesli olabilirsek zaten okulumuzun adını emin olun ki cok daha iyi yerlere taşıyabiliriz.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|