|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
İzmir Ekonomi Üniversitesi
merhaba arkadaşlar bu kadar güzel bir forumda kendimize ait bir bölümümüzün olmaması beni üzdü açıkcası ama olsun bir şekilde bir araya gelebiliriz yinede..ben hazırlıktayım bu yıl okul içinde birebir görüşüp bilgi alabileceğim bir üst sınıf öğrencisinden yardım istiyorum vakit ayırırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye Adayı
![]() |
mrb aycaözlem hangi konuda seni bilgilendirebilirim açık ve net olursan çok sevinirim.konu mimarlık olunca bütünlük önemli tasarımlarında sana yön verebilirim.Yeni öğrenci olduğun için bazı kapsamları ve mimarlıkta çalışma şeklini uygulamaları çok iyi bilmen lazım.Bende dokuz eylül mimarlık son sınıf öğrencisiyim.mustafa eren.sempras_53@hotmail.com.Bu yönde sana yardımcı olabilirim.Görüşmek dileğiyle...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye Adayı
![]() |
selamlar bende ekonomi universitesinde mimarlık 2inci sınıftayım
her konuda yardımcı olabilirmmm.....zor bi seruven seni bekliorrr kolay gelsn |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Merhaba Dilara sağol uyarın için.Okulun daha çok mimarlık bölümünün ders düzeni,öğretmenler,sağladığı imkanlar konusunda bilgi almak istiyordum.Bu konuda yalnız olmadığımı düşünüyordum ama geçen şu 3 hafta içinde gördüm ki özellikle hazırlıkta benim kadar heyecanlalan çok az kişi var.Mimarlık haftasına olan katılımdanda belli zaten.Ben sizin sınıftan bir kaç kişiyle tanıştım seminerlerde sağolsunlar birçok konuda yardımcı oldular.Derslerde neler işlendiğini hocaların durumu okulun ve öğretmanlerin bu bölüme bakış açısını anlattı içlerinden biri.Son olarak atölyeleri ve oradaki bir mimarlık öğrencisinin(atölye önünde çevirdiğim kimse mimarlık öğrencisi çıkmadıda) çalışmalarını birebir görmek isterim,sence böyle bir imkanım olurmu?birebir okuldada görüşebiliriz bu arada hoşçakal
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |
Merhabalar,ben de 3.sınıftayım İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde.Herhangi bir konuda yardım istersen seve seve yardımcı olabilirim.Sevgiler.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
İç Mimar
![]() |
Sevgili İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri özellikle güzel sanatlar ve mimarlık bölümünde okuyan arkadaşların çoğu verilen ödevleri veya çalışmaları kendileri değilde dışarıya yaptırdıklarını duydum... şimdi sizlerden mimarlık yada mimari programlar hakkında yardım istesem ne gibi cevap alacağımı yada yardımın kimden geleceğini çok merak ediyorum....
Eğer bir kabalık ettimse özür dilerim..... Saygılarımla Mehmet ATASAYAR |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
Ben İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Mimarlık bölümü ilk açıldığı zaman kazanmıştım yani bundan 3 sene önce. Hazırlığı atladım. Orada 1. sınıfı okuduktan sonra Çukurova Üniversitesi ne yatay geçiş yaptım. Şimdi sizin bu söylediklerinize cevabı o okula ve arkadaşlarıma bir borç bilirim. İeu, %100 ingilizce içerikli bir okuldur. Bütün dersler Amerikan özellikli bir şekilde işlenir. Güzel Sanatlar Bölümü olmasından dolayı benim zamanımda yani 1. sınıfta Moda Tasarımdakiler le, Endüstriyel TAsarım dakilerle vs. aynı derslere girdik. Ancak onlar yetenek sınavıyla biz ise öss yle okula girdiğimiz için bize karşı ezici üstünlük sağlamaktaydılar. Ama o arkadaşlarımla beraber derse girmenin ve o ders içeriklerinin benim hayal gücümü geliştirdiğini söyleyebilirim. Gerek yabancı öğretmenleriyle, gerek öğretmenlerin ilgili davranışlarıyla, gerekse adaletliliğiyle çok iyi bir okul olduğunu söyleyebilirim. Örneğin bizi toplayıp bölümün sorunlarını tartıştıklarını hatırlarım. Ya da istediğimiz zaman dekanın yanına elimizi kolumuzu sallayarak gidip, şikayetlerimizi bildirip, öğretmenin ingilizcesi kötü diye öğretmen değişikliği isteyebiliyorduk. Çukurova Üniversitesi ile kıyaslamak gerekirse (bunun bu forumdaki ieu arkadaşlarımın bazı şeylerin farkına varmalarına yararı olacağını düşünüyorum): 1)Çukurova Üniversitesi'nde dersler %100 Türkçe. Bir şey anlamadığımız zaman doğrudan sorabiliyoruz. Yani İeu daki gibi "yaw şunun ingilizcesi neydi bilader" gibi bir derdimiz yok. 2)İeu nun karşısındaki otopark meşhurdur. Bütün sosyete arabasını oraya dizipte millete hava atmassa olmaz. Biraz sosyete mekanıdır. 3)İeu da 1. sınıfta proje dersi verilmemektedir. Ben buraya yatay geçiş yaptığım için bir senem uzadı. Çukurova Üniversitesi'nde 1. sınıfta 50 m2 lik bir yapı için proje dersi veriliyor ve 6 kredi. Yani izmir ekonomi de ki gibi saç kurutma makinesinden oyuncak yapma, verilen bir klasik müziğin herhangi beğendiğiniz 1 dakikasını 2 boyutlu hale getirme ardından da 3 boyutlu hale getirme yani soyutlama ya da 55 kelimelik bir hikayenin okunacağı mekan tasarlama derdi yok. AMA 1. sınıfın 1. dönemindeki proje dersinde kaldığı için bir arkadaşımın yarım dönemi uzadı. Projeye yaz okulu açılmıyor. Ayrıca öğretmenlere göre projen değişiyor. Her öğretmenin beğendiği şeylere göre projeni yapmak zorundasın senin düşüncen önemli değil ![]() 4)İeu da bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum. Ama ieu da birşeyler yaparken gerçekten zevk alıyordum. Hafta da 2 kez proje dersimiz var ve her ders 4 saat dolayısiyle 3 günde bir sabahlıyoruz. 5)İeu nun kampüsü küçük. Şenliklerini bile 2 gün yapmışlardı. Burasının kampüsü büyük ve üniversite aktiviteleri çok. 6)İeu özel yılda 10000$ olmuştu ben giderken son anda yırttım. Evet bu kadar şey yazdıktan sonra takdir sizin ama ben bazı zamanlar İzmir i özlüyorum. Şimdi esas sorunuza gelirsek. Mimarlık Bölümü ndeki arkadaşlarımın dışarıdan birilerine yaptırdığına asla inanmıyorum. Ama Endüstriyel Tasarım dakilerin Dokuz Eylül Üniversitesi ndekilere yaptırdığını biliyorum. Çünkü oraya giden mimarlar tırnaklarıyla öss yi kazanarak gitmiştir. Ama güzel sanatlar fakültesindeki diğer bölümlerdekiler için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim ne de olsa o bölümlere girmek için barajı, ardından da yetenek sınavını geçmek yeterli. Yetenek sınavınıda geçmek o kadar zor birşey olmasa gerek 10000$ verdikten sonra... Eğer kaba cümleler kurduysam ve bazıları bana kırıldıysa özür diler, aflarına sığınırım. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Öğrenci
![]() |