Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Kentler > İstanbul

İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler...

Anket Sonuçlarını Görüntüle: ISTANBUL'UN 2016 Olimpiyatlari düzenlemesi mümkünmü sizce?
hayir, çok eksiklikleri var Istanbul'un! 22 30,14%
hayir, ama cali§ilirsa bir sans olabilir! 12 16,44%
evet, ama çalismalar hizlandirilmali 26 35,62%
evet, ama trafik büyük sorun ve faktor teskil ediyor! 13 17,81%
beni ilgilendirmiyor! 4 5,48%
olimpiyatlar istanbul'un markalasabilmesi için büyük firsat olacaktir! 12 16,44%
mutlak biçimde yeni Türk nesli için önemli! 7 9,59%
spor komplekslerimiz eksik 15 20,55%
müslüman ülke'ye olimpiyat düzenlettirmezler 3 4,11%
istanbul çok pis bir sehir, Olimpiyatla sayesinde en azindan temizlenir 8 10,96%
baska nedenler .. / (aciklayiniz bu nedeninizi?) 5 6,85%
Çoktan Seçmeli Anket Oy verenler: 73. Bu ankette oy kullanamazsınız

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 03-02-2006, 07:21   #1
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Question Olimpistanbul?

selam arkadaslar,

ben Fatih Civelek. Belçika'da dogdum ve büyüdüm ve ögrenimimi su anda Brüksel Serbest Üniversiteside (Flemenkçe konusulan birim) Siyasal Bilimler fakültesinde sürdürüyorum. Bu arada bu ikinci egitimim. Daha önce de ögretmenlik okudum yüksek okulda: Fransizca, Ingilizce ve Hollandaca seçtigim derspaketleri oldu. yani bizim dilimizde Post-Akademik egitim diyoruz

Bu vesileyle ilk basligimi açmis bulunmaktayim. Ve basligi açarken Arkitera forum yônetiminden ôzûr diliyorum eger ki bu açtigim baslik mevcut oldugunu bilmeyerek açtigim için. Forumu bir gözden geçirdim ve bu konu ile alakali pek bütünlük içeren baslik bulamadim. ANKET KONUSUNDA CEVAP MECBURIYETI YOKTUR; gerçekten (hemen hemen) avrupa'da yasayan Türk insanlarin bu konuda ki akla ilk gelen sorulari sizinle paylasmak istiyorum. Yani Avrupa'dan Istanbul'umuza bir bakis açisi. Insallah zenginlik ve bilgi saglar.

Birkaç tane sorularim var sizlere OLIMPISTANBUL ILE ILGILI :
1- Olimpistanbul konsepti 4 kere adayliga ragmen benimsendi mi? ve nekadar? kimler tarafindan, kimler tarafindan degil?

Olimpiyat ve Istanbul'u kelimelerini birlestiren bu iki kelime'yi sizler nasil algiliyorsunuz, veyahut ne sekilde yorumluyorsunuz. Bu konsept Istanbul'a önümüzde ki adaylik dosyalarinda bunca basarisiz adayliklara ragmen bir katma deger getirebilirmi?

tasarim olarak bildigimiz Istanbul logo'su degistirilmeli mi? yoksa daha güncel ve dinamik logo mu dizayn edilmesi lazim gerekir? Logo güçlü mü yoksa çok mu sade?

istanbul'a kazandirilan ve kazandirilacak olan spor tesisleri bugün ki dizayn ve teknolojik imkanlari göz önünde bulundurarak nasil buluyorsunuz. Bu spor tesisleri güncel sanat çizgisinden uzak midir? örnegin: Bahçelievlere'de bulunan 20.000 kisilik Ataköy Sinan Erdem Dome Spor Salonu gibi. (Burda spor salonlarinin isimlerini saymak amaç degil: modern bakimdan göze hos geliyor mu? ve Istanbul'un çehresine yakisiyormu?

Istanbul'da ki rayli sistemler ve yapilacak olan yeni yer alti + yer ûstü metro istasynlari tasarimlarini begeniyormusunuz? ve Istanbul Metropolüne yakisacak midir? daha mi dinamik transparan ve tasarimlar gerekiyor. (Bakiniz : marmaray metro istasyonlari maket resimleri)

Son olarak sizce istanbul hangi sene Olimpiyatlara hazir olur? 2016 adaylik dogru bir adaylik midir? yoksa 2020 mi beklenmeli? marmaray olimpiyatlar için yeterli midir? Olimpiyatlar Istanbul'a neler getirir, hangi imkanlari?

simdiden sorularin zorlugu bakimindan sizden ôzur dilerim. BU SORULARIN CEVAPLARINI COK MERAK EDIYORUM. ISTANBUL'DA YASAMIYORUM ELBET. SIZLERIN BAKIS ACISINI BEKLER saygilarimla arz ederim.

insallah bu baslik bu sordugum sorularla sinirli kalmaz ve olimpiyatlar için gerekebilecek tüm spor tesislerin dizayn ve tasarimlari konusunda simulasyon sorularin devami gelir. simdiden tesekkür eder saygilarimi arz ederim.

sevgiler
fatih civelek
fatixxx offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-02-2006, 06:57   #2
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Bu açtigim forumda 'olimpistanbul" ile ilgili bayagi bir ön arastirma yaptim. Bunlari sizlerle paylasmak istiyorum. ilk'i bu logo konusunda ..

2000 - 2004 - 2008 - 2012 adaylik dosyalarini temsil eden istanbul'un tanidik logosu ve artik degisimesi gerektigini düsünenlerdenim.

bu konuda sizin düsüncelereniz :?:

Eski 04-02-2006, 07:10   #3
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Kendim 2 seneden beri Istanbul Olimpiyatlari için logo çizimleriyle ugrasiyorum.. sizlerle en son yaptigim logo'yu paylasmak istiyorum..

Daha önce yaptiklarimi daha sonra yayinlarim yeri geldigi zaman..

AMACIM... BU LOGO DA

ISTANBUL'un ve Türkiye'nin köklü ve güclu bir sehir ve devlet olduklarini yansitmakti..

Özelliklede Olimpiyat Atesindeki o evrensel Olimpiyat Ruhu'nun Istanbul ile bagdastigini ve Istanbul'da hissedildigini & ayrica Istanbul'un bunu Türkiye'ye Avrupa'ya ve Dünyaya yerinde ve optimal sekilde yansitacagini , tanitacagini ve yasatacabilegi bir LOGO üretmek istedim..

bu ilk çalismamdi. Daha sonra yeni yaptiklarimida eklemek isterim.

tematik ve konsept ====>>> "flame passion"

Eski 04-02-2006, 12:34   #4
Forum Üyesi

yorum

Merhaba Fatih Bey
Logo çalışmanızla ilgili benim görüşüm;ateşin Olimpiyat ateşinden daha çok, kontrolsüz bir ateş gibi göründüğünü düşünüyorum,ilk bakışta bana yangını çağrıştırdı ve çok olumlu bir izlenim alamadım ne yazık ki.Sevgiler
mimarus offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-02-2006, 03:18   #5
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin mimarus tarafından gönderilmiş
Merhaba Fatih Bey
Logo çalışmanızla ilgili benim görüşüm;ateşin Olimpiyat ateşinden daha çok, kontrolsüz bir ateş gibi göründüğünü düşünüyorum,ilk bakışta bana yangını çağrıştırdı ve çok olumlu bir izlenim alamadım ne yazık ki.Sevgiler
elbette haklisiniz. Bunu bende daha sonradan tespitledim. Bu konseptin üzerine daha da çalismak niyetim olacaktir. Gerci hiç bir öneride de bulunmadiniz? degil mi? Istanbul'un silüetini fark ettinizmi? Istanbul 2016'nin kendisiyle bir mesale olusturdugunu görebildiniz mi? Ve bunlar daha nasil optimalize edilebilir?

bende de sevgiler. tesekkürler
Eski 06-02-2006, 01:25   #6
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

o hep ayni kirmizi renkli logodan bezmem üzerine keyfle bunlari üretiyorum.. insallah TMOK da bu forumdaki bu logolardan ilham alir.. ve sadece ilham olusturabilecek & paylasmak dilegiyle.. bu cevherler piyasaya çikmali bence ya..

walla bu benim hosuma gitti .. tüm yas gruplarina hitaben güzel .. tum kitlelere uygun diye dûsünüyorum ya.. simdi yorum sirasi sizde arkadaslar..??
Eski 06-02-2006, 02:45   #7
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

2024

bu logo ne kadar önemli bilmiyorum ama sırf kendi aramızda istanbul adaylığına sahip çık gibi bir kampanya yapsak bile o logo artık yeni birşey olmalı ki bu sefer farklı bir sonuç alacağız havası olsun, heyecanlanalım.

ama zor gözüküyor vermeleri baksanıza sadece ekonomik olarak en güçlü olan ülkeleri göz önünde bulundurdular en son olarak.

yunanistan olimpiyat komitesini baya hayal kırıklığına uğratmışa benziyor.

malesef stadyumumuz da 2008 pekin'le (herzog & de meuron), 2012 londra (foreign office architects)'yla yarışacak durumda değil pek. yine de güzel bir stadyum tabi zamanına göre özellikle çok hoş bir stadyumdu.

logolarınızı yollamanız güzel fatixxx, photoshop ve illustrator gibi programlarla daha da haşır neşir olursanız çok daha sunumda size artı puanlar kazandıracak hoş sonuçlar alacaksınız içinde hoş şeyler var, dışarı çıkmayı bekliyor gibiler

tesisler önemli, logonun o kadar da önemli olduğunu sanmıyorum. olimpiyatlar gerçekten baya ince elenip sık dokunarak seçiliyor... londra 2012 logosuna bakarsanız o da çok basit bir logo sadece kampanya logosuydu.

olimpiyatın kendi logosu genelde seçildikten bir sonraki sene geliyor biliyorsunuz.

istanbul olimpiyata eninde sonunda ev sahipliği yapacaktır. 2016 oluyor mu bilmiyorum avrupa'da dibimizde 2004 yapılmış, 2012 de londra'da yani yine avrupa'da yapılmış olacak. vermezler gibi gözüküyor onu da. 2020'yi alma şansımız olabilir, 2024 daha da şık olur türkiye'nin 101.yaşında çok anlamlı bir olimpiyat olur bizim için gönlüm 2024'den yana açıkçası
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-02-2006, 22:33   #8
ont
Arkitera Üyesi

Şu herşeyi İstanbul'a yapma takıntısından bir türlü anlayamıyorum. Ulusal Medya, Boğaz köprüleri, Formula1 ve şimdi de Olimpiyat.

Türkiye'de başka kent mi kalmadı da Olimpiyatları oraya yapıyorlar. İstanbul ağzında kuş tutsa bile Olimpiyatları alamaz. Başka bir kenti aday gösterirsek(İzmir, Antalya, Ankara vs.) belki elde edebiliriz.

Artık anlayın bunu, 20 senedir olimpiyatlara alınmıyorsa bunun sebebi yalnızca tek bir şehre odaklanmamızdan olabilir. Böyle yapmaya devam edersek sonuçta hep kaybederiz.
Eski 07-02-2006, 08:26   #9
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ont tarafından gönderilmiş
Şu herşeyi İstanbul'a yapma takıntısından bir türlü anlayamıyorum. Ulusal Medya, Boğaz köprüleri, Formula1 ve şimdi de Olimpiyat.

Türkiye'de başka kent mi kalmadı da Olimpiyatları oraya yapıyorlar. İstanbul ağzında kuş tutsa bile Olimpiyatları alamaz. Başka bir kenti aday gösterirsek(İzmir, Antalya, Ankara vs.) belki elde edebiliriz.

Artık anlayın bunu, 20 senedir olimpiyatlara alınmıyorsa bunun sebebi yalnızca tek bir şehre odaklanmamızdan olabilir. Böyle yapmaya devam edersek sonuçta hep kaybederiz.
sevgili ont arkadas,

Istanbul nedense bütün imkanlara sahip görünüyor, degil mi? diyelim ki orange kardesimizin dedigi gibi 2024 yilinda olimpiyatlara evsahipligi yapacagiz: bunun yaninda her 4 senede bir insanlarin ekonomik sartlari düzeldigi sürece sirf turist sayisinin 3 - 5 - 8 ? milyonu bulabileceginden bahsediliyor bir taraftan. Simdi sakin su an için Antalya veyahut Izmir deme. çünkü bu iki sehrin daha havaalanlari bukadar turisti agarlamakta zorluk çektigi görülüyor. keza Ankara bile öyle. Hem kompakt oyunlardan bahsetmemiz gerek. Ankara sirf yelken yarislari için hangi sahilimizi seçmeli?

mevcut olan otel, hastane ve kültürel faaliyet, insan kaynaklarin fazlaligi bakimindan su an yine Tek istanbul görünüyor. Barcelona Avrupa'nin en pis sehirlerindendi, simdi ise parmakla gösterilebilecek çeki düzenli ve temiz bir sehir. Dünya sehirleri arasinda. Bir zamanlar Hincal Uluç'un NTV'de 90 dakika programinda dedigi gibi: birakin sporu moru, sirf Istanbul'un temizligi için bu olimpiyatlar gerekli demisti. Sanirsam bu da çok seyi açikliyor. Istanbul dûnyanin gôzbebegi, istanbul bir dünya sehir. Bu sehiri kurtarabilecek tüm fikirler, projeler, mimarlik açisidan, düzen, çarpik kentlesmeye olmasin diye tüm sivil toplum orgütleri el ele vermeye çalisirken ve bunun bir parçasi olayim derken, sen elinin tersiyle bunu itiyorsun. Senden Evrensel bir ses yükselmiyor, belkide yükselemiyor. Ilk bakista bunu yadirgadim gibi oldum. Sonra bakis açin demokratik oldugu için ve DIALOG = SAYGI oldugu için seni de anladigimi söyleyebilirim. Karanlikta bagaracagimiza Istanbul için güzel ilerleyen bir tünelde mum tutmaya yardimci olalim. Birgün olimpiyatlar gelse de gelmesede Istanbul Türkiye'nin sehri, istanbul Avrupa'nin sehri, istanbul Dünyanin sehri. Bunun bende bir parçasi olmak ister ve Istanbul'u bugûnden daha çok kazanmak isterim.

Nedense Türkiye'nin tanitimi (ve En önemli giris kapisi olan Atatürk Havalimanindan) istanbul'dan basliyor. Bunu bir kenara atmak mümkün degil, kaldi ki, Izmir ve Antalya'da istanbul'da olan o kosmopolitik sinerji yok. Herneyse.. uzun sürer.

Ama ont arkadasim, sebeblerini, beklentilerini ve gerekçelerini kuru kuru anlattin, biraz daha açikliyici olman gerekir ki, daha verimli biçimde yazdiklarina yorum yazabileyim. Kendi adima konusuyorum en azindan.

tesekkürler, sevgiler
Eski 07-02-2006, 09:19   #10
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Ataköy / Bahçelievler de bulunan Sinan Erdem Dome -çok amaçli 20.000 kisilik- spor salonu.

Bu salonla genis bilgiye su an için pek ulasamadim. Mimari kim ? ve hangi Sirket bunun yapimini üstlendi zamaninda ? bu arada duydugum kadariyla 2009 yili için bu salon için AVRUPA INDOOR ATLETIZM YARISMASI istanbul adayligini koydu. haberi olan varsa ve bilgileri paylasirsa memnun olurum?

Tasarimi ben gayet basarili buldum.

En son fatixxx tarafından düzenlendi : 07-02-2006 10:41.
Eski 07-02-2006, 10:49   #11
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin orange tarafından gönderilmiş
logolarınızı yollamanız güzel fatixxx, photoshop ve illustrator gibi programlarla daha da haşır neşir olursanız çok daha sunumda size artı puanlar kazandıracak hoş sonuçlar alacaksınız içinde hoş şeyler var, dışarı çıkmayı bekliyor gibiler
Tesekkür ederim Orange hanim.

Bu arada üzerinde çalistigim baska örnekler de var. 2-3 tane daha hemen hemen. Bunlari da zamanla paylasmaya niyetliyim. Bu arada ben her türlü fotoshop programlarina sahiptim. daha iki ay önce tasindim ve Bilgisayarim Brüksel'de Cezayirliler tarafindan çalindi ve satildi. Su an poliste sorusturma basladi. Gerçi 3000 Avroluk bilgisayar + tüm programlariyla beraber bulmak çok zor olacak. Zamaninda bazi çalismamarimi hotmail'ime yollamistim ve o sayede bir kaç çalisma kurtarabildim.

PhotoShop ne müziceler üretebilegini harikulâde farkindayim. Biraz daha sabir. Yorum olarak katkilarinizdan dolayi da tekrar tesekkûrler. Aman yorumlarinizi eksik etmeyin.
Eski 13-02-2006, 09:30   #12
Forum Üyesi

fatixxx'in Avatar'ı

Question olimpistanbul için bir logo fikri daha?

OLIMPIYAT RUHUNU YANSITMIYOR MU SIZCE ?
Istanbul'un adaylik dosyasina yakisir mi acaba?

Eski 13-02-2006, 20:57   #13
Forum Üyesi

slm fatixxx
nacizane bende fikirlerimi paylaşmak istiyortum
evet dier arkadaşlarında dediği gibi daha realist yada daha kontrollü çizimler olursa anlatmak istediini çok rahat anlatabilirsin.
photoshop yada illustratör veya corel bu çizimlerini dahada güzel yansıtır...
istanbulu çok seviyorum ancak boluda yaşıyorum
tabiki imkan ve olanaklara bakılarak istanbul deniliyor
ancak dier büyük kentlerinde butür organizasyonlara ihitiyacı var
dediğim gibi beğendim ancak daha bilinçli kararlı anlamlı çizimlere ihtiyaç var
başarılar diliyorum
simira offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-02-2006, 23:54   #14
Forum Üyesi

Sinan Erdem Dome kapasitesi 22.500
ve Avrupanin en büyügü (Rusya bir 24.000 varmis. ama okadar bilgi yok daha)
1992de tasarlanmis bir spor salonu icin gayet modern gözükiyor
ama bana göre artik diger modern spor salonlara göre hic modern degil
disi zaten tipik "ucuz" camlar ve "kaplama" (aynisini Istanbul gökdelenlerinden bulabiliriz)
Içinde'de NBA de arenalar ve Belgrad Arenada olduu gibi lojalar yok
yani icide modern degil
sercan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-02-2006, 13:05   #15
Arkitera Üyesi

Exclamation İstanbul Can Çekişyor

Yaklaşık 11 yıldır bu kentte yaşıyorum...Bu kadar güzelliklerle dolu bir kentin her yıl yavaş yavaş yara alıp erimesine de artık birçok İstanbul yerleşimcisi gibi üzülerek bakmaktansa çözüm aramaya çalışıyorum? Belediye Başkanı meslektaşımızın sıkıntılarını da çok iyi anlıyorum...Ancak şehrimize her yıl katılan yerleşimci akınına artık belirli bir sınır koymak gerekiyor. Adına ister vize, isterse de başka şey konulsun ama bu kadar sahipsizlik içinde; artık değil adım atmak, alacak nefes dahi bulamayacağız? Ne kadar pahalı ve sorunlu bir kentte yaşadığımızı biliyor musunuz? Bu sorunlar çözülmeden atacağımız her adım sorunu daha da içinden çıkılmaz halde bir düğüme dönüştürecektir. Trafik ve Konut sorunları başta olmak üzere yaklaşık 10 maddede sıralanacak sorunlar bunlar... Eminim ki üzerlerine de ciltler bitirilir? Hepimiz taşın altına kendi payımızca el koymalıyız. Bilinçli bir yaklaşımla kentin saatini durdurup akabinde etkinliklere ve dünyayla paylaşım için kucağımızı açmalıyız. Bu çerçevede değil olimpiyat, tesadüfen alınan etkinlikler bile kentimizde fiyaskoyla sonuçlanacaktır...Mimarlık kongresi(UIA) bunun en açık örneğini bize gösterdi. İSTANBUL'A SAHİP ÇIKMALIYIZ. Taşı toprağı altın değil bu şehrin! Üzerimize düşen en azında kişisel olarak trafiği işgal etmemek yani toplu taşıma araçlarına yönelmek ve yollara çöp atmamak bile olsa bu bilinci kentlimize seferberlikle vermeliyiz...OLİMPİYAT ancak hak edebilen kente ve ülkeye teslim edilir. Bu kafayla biz artık aday adayı bile olamayacağız...Birkaç cümleyle çözümleri anlatmak elbette imkansız ama...
BİRAZ DAHA BİLİNÇ, DAHA ÇOK ÖNEM VE ÇABA İLE İSTANBUL'U KURTARMALIYIZ... YOKSA DAHA FAZLA DAYANAMAYACAK?

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları