![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: ISTANBUL'UN 2016 Olimpiyatlari düzenlemesi mümkünmü sizce? | |||
| hayir, çok eksiklikleri var Istanbul'un! |
|
22 | 30,14% |
| hayir, ama cali§ilirsa bir sans olabilir! |
|
12 | 16,44% |
| evet, ama çalismalar hizlandirilmali |
|
26 | 35,62% |
| evet, ama trafik büyük sorun ve faktor teskil ediyor! |
|
13 | 17,81% |
| beni ilgilendirmiyor! |
|
4 | 5,48% |
| olimpiyatlar istanbul'un markalasabilmesi için büyük firsat olacaktir! |
|
12 | 16,44% |
| mutlak biçimde yeni Türk nesli için önemli! |
|
7 | 9,59% |
| spor komplekslerimiz eksik |
|
15 | 20,55% |
| müslüman ülke'ye olimpiyat düzenlettirmezler |
|
3 | 4,11% |
| istanbul çok pis bir sehir, Olimpiyatla sayesinde en azindan temizlenir |
|
8 | 10,96% |
| baska nedenler .. / (aciklayiniz bu nedeninizi?) |
|
5 | 6,85% |
| Çoktan Seçmeli Anket Oy verenler: 73. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
21.TEMMUZ.2005
EAA KONSEY ÜYESİ LISTER:' 'İSTANBUL VE PRAG ARASINDA TERCİH YAPACAĞIZ'' Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Değerlendirme Komisyonu, Türkiye'nin 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme adaylığı için İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. EAA Konsey Üyesi John Lister'in başkanlığında, Markku Vainikka ve EAA Yarışma Menajeri Ivan Khodabakhsh, inşaatı halen devam eden salonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileriyle birlikte gezdiler. Heyete, daha sonra Olimpiyatevi'nde tesis hakkında görüntülü tanıtım yapıldı. LISTER: ''KARAR EKİM AYINDA VERİLECEK'' EAA Konsey Üyesi John Lister, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaptıkları incelemenin ardından, tesisi beğendiğini söyledi. Lister, tesisler için ''fantastik'' değerlendirmesini yaparak, ''Ancak bitirilmeye ihtiyaç var. Bu salonun ne zaman biteceği ile ilgili bilgileri alacağız. 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası içinİstanbul ile Prag çekişiyor. Prag'ın çalışmalarını da gördükten sonra,Ekim ayında tercihimizi yapacağız'' dedi. ATALAY: ''ORGANİZASYONU ALMAYA KARARLIYIZ'' Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2009 yılındaki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı İstanbul'a almaya kararlı olduklarını söyledi. Türkiye'yi bir organizasyon ülkesi yapacaklarını ve bunda kararlı olduklarını ifade eden Atalay, ''Gelen heyet salonumuzu beğendi, bana göre çevreye de hayran kaldılar. Bu salonu 2006 yılı programına alıp, 2007 yılında bitireceğiz. 20 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Çok büyük bir meblağ değil. İzmir'deki UNIVERSIADE Oyunları'na devlet ve belediye olarak toplam 300 milyon dolarlık yatırımı bir yıl içinde yaptık. Türk sporu ve gençliği için her türlü yatırımı yapacağız'' diye konuştu. 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme hakkını İstanbul'a verseler de vermeseler de bu salonu bitireceklerini kaydeden Atalay, 2010 yılında Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın finalinin burada oynanacağını kaydetti. Mehmet Atalay, atletizmde başka şampiyonalara talip olmaya devam edeceklerini de vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:''Bütün büyük organizasyonlara talip olacağız, olmaya da devam edeceğiz. 2009 yılındaki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme hakkını alacağız, bu konuda kararlıyız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, sonra da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na, Avrupa Atletizm Şampiyonası'na talip olacağız. Salonun bitirilmemiş olması bizim için avantaj. Avrupa'ya bir heyet göndereceğiz ve daha önce bu tür organizasyonların yapıldığı ülkelere gidip, yeni teknojileri Türkiye'ye getireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu salonu tamamlamaya hazır olduğunu bize bildirdi.'' ----------->> kaynakça : www.gsgm.gov.tr |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
21.TEMMUZ.2005
EAA KONSEY ÜYESİ LISTER:' 'İSTANBUL VE PRAG ARASINDA TERCİH YAPACAĞIZ'' Avrupa Atletizm Birliği (EAA) Değerlendirme Komisyonu, Türkiye'nin 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme adaylığı için İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. EAA Konsey Üyesi John Lister'in başkanlığında, Markku Vainikka ve EAA Yarışma Menajeri Ivan Khodabakhsh, inşaatı halen devam eden salonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileriyle birlikte gezdiler. Heyete, daha sonra Olimpiyatevi'nde tesis hakkında görüntülü tanıtım yapıldı. LISTER: ''KARAR EKİM AYINDA VERİLECEK'' EAA Konsey Üyesi John Lister, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaptıkları incelemenin ardından, tesisi beğendiğini söyledi. Lister, tesisler için ''fantastik'' değerlendirmesini yaparak, ''Ancak bitirilmeye ihtiyaç var. Bu salonun ne zaman biteceği ile ilgili bilgileri alacağız. 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası içinİstanbul ile Prag çekişiyor. Prag'ın çalışmalarını da gördükten sonra,Ekim ayında tercihimizi yapacağız'' dedi. ATALAY: ''ORGANİZASYONU ALMAYA KARARLIYIZ'' Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2009 yılındaki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı İstanbul'a almaya kararlı olduklarını söyledi. Türkiye'yi bir organizasyon ülkesi yapacaklarını ve bunda kararlı olduklarını ifade eden Atalay, ''Gelen heyet salonumuzu beğendi, bana göre çevreye de hayran kaldılar. Bu salonu 2006 yılı programına alıp, 2007 yılında bitireceğiz. 20 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Çok büyük bir meblağ değil. İzmir'deki UNIVERSIADE Oyunları'na devlet ve belediye olarak toplam 300 milyon dolarlık yatırımı bir yıl içinde yaptık. Türk sporu ve gençliği için her türlü yatırımı yapacağız'' diye konuştu. 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme hakkını İstanbul'a verseler de vermeseler de bu salonu bitireceklerini kaydeden Atalay, 2010 yılında Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın finalinin burada oynanacağını kaydetti. Mehmet Atalay, atletizmde başka şampiyonalara talip olmaya devam edeceklerini de vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:''Bütün büyük organizasyonlara talip olacağız, olmaya da devam edeceğiz. 2009 yılındaki Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme hakkını alacağız, bu konuda kararlıyız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, sonra da Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na, Avrupa Atletizm Şampiyonası'na talip olacağız. Salonun bitirilmemiş olması bizim için avantaj. Avrupa'ya bir heyet göndereceğiz ve daha önce bu tür organizasyonların yapıldığı ülkelere gidip, yeni teknojileri Türkiye'ye getireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu salonu tamamlamaya hazır olduğunu bize bildirdi.'' ----------->> kaynakça : www.gsgm.gov.tr |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#19 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Arcadraz arkadasim, yazdiklarini ancak simdi okuyabildim ve yeni cevap veriyorum. Evet, yerden göge kadar haklisin. kabul ediyorum. Simdi ben en son 2005'in 12ci ayinda Istanbuldaydim ve Esenler otogarina cok gittim. Maalesef Esenler bile yetmiyor otogar olarak. Bütûn otobüsler domino taslari gibi diziliydi. ISTANBUL KORKUNC BUYUK BIR SEHIR bu kesin olan birsey. Istanbul'u kurtarmak ta o kadar kolay birsey degil. Belkide hiç kimse kurtaramaz diye düsünüyoruz çogu zaman. Inan bana, Ilk kez Belçika'dan yola çikarak kendi kafama göre istanbul'a gideyim dedim. Nereye gitsem insan, hangi meydan, kurum binasi, kavsak, durak, mekan olursa olsun çok sasirmamakla beraber, korktugum anlar oldu. Üzerime dogru insanlar yürüyor gibi geldi. Ürker gibi oldum. Bu kadar çok insanin birde gündelik atiklarini düsündüm. Dünyada Istanbul gibi olan çok sehirler var. Bir Mexico City su an 25.000.000 nüfuslu oldugunu düsünün ? Tertipli düzenli Sehirler istiyoruz. Atina'nin Metrosunu Avrupa Birligi yaptigini biliyoruz. Ama ki bu da bir gerçek: Avrupa Fonundan büyük Sehirler çevre projeleri için 1 Milyar $'a kadar bir meblâyi kullanabiliyorlar. Atina 2004, Torino 2006 keza Pekin 2008 için bile asiri derecede kaynaklar aktariliyor. Birde sponsorari düsünün. Nedense (ben kendi namima konusuyorum) Istanbul''u ancak böyle büyük bir proje kurtarir diyorum ben. Büyük bir proje olmadan bir sehir ne kadar yatirim yapabilir. önce bir adaylik kazanmaniz gerekiyor ki ===> ver yansin gelsin varsin sponsorlar, sirketler, vesaire... Bir de geri dônüsü oldugunu düsünün, kendisini kisa zamanda, bir kaç sene içinde amorti edecek olan spor tesisleri ve daha niceleri. ISTIHDAM artisi.. istanbul 100 sene daha böyle gitmeyecegini hepimiz biliyoruz. Belki de Olimpiyatlari silersek hiç te bir aydinlik olmayacak tünelin ucunda. Istanbul ne yazik ki Türkiye demek. Insanin bol oldugu yerde para var demek, ekonomi var demek . Degil mi? Istanbul bu çarki 100 sene de olsa (ne yazik ki bugûnki zayif iç-göç politikalari buna yetmiyor) mahkûm kalacak gibi görünüyor. Su an Ist.BB sehir belediye baskani Kadir Topbas ELINDEKI KAYNAKLARLA birseyler yapiyor, dogru olani yapiyor ve dogru olanda mecbur yapilacaktir. Avrupa'daki gibi Türkiye'de +/-30 senelik bir metro kültürü yok. Bunlarda gelecek. baska çaresi mi var? Istanbul adaylik dosyalari sirf zaten toplu tasima eksikligi ve çevresel sorunlar yüzünden kaybediyor ve bu 2 unsur agir basiyor. AMA SU BIR GERCEK, istanbul yasiyor, istanbul dunya mirasi demek, Istanbul sadece Türklerin, Istanbullularin degil ==> tûm dünya insanlarin demek. Ve bu dünyanin gôzbebegini kurtarmak Olimpiyatlarla olacaksa - olsun derim. Maalesef Istanbul Türkiye'nin kapisi. ve bu kapi yenilemek ve ELBIRLIGI ILE KURTARMAK mecburiyetindeyiz. Bunlar benim duygularim, ve sizlere katiliyorum Istanbul kolay bir lokma degil. Allah sabir versin, cümlemize. Amin sevgilerle fatih civelek |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|