![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Kent Etiği"
"Kent Etiği" başlıklı yazı, bildiğiniz gibi arkitera'nın anasayfasında (aşağıdaki adreste) yer alan KTÜ Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Sayın Şengül Öymen GÜR'ün kaleme aldığı makale.
Şimdi;... "Kent Etiği" deyince neler geliyor aklımıza? Aklımıza gelen her yönüyle, "Kent Etiği" kavramının tartışma düzlemini birlikte oluşturabilir miyiz? Yalnız konuya sağlıklı başlangıç yapmak isteyenler için Sayın GÜR'ün aşağıdaki yazısını okumayı öneriyorum... http://www.arkitera.com/article.php?...yArticle&ID=84 Bakalım bu yolculuk bizleri nereye götürecek?
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 26-10-2005 11:47. Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Referanslar...
"Kent Etiği" konusunda referans yerine geçebilecek bir çok kaynak bulmak mümkün...
Etik konusunda sıcak bir örnek bu geçtiğimiz haftanın konusuydu zaten: Bilimsel ve Etik Değerlere Saygı Çağrısı Ama "Kent Etiği" diye bir cetvelimiz olsaydı eğer epey parmağa ceza gelirdi sanırım... Hele ki özellikle bu hafta içerisinde zirvelere varan konularda...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
birazdan...
Eğitimle ilgili yapmış olduğum bir amprik araştırmanın sonuçlarını bir nedenle gözden geçirirken farkına vardım ki mimarın eğitiminde etik ne sözel bir dersin kapsamında ne de stüdyoda (artık!) söz konusu değil...çok ilginç. Hazırlığım bitince siz de farkedeceksiniz!Biz etik konuları gündem dışı bırakmakta ısrar edersek gelecek nesilleri hiç suçlayamayız!!!
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Hazır siz damarı bulmuşken...
Sayın GÜR,
Hazır siz damarı bulmuşken, serum ve panzehir çalışmasına geçebilir miyiz? Tabii serum ve panzehiri sağlıklı olarak "tanımlamak" içinde yine sizin araştırmanızı bize iletmenizi bekliyoruz. Birkez daha elinize sağlık. ![]() ===================== SON HABER: "Bilimsel ve Etik Değerlere Saygı Çağrısı" ile ilgili BASIN AÇIKLAMASINI (Bütün imzalarıyla birlikte. -557-) Bilimsel ve Etik Değerlere Saygı Çağrısı ADRESINE YAPISTIRDIM ================ Alıntı:
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 31-10-2005 21:36. Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Tuhaf şey...
Alıştıra alıştıra söylemek için önc Schön'den çevirdiğim bir tabloyu yapıştırayım dedim ama tablo bozuluyor.
Eleştiri alanları Tanım Örnekler Program/kullanım Binaların veya bina bileşenlerinin işlevleri; binanın veya arsanın kullanım biçimleri, kullanım yönetmelikleri Konumlandırma Konum özellikleri, bina konum ilişkileri Bina elemanları Binalar veya bina bileşenleri Mekan örgütlenmesi Mekan özellikleri ve mekanların birbirleriyle olan ilişkileri Biçim 1. binanın veya bina elemanlarının biçimi 2. Geometri 3. Mekan örgütlenmesinin işaretleri 4. Mekanlar arası deneyimsel ulaşım-erişim etmenleri Yapı/Teknoloji Yapılar, teknolojiler ve binada kullanılan süreçler Ölçek Bina ve bina elemanlarının birbirleri arasında büyüklük orantıları Maliyet Binanın geçerli para birimi üzerinden değeri (Bu görüşmede yer almadı) Bina Karakteri Bina türü, binanın tarzıyla ilgili göstergeler ve bina modası (bu görüşmede yer almadı) Öncüller Başka bina, tarz veya mimari modalara yapılan göndermeler Sunum Tasarım alanlarının temsil edileceği dil ve göstergeler Açıklama Tasarımcı ile diğerleri arasındaki iletişimin bağlamı Schön (1983/1991): 96. Schön'ün tasarımda neler oluyor çalışması bir stüdyo hocası ve bir öğrenci arasında dönem boyunca geçen tartışmalardan elde edilen tasarımda eleştiri alanları olarak bilinir. Burada da gördüğnüz gibi proje kararı aşaması stüdyoda zaten atlanan, proje konusu eğitmen tarafından çoktan belirlenmiş bir konudur. Konu bir ilköğretim binası tasarımıdır. Çoklukla gerçek yaşamı taklit ettiğne inanılan stüdyo çalışmaları konunun nerede, nasıl, kimler için yapıldığını kapsamaz...Ben kendi çalışma sonuçlarımı da ileteceğim. Çok daha kapsamlı ve bölüm öğrencilerinin nerdeyse yarısı ile yapılmış bir çalışmadır. Ve ne yazık ki tasarım, tasarımcı, kent etiği tartışmasının eğitimdeki yokluğuna işaret etmekteda da sıra gelecek ama ayrıntılı tablonun bozulması, örenkelr kolonunu çıkarmak zorunda kalmam keyfimi kaçırdı... Yine de tartışmanın bir dalı olan eğitime dair açıkça ve bilimsel olarak bir şeyler söyleyebilmiş olmama sevindim. Varlığın tespiti bizi sevindirirdi; ama yokluğun tespiti de acı bir durum tespitidir. Gerçekler acıdır.... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Moderatörler yardım eder sanırım...
Sayın GÜR
Tabloyu destek@arkitera.com adresine gonderirseniz, bu forumun moderatörü Rabia Alga arkadasimiz yardim eder sanirim. Alıntı:
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
ne yapıyorum?
Kendi özgün tablolarımı da tamamlayıp ondan sonra cici şey Rabia Hanım'dan yardım isteyeceğim....Bilgilerinize....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kent Etiği'nin mimarlık açısından boyutladırılması
Sayın GÜR
Siz çalışmalarınızı iletinceye kadar, burada ısınma hareketlerine devam etmemiz için bir sınır arama girişiminde bulunmak istiyorum. Çünkü konu "Mimarlık" kavram alanının dışına çıkınca sınır kavramı, "sinir bir hal" alacak gibi gözüküyor. ![]() Bu nedenle bu forumda çalışmaya katılacak, katkı verecek olanlara da bir pas atmak istiyorum. Yine gidip "yan masadaki forumdan" çalıp geldim... Bu yeni soruyu şöyle toparlamak istiyorum: Kent Etiği'nde mimarlık kavram alanı, hangi somut konuları kapsar? __________________________ AŞAĞIDAKİ KONU İLE İLGİ FORUM ADRESİ: Bilimsel ve Etik Değerlere Saygı Çağrısı __________________________ ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK ETİK KURULLARI Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ, Çukurova Üniversitesi, iortas@cu.edu.tr Üniversitelerimizde bilim etiğinin okutulmasını savunmak yanında üniversitelerde bilim etik kulunun oluşması artık kaçınılmaz görülüyor. Son yıllarda ülkemizde özelde de üniversitelerde en çok konuşulan konuların başında hiç şüphesiz etik konusu gelmektedir. Ayrıca her mesleğin kendi özel durumları nedeniyle de meslek etik kurallarının belirlenmesi ve işlenmesi sık sık toplumun çeşitli kesimleri tarafından yapılan eleştiriler ile dile getirilmektedir. Bugün toplumun çok geniş bir kesimi ülkemizde siyasetten, medyaya, iş dünyasından akademik alana kadar pek çok alanda ahlaki normların ve standartların bozulduğu ve “ahlaki çöküntünün" giderek arttığı konusundaki kaygılar, beraberinde bazı önlemlerin alınmasını gündeme getiriyor. Bugüne kadar bilim dünyasında genelde sağlık alanında tartışılan etik kavramı son yıllarda diğer bilim disiplinlerinde de işlenmeye başlandı. Başta mühendislik etiği olmak üzere genetik çalışmalarla ilgili etik kaygılar, sosyal etik, çevre etiği, iş etiği gibi özgül konular da sık sık gündeme gelmektedir. Ancak son yıllarda ülkemizde hepimizin şikâyet etiği akademik etik kavramı da, yaşanan bazı sorunlardan dolayı, sıkça işlenmeye başlandı. Prof. Dr. Bedia Akarsu, Felsefe Terimleri Sözlüğünde “etik” kavramını şöyle açıklıyor: etik; ahlak felsefesi: Ahlaksal olanın özünü, temellerini araştıran bilim; insanın kişisel ve toplumsal yaşamındaki ahlaksal davranışlarıyla ilgili soruları ele alıp inceleyen felsefe dalı”. “İyi nedir” veya “ne yapmalıyız?” gibi soruları kendinse ödev olarak koyan felsefe dalı. Bu tanımdan hareketle bilimde etik veya akademik etik ise, başta üniversiteler olmak üzere bütün eğitim ve bilim kuruluşlarında yürütülen faaliyetlerin genel ahlak felsefesine ve mesleki etiğe uygun yapılması olarak tanımlanabilir. Günümüzde akademik etik; araştırma ve makale aşırmalar yanında, en azından onun kadar önemli öğrencilerle, çalışanlarla, karşı cinsle olan ilişkilere kadar genişletiliyor. Ülke ve insanlık sorunlara karşı duyarlılık da bunlara dahil edilmelidir. Yukarıdaki tanım ve üniversitelerin işlevleri de dikkate alındığında bilimde etik: Araştırmada etik, Eğitimde etik, Öğrenci ve ilişkilerde etik, Yönetimde etik olarak da boyutlamak mümkündür. Araştırmada Etik Bilimsel araştırmaya gerekli özeni göstermemek, Araştırmayı yapmadığı halde yapmış gibi göstermek, Elde ettiği verileri amaca uygun değiştirmek, Başkasının verilerini kullanmak, Başkasının yaptığı çalışmayı kaynakça göstermeden kullanmak, Başkasının eserini yabancı dilden çevirerek kendi eseri imiş gibi göstermek, Başkasının araştırma materyalini saklamak, Araştırmayı başkasına para ile yaptırtmak ve yazdırtmak, Araştırma fonunu değişik yöntemlerle dolandırmak, Araştırıcıların verilerini para ile satmak, Bilim adamı adaylarının seçiminde liyakate uygun davranmamak, Akademik aşamada kayırmacı davranmak, Bilim jürilerini etkilemek, kendine yakın jürileri seçmemek, Akademik kadro ilanlarında alan ve ihtiyaçlar yerine kendisine yakın kişiler için ilan vermek, İlgisi olmayan kişileri araştırmada ortakmış gibi göstermek, Emeği geçmediği halde başkasının bilimsel çalışmasına kendisinin de dahil edilmesini istemek Gitmediği kongreye gitmiş gibi göstermek, Mesai saatleri içinde dışarıda iş takibi yapmak veya danışmanlık yapmak, Projede karşılıksız öğrenci ve diğer çalışanları kullanmak, Yapılan işin karşılığını vermemek veya eksik vermek, Alanı olmadığı konularda uzman gibi davranmak veya uzmanlıklara saygı göstermemek, Bilimsel araştırmaya önemi göstermemek ve alanındaki gelişmeleri izlememek veya kendini yenilememek, Bilimsel ettiğe yakışmayan her türlü davranışlarda bulunmak Eğitimde Etik Başta eğitim ve öğretime gerekli önemi vermemek (kendisini yenilememek) , Derslere zamanında girmemek ve zamanında bitirmemek, Ders müfredatına uygun olmayan alanlara kaymak (genelde orta öğretimde dersi alanın dışına taşımalar), Bilimsel kalpazanlık yaparak ek ders ücreti için ders yükünü fazla göstermek, Derse girmediği halde ek ders ücreti almak, Derse kendisi yerine asistanı göndermeyi alışkanlık haline getirmek, Maddi çıkar elde etmek için belirli kitap, donanım ve laboratuar malzemesi talep etmek, Dersleri yalnızca öğretmen merkezli işlemek, Eğitimi ve öğrenmeyi bir bütün olarak işlemek ve tartışmak için öğrenciyi araştırmaya yönlendirmemek Derste öğrenciyi aşağılamak, sınıfta küçük düşürücü davranışlarda bulunmak, Sınavları doğru yapmamak, değerlendirmede objektif davranmamak, bazı öğrencilere ayrıcalık göstermek, Sınavları doğru değerlendirmemek, Sınav kâğıtlarını okumadan okumuş gibi göstermek. Öğrenci ve İlişkilerde Etik Başka öğrenciyi kendi yerine sınava sokmak, Kopya çekmek veya kopya vermek, kopya çekilmesine yardım etmek, Başkasının ödevini kendi ödeviymiş gibi sunmak, Başkasına ödev yaptırmak, Tezini para ile yaptırmak veya yazdırmak, Başkasının fikirlerini kendisininmiş gibi sunmak, Başka arkadaşlarını engelleyici tutumlara girmek, Kayırmacılık istemek, Toplumsal sorumluluklardan kaçınmak/ haklı olanla dayanışma göstermemek, Burs veya harçlık için eksik-hatalı bilgi vermek, Kitap-malzeme-materyal yürütmek... Yönetimde Etik Keyfi davranmak, Yönettiği birimde liyakate uymamak, Kayırmacılık yapmak/ "ekibini-yakınlarını yükseltmek, Kamusal kaynakları özel istemleri/ çıkarları için kullanmak, çıkar sağlamak, Kurumunu değil, bireysel önceliklerini düşünmek, Çalışana haksız muamelede bulunmak, Engelleme yapmak, İlkelere göre değil duruma göre hareket etmek, Elinin altındaki bilgileri farklı amaçlarla kullanmak, tehdit veya şantajda bulunmak, Kamusal kaynakları peşkeş çekmek, Makamını kişiler üzerinde etki/güç kurmak için kullanmak, Makamını atlama tahtası için kullanmak. Söz verdiği gibi davranmamak... Her türlü etik dışı davranışlara göz yummak
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
hımm...
Güzel bir ipucu....biz de kent/mimarlık/siyaset/siyasalar/merkezi ve yerel yönetimler/kullanıcı gibi arakesitlerde bu kadar net bir döküm yapabilir miyiz. Sizin bazı değerli kavramlarınızı ben de kopyalamıştım. Ne gibi başlıca kategoriler oluşturabiliriz? Benim tablolar buralara ışık tutamaz; sadece eğitimde etik konulara yer açılamadığını-açılmadığını gösterir o kadar. Fiziksel bir sınıflamaya bağlı olarak etik düzlem konu başlıklarını açabilir miyiz acaba?
Örneğin, coğrafyasal çevreden başlayıp örneğin, kıyı veya doğal sitler, tarihi sitler kullanımında insan-toplum hakları adalet, eşitlik vb gibi ve bunu ilgilendiren mevcut yasalar taranıp daha uygar ilkeler dökümlenemez mi? Oradan kent, sokaklar meydanlar gibi kamusal alanlara, yarı-kamusal alanlara ve özel alanlara doğru ilerleyebilir miyiz? Yoksa farklı fiziksel büyüklükler için sürekli kendimizi mi yineleriz? Örneğin, UIA Trabzon konuşmamı taradım ve etik ilkeleri seçtim: "1.Kıyılar mevcut kentsel dokunun ayrılmaz parçası, su kentsel peysajın bütünleyicisidir. Kıyılar ulaşım, eğlence ve kültür olarak kentsel dokuya katkı şeklinde planlanmalı; kent ve kentli için yaşamsal rolünü sürdürmelidir. 2.Kıyı geliştirme projelerine karakter ve anlamın kazandırılması için olaylar, vurgu noktaları ve doğa gibi kolektif mirasta yeri olan her şey tasarımlarda mutlak surette göz önünde bulundurulmalı, endüstriyel tarih bile bu kapsamda korunmalıdır. 3.Kıyılar ticaret, konut, kültür gibi işlevsel çeşitlilik içinde suyun varlığını kutsamalı, suyla yakın temasta olması gerekene suya erişim konusunda öncelik verilmelidir. Kıyılarda konutlandırma hem biçimsel hem de sosyal anlamda karma olarak gerçekleştirilmelidir. 4.Kıyılar gerek lokal insanlar ve gerekse turistler için hem görsel hem de ulaşımsal olarak tüm yaş ve gelir grupları açısından erişilebilir olmalı; kamu alanları yüksek kalitede yoğun kullanıma yönelik tasarlanmalıdır. 5.Kıyı geliştirme projeleri kamu ve özel girişim ortaklığı şeklinde planlanmalıdır. Kamu yetkilileri projelerin kalitesi konusunda teminat vermeli, alt yapıyı hazırlamalıdır. Serbest girişimciler pazar çalışmalarını yapmalı ve projeyi hızlandırmalıdırlar. Sonuçta projelerin ekonomik, sosyal ve ekolojik uzun dönem başarısı önceden sağlanmalıdır. 6.Kamunun katılımı geliştirme projelerinde başından sonuna kadar sağlanmalı; projeler kamuya sürekli olarak sergilenmeli, görüşleri alınmalı ve bu görüşler projelerde yönlendirici rol oynamalıdır. Halk fiili katılımının sonuç verdiğine tanık olmalıdır. Sürdürülebilir projelerin ilk ve zorunlu şartı budur. 7. Kıyılar adım adım geliştirilmeli ve bu potansiyel halkın değerlendirmesine sunulmalıdır. Kamusal alanların, mimarlığın ve sanatın bol seçenekli olabilmesi için asla aynı peysaj ve mimarlık ekiplerine görevler tevdi edilmemeli, geliştirme projeleri parçasal yarışmalar şeklinde hayata geçirilebilmelidir. Çeşitlilik başarının anahtarıdır. Çeşitlenme, lokal olan ve olmayan ekiplerin özgür ortamda yarışmalarıyla sağlanır. " BU yazımdan seçtiğim maddelerde hep eşitlik, katılım, çeşitlilik, özgürlük, kıyı kültürünün korunması, eşit paylaşım, farklı sosyal statüdeki insanların denize (olanaklara) ulaşım şansı gibi etik önermeler var.... Bunlar ölçekten bağımsız genellenince bir takım etik yönergeler (ya da mutabakatlar) ortaya çıkabilir gibi görünüyor. Bu serbest çalışmalar diğer ülkelerin kabulleriyle karşılaştırılırsa daha da netlik kazanabilir... Meslek örgütlerinin disiplin kuralları kapsamı da pratiğin etik anlayışı gibi alınıp incelenebilir... Bir doktorant bulsak da bunları bizim için yapsa ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Güvenlik için...
Sayıın GÜR bu son yazdıklarınızdan hareketle;...
Bu konunun benzeri, tehlikeli konularda canyeleğimi giymeden parmağımı bile oynatmam. İşi sağlama almak içinde nasıl bir canyeleği seçtiğimi belli ederim... ![]() Bir kent yaşamı, onu yaşayanlarından etik davranışı neden talep eder? Tabii ki etik olmayan durumların yol açtığı sürekli tehditler ve sorunlar nedeniyle... Bu sorunların kemiğe dayandığı, sınır noktası/çizgisi genelde; "Kamusal kaynakların kullanım kararlarının üretimi sürecinin, ne olduğu ve nasıl olması gerektiği..." konusundan oluştuğuna göre... Sorunlar ve çözümleri silsilesini bu hatta göre belirleyeceğiz gibi. Zaten sizde bunun örneklerini bu son yazınızda vermeye hemen başladınız. Konu hem mimarlığa hem de mimarlık eğitimine yaslandığına göre 7-8-9 Aralık 2005 tarihlerinde İTÜ Taşkışla 109'da yapılacak olan Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-3'e de bir şeyler taşıyabilir diye düşünüyorum. Nasıl? http://mimarlarodasi.org.tr/mek/inde...I&Sub=iletisim http://mimarlarodasi.org.tr/mek/inde...=belge&RecID=7 http://mimarlarodasi.org.tr/mek/
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Bu gün artık "çok eski" sayılabilecek bir dosttan davet aldım. Ben de orada olacağım o zamana kadar hazırlanırım herhalde....Ama biz yine de sohbete devam....ışık tutuyor bana. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir iki kaynak daha...
Kent Etiği başlığı altında yararlanabileceğimiz bir kaç kaynak notu da ekliyorum:
Birincisi, "ACE (Avrupa Mimarlar Konseyi) Mimarlık ve Yaşam Kalitesi" belgesi, http://www.mimarlarodasi.org.tr/UIKD...licin-turk.pdf Diğerleri ise biraz daha eski; http://www.yerelnet.org.tr/uluslarar...upakonseyi.php adresinde sayfanın en altında yer alan aşağıdaki başlıklardan belgelere ulaşmak mümkün... Özellikle:... "Avrupa Kentsel Şartı - European Urban Charter 1992 - - -" Kongre Anlaşmaları İmzaya Açılma Yürürlüğe Giriş Türkiye’nin İmza Tarihi Resmi Gazete Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı European Charter of Local Self-Government 1985 1988 21 Kasım 1988 3 Ekim 1992, 21364 Avrupa Bölgesel Yönetimler Özerklik Şartı European Charter of Regional Self-Government 1997 - - - Sınır Ötesi İşbirliği Çerçeve Sözleşmesi The European Convention on Transfrontier Co-between Territorial Communities or Authorities 1980 - 4 Şubat 1998 10 Mayıs 2000, 24045 (Mükerrer) Avrupa Peyzaj Sözleşmesi European Convention for Landscape Protection 2000 - 20 Ekim 2000 - Avrupa Ulusal Azınlıkların Korunması İçin Çerçeve Sözleşme Framework Convention for the Protection of National Minorities 1995 1998 - - Avrupa Bölgesel ve Azınlık Diller Şartı European Charter for Regional or Minority Languages 1992 1998 - - Avrupa Kentsel Şartı European Urban Charter 1992 - - - Gençlerin Yerel ve Bölgesel Yaşama Katılımlarına İlişkin Avrupa Şartı European Charter on the Participation of Young People in Municipal and Regional Life 1992 - - - Avrupa Dağlık Bölgeler Şartı European Charter of Mountain Regions 1995 - - - Bir işe yaramazsa da bulunsun diye ekledim... Bunların arasından birşeyleri işe yarar hale getirebiliriz, diye düşünüyorum.
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
wow???
Çok çalışmam gerek çoook
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Etik ve Davranış: UIA Uluslararası Meslek Standartları Mutabakat Metni Politika....
Bu da burada işimize yarar belki...
Taze çıkan Belgeler Bülteni'ni 4. sayısının 26. sayfasında: Etik ve Davranış... UIA Uluslararası Meslek Standartları Mutabakat Metni Politikalarına İlişkin Öneri Kılavuzlar: Etik ve Davranış http://www.mimarlarodasi.org.tr/ubelge/Bulten4.pdf AYRICA-I: http://www.mimarlarodasi.org.tr/inde...a=Ubelge&sub=3 AYRICA II: Belgeler Bülteni'nin 1, 2, 3, 4. sayılarının bulunduğu sayfa http://www.mimarlarodasi.org.tr/inde...a=Ubelge&sub=8
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 15-11-2005 13:36. Nedeni: Ek... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Felsefede Etik'e bakışlar...
Elimizde bulunsun.
Zaman zaman kaynak olarak işe yarayabilir. Arayanlar için, başka birçok böyle site vardır ama hemen el altında olanını iletiyorum Etik: http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=581 Etik Tipleri: http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=459 Felsefi Etiğin Önemli Rolü (Forum): http://www.felsefeekibi.com/forum/fo....asp?TID=35197 Mutluluk Üzerine Üç Tez: http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=735 Etik (Forum): http://www.felsefeekibi.com/forum/fo...TID=35017&PN=1 Küreselleşen Sorunlar Karşısında Kant Etiği: http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=871 Etik'in Temel Problemleri: http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=458 Ahlak felsefesi: http://www.felsefeekibi.com/site/default.asp?PG=457 ETİK bölümü, felsefe nin genel konuları listesinde: http://www.felsefeekibi.com/site/nerdeyim.asp?ACT=1
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|