![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Taksim Şişli Arasında Yapılan Yol ve Güzergah Düzenlemesi'ni Doğru Buluyor musunuz? | |||
| Evet, doğru buluyorum |
|
14 | 35,90% |
| Hayır, yanlış buluyorum |
|
25 | 64,10% |
| Oy verenler: 39. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
yönetici
|
Alıntı:
Hangi büronun ya da mimarın yaptığı belli değil her zamanki gibi. Bitince neye benzeyeceğini göreceğiz? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Taksim Şişli Arasında Yapılan Yol ve Güzergah Düzenlemesi'ni Doğru Buluyor musunuz?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Champ Elysee
Bu yolun inşaatı başlamadan önce "İstanbul'a Champ Elysee" başlıklı bir haber okumuştum. Belediye'nin Paris'in tarihi bir caddesini taklit ederek nasıl övündüğünü anlamıyorum, üstelik İstanbul'un korunacak yaşatılacak onca tarihi değeri varken!?
Bu kadar para harcanarak şaşalı bir çevre yaratmak yerine, buraya harcanan para çok daha zaruri ihtiyaçlarıkarşılayabilirdi. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
İSTANBUL'UN PRESTİJ CADDESİ
Süs havuzlan, yeşil alanlar ve geniş yürüme yollarıyla sayılı gezi alanlarından biri olacak caddede çalışmalar hızla ilerliyor. Taksim-Mecidiyeköy-Maslak ana cadde ve çevre düzenleme inşaatlarının 1. aşamasında çalışmalar ilerliyor. Özellikle insanların ön planda tutulduğu bir gezi ve dinlenme alanı olarak projelendirilen Taksim-Mecidiyeköy yolunun bir kısmı asfaltlanarak trafiğe açıldı, diğer kısımda altyapı çalışmaları sürüyor. İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olan Taksım-Mecidiyeköy hattında, yolun sağındaki çalışmalar bitirilerek solundaki çalışmalara başlandı. Yaya yürüme yollarıyla süs havuzlarının yapılacağı caddede, PTT, elektrik, atıksu, içme suyu ve yağmur suyu kanalları gibi bütün altyapı yenilenerek bir daha gereksiz kazılara yer vermeyecek uzun vadeli bir çalışma yürütülüyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan kısımların yeşil alan ve peyzaj çalışmalarına uygun hale getirildiği caddede bugüne kadar, 4,970 m2 granit plak, 250 rn2 andezit plak, 4.990 m bordür, 1.995 m andezit oluk, 3.450 m yağmursuyu ve 740 metre atıksu kanalı döşendi. Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Ekim 2001
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...
Bence kaldırım için kullanılan malzemeler yanlış secilmiş. Kendimde o yolu zaman zaman kullandıgım icin bizzat gordum, kaldırımlarda aşırı çamur birikmesi oluyo. Bana gore onemli ve onceden dusunulmesi gereken bi ayrıntı, ozellikle bu tip yuksek maliyetli iddialı projelerde... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|