![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sizce tüp geçidin İstanbul'a etkileri ne olacak? | |||
| Ulaşımı olumlu etkileyecek |
|
57 | 64,77% |
| Hiç bir etkisi olmayacak |
|
19 | 21,59% |
| Ulaşımı olumsuz etkileyecek |
|
10 | 11,36% |
| Fikrim yok |
|
2 | 2,27% |
| Oy verenler: 88. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Sizce Tüp Geçidin İstanbul'a Etkileri Ne Olacak?
Yapılacak demiryolu geçişinin Yenikapı-Harem arasında olacağı söylenir.
Kültür ve Kimlik programında Pazar günü konu tüp geçitti. Orada da Yenikapı - Harem arasındaymış gibi konuşuldu hep. Ekteki harita ve dün TV'da Ulaştırma Bakanı'nın açıklamaları ise geçişin Üsküdar - Sirkeci arasında olacağını gösteriyor. Bu kadar kişi nasıl olurda İstanbul hakkında bu derece önemli, milyarlarca dolarlık bir projenin nasıl ve nerede yapılacağını bilmez ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Saniyorum projedeki tunel Yenikapi'da yeraltina giriyor ve Harem civarinda tekrar yerustune cikiyor. Bu tunel kisminin uzunlugu 13km civarinda diye biliyorum. Ama dogal olarak Bogaz'in altindan gecen kismi Uskudar ile Sirkeci arasinda.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Sizce tüp geçidin İstanbul'a etkileri ne olacak?
Sizce tüp geçidin İstanbul'a etkileri ne olacak?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Daha önce Arkitera.com'un “İstanbul Boğazı için tüp geçidin mi, yeni bir köprünün mü yapılmasını istersiniz?” sorusu ile düzenlediği 474 kişi tarafından oy kullanılan anketin sonuçlarına göre;
Ankete katılanların %69'u Istanbul için tüp geçit yapılmasının çözüm olacağını düşünürken, köprüyü tercih edenler % 11'de kaldı. Köprü veya tüpgeçitin yapılmasını isteyenler %6, ikisininde yapılmasını istemeyenler %12, farketmez cevabı verenlerin%2 olduğu göz önünde tutulursa, ankete katılanların % 77'si tüp geçite, %19'unun da köprüye sıcak baktığı anlaşıldı. Anket sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Marmara Denizi'nin bu tür bir ulaşım sistemine uygun yapıda olmadığına dair pek çok yazı okumuştum. Bence bu tüp geçit yine bir takım siyasi hedefler uğruna, geleceği hesaplanmadan yapılır günün birinde ve tren faciası gibi kötü bir olaya daha meydan verir. Trafik sorunu geçitlerin azlığından mı yoksa başka sebeplerden dolayı mı kaynaklanıyor bilemiyorum. Geçit yapmak yerine taşıt kullanımına sınır getirilse ciğerlerimiz için daha sağlıklı olur.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
gecen ayın yapı dergısınde okumustum japonyada kı bir unıvde docent olan turk bir insaat muhendısı tup geciti degerlendırmıs ama yapım sıstemının yanlış olacagını ve bir cok felaketın gelecegını yazmıstı ve sunu eklemıstı tup gecitin bir hata olmadınıgını sadece yapım sistemının yanlış oldugunu vurgulamak istemıstı ve japonyadakı tup gecitlerden ornek vermıstı.....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
iki nokta:
1. bu isler kullaktan dolma, iki dergiden okuma bilgilerle olmuyor; yaklasik 3 milyar dolarlik bir projenin muhendislik calismasi olmadigini iddia edenlere bilgi edindeten sonra fikir sahibi olmalarini oneririm. 2. anketi'n siklarina: "ulasima olumlu etkisi olacak" sikki eklenmeliydi. kimse, tup gecisin tek basina ulasim sorununu cozacagine iddia edemez; bundan sonraki secenekse "bir etkisi olmayacagi"; benim gibi tup gecidin ulasima olumlu etkisi olacagini duseninler bu ankette dusunulmemis. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Kimse bu projenin mühendislik çalışması olmadığını iddia etmiyor. Kulaktan dolma bilgiler dediğiniz kendi alanında uzman kişinin değerlendirmesinin bize aktarılması..Ayrıca biliyoruz ki projenin maliyetinin yüksekliği onun mühendislik açısından mükemmelliğini de kanıtlamıyor. Her geçen gün ne büyük projeler görüyoruz hepimizi hayal kırıklığına uğratan..Yaşamadan anlayamıyoruz sorunun büyüklüğünü.. Anketin şıkları da olumlu, nötr, olumsuz düşünenler ve fikri olmayanlara yönelik hazırlanmıştı ancak ilk seçenekteki aşırı olumluluğu sizin de belirttiğiniz gibi değiştirdim. Önceki seçenekte sanki tüm ulaşım sorunlarını çözecekmiş gibi bir yaklaşım mevcuttu, şu an size de hitap edebilen bir seçenek halini aldı. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Tüp yada köprü:
İstanbulun daha da büyütmeye yönelik abzürt bir yaklaşım... Otoyollardan ve son zamanda raylardan oluşan bir ağın içinde hapsolmuş bir İstanbul, Eviyle işi arasında 30 Km. 50Km. uzaklık olan insanlar... Yolda geçen hayatlar. Rant Rant Rrantt... Madem öyle beton dökelim boğaza... Zaten seyretmekten gayri bir işimiz yok, yeşillendirir futbol oynar, kurban keser, piknik yaparız. Tanker tehlikesinin bitmeside cabası... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
3. köprüden daha iyi bir fikir...tüp geçit faciasından behsedenler ise karayollarına ağırlık verilmesini isteyen politik yaklaşımlar olmasın? bu projeler istanbulu büyütmüyor, zaten büyümeye devam eden istanbulu bir parça rahatlatacak çözümler...ben boğazda sıra sıra birbirinin benzeri asma köprüler görmek istemiyorum...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence yonetıcı butun cevabı verıyor
eewet rabia hanıma katılıyorum projenın malıyenın buyuk oolması o projenın kusursuz oldugunu gostermez ve bu ulkede cıkar ugruna o kadar yanlış proje ve uygulamalar varkı bunları herkes biliyor ........ben bu konuda hukumet tren yollundakı dustug hatay tekrar dustu
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Alıntı:
Haberin devamı için tıklayın. |
||
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Istanbul'da bugun 2 milyona yakin olan arac sayisi, 10-20 sene icerisinde 8-10 milyona
cikacak. Herhalde millete komunist gibi "araba almayin" demeyi dusunmuyoruz. Boyle bir durumda insanlarin trafikteki hareketini nasil saglamayi dusunuyorsunuz. 3.kopru'ye karsiyim, degilim gibi bos tartismalar yapmak yerine, gerceklere ve uzun vadede olusacak kacinilmaz sorunlara cozum aramak gerek. Istanbul 8-10 milyon araca ulastiginda yaklasik 300km yeni otoyola ihtiyac duyacak; bunlar kacinilmaz gercekler. Onun icin benim onerim, burada bos laf uretip ona karsiyim buna karsiyim diye konusulacagina; birileri lutfen cozum ve plan getirsin yakin gelecegin sorunlarina. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
planlama öğrencisi olarak söylemek isterim ki, çoğu ulaşım planlaması teorilerinin ulaştığı ortak fikir teorik olarak, yapılan her yeni yolun araç kullanımını ve trafiği arttırdığıdır. bu demek oluyor ki asla mevcut araba sayısını karşılayacak kadar otoyol yapılması mümkün değildir. istanbulun gelecekte 8-10 milyon araç sahipliğine ulaşacağı bir varsayım için ulaşım planlaması yaparsak kentte ki elverişlilik ile araç sahipliğinin 10 milyondan çok daha fazla bir rakama ulaşması kimseyi şaşırtmayacak bir gerçektir. avrupada pek çok şehirde gözlemlediğim kadarıyla trafiğin yükünü hafifleten toplu taşımaya verilen ağırlıktır. birbiriyle bağlantılı olarak geliştirilmiş otobüs ve hafif raylı taşıma sistemleri trafiğin üstünden büyük bir yük kaldırmıştır. toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi araba sahipliğinin azalacağı anlamına gelmez, fakat yeni kullanıcı sayısını azaltabilir ve araba kullanım süresini kısaltabilir. ülkemizde görülen trafik çözümleri bütünü algılamaktan acizdir, tek bir noktaya müdahaleden ibarettir. bu sebepten yapılan değişiklikler trafik sıkışıklığının yerini değiştirmekten öteye gidemiyor kanımca.
evet istanbul için bu sayı engellenemez görünüyor, neyse ki benim de engellemek gibi bir fikrim yok. farklı ulaşım modları arasındaki ilişkinin yeterince düşünülmediğini ve bu ilişkinin sağlanması gerektiğini düşünüyorum; ingiltere, paris gibi pek çok gelişmiş şehirde olduğu gibi.En son zasha tarafından düzenlendi : 20-08-2004 21:24. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Sayin zasha: 8-10 milyon aracin Istanbul'daki varligini engelleyemezsiniz. Siz yol yapsaniz, yapmasaniz bu araclar alinacak. Turkiye'nin refah seviyesi bugunku Fransa, Ispanya, Ingiltere seviyesine geldiginde bu sayiya ulasilacak. Bugun Paris'te dunyanin en uzun metro ve toplu tasima sistemi var. Paris'in nufusu 6 milyon kadar, arac sayisi 5 milyona yakin, Londra'da 8 milyon, New York'da 11 milyon, Tokyo'da 12 milyon arac var. Bu sehirlerin hepsinin cok yaygin metro ve toplu tasima sistemleri de mevcut.
Bugunden planlama yapmayip, ona karsiyim buna karsiyim diye konusup durursak; bu isi eninde sonunda politikacilarimiz bugunku ornekte oldugu gibi belki de ideal olmayam cozumlerle cozume kavusturacaklar. Benim onerim, bu bos, ona karsiyim, buna karsiyim tartismalarindan arinip, konunun uzmanlari olarak burada cozume yonelik tartisma yapilmasidir. Yoksa, sokaktaki eskici'ye sorsan o da 3. kopruye karsiyim ya da degilim diye fikir bildirebilir. Evet, oneriler? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|