![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Fransız Sokağı hakkında ne düşünüyorsunuz? | |||
| Bölgenin canlanması açısından önemli |
|
52 | 46,43% |
| Sokakların bakım ve restorasyonu ile iyi bir örnek |
|
73 | 65,18% |
| Sokak kimliğini yitirmiş |
|
39 | 34,82% |
| Fikir iyi ama uygulama kötü |
|
64 | 57,14% |
| Fikrim yok |
|
5 | 4,46% |
| Çoktan Seçmeli Anket Oy verenler: 112. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Fransız Sokağı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Fransız Sokağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Fransız Sokağı
Fransız Sokağı'na ait restorasyon öncesi ve sonrası resimler..
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
itiraf edeyim ki
ö n y a r g ı ile yaklaşıyorum! para harcamak için bahane arayan im(me)kanlardan bir tane daha ha wow zinciri ha cezayir pardon fransız sokağı girişimciliği özünde hep aynı ironik olarak fransızların cezayir kültürünü bir şekilde asimile etmeye çalışması gibi adını tabelalarda yaşatıp insanların arasında fransız sokağı adını yerleştirmek... fransa ab ye girmemiz için müttefik olur artık belki |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
la rue Turque
Paris'ten yaziyorum. Resmi gordum. Tek kelimeyle cok guzel olmus, demek ki insanlar icin sokak yapmayi basarabilmemiz hala mumkun.
Amaaa... ya adi? Ne demek Fransiz sokagi, ne alakasi var? Burada olsa her halde adi Turk sokagi olurdu!!! Adi Fransa sokagi olsaydi maruz gorulebilirdi, ama buradaki ad, uslup tanimini da kapsaycak sekilde bir "degismece" yapiyor. Para meselesine gelince, bircok insanimizin kullandigi yabanci teknoloji urunu otomobillerin icinde yasadiklari yerli eknoloji urunu evlerden daha pahali oldugunu dusununce, ozellikle kentsel mimari urunler icin - yani halkin yararina olan - biraz daha para harcanmasinda bir sakinca gormuyorum. Yalniz unutmayalim, sokagi Fransizlardan ogrenmek zorunda degiliz. Bu bir mimari meseledir, yerinde ve yerel sartlar icinde cozumlenebilir, Italyan veya Avustralya etkisi bile olsa sokak gene yerli olacaktir. Ancak, sokagin altyapisini Fransiz'dan ogrenebiliriz; sorun su ki yerel belediyenin guzel bir altyapi uretip, herkese gisterip bir de buna "Fransiz altyapisi" demesi mumkun olmadigindan hakli olarak "gormemisin sokagi olmus" elestirisine maruz kaliyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Fransız Sokağı'nı açıldığı gün ziyaret eden bir arkadaşım kafelerde oturan Türkler'in sokağın havasına kendilerini iyice kaptırıp Fransızca sohbet ettiklerini söyledi.
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Giris-Cikis
Sokagin girisine turnikeler kondugu, girenlerin üst aramasindan gecirildigi dogru mu?
Dogru ise amaci konusunda bilgisi olan var mi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
pazar günü radikal iki de okuduğuma göre sokağın başında özel güvenlik görevlileri varmış
buna turnike de dahil mi bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
giriş çıkşta turnike oldugunu ben de duymuştum bir yerlerden,
pazar günü sırf merkatan gittim gördüm öyle bir şey yok.sadece giriş ve çıkışta başkan koruması görünümünde korumalar mevcut. sokaga gelince; bence keyifli bir yer oluşturulmuş,restore edilen binaların rengi biraz gözümü aldı.belki de çok yeni görünmesinden.biraz kirlense daha güzel gözükür sanırımm... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Restorasyon önceside bu mekandan geçmiştim , yeniden işlevlendirme beraberinde getirdiği yeni fonksiyonlar ile herşeyden öte kazanılmış bir mekan olarak görüyorum ..hakikaten bir fransız sokağı öyleki sokağın kenarında otruduğumuz masanın çapı 35 cm geçmiyordu ...tadında ve keyif verici bir mekan olmuş .......siyaseti uzak tutuyorum bundan ,
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
Haftasonunda gazetelerde yazan "turnike" hikayesini ben de okumuştum.. "hikaye" diyorum çünkü öyle birşey yok, varsa bile bu akşam yoktu çünkü daha 2 saat evvel oradaydım ve de ne bir koruma görevlisi ne de bir turnikeyle karşılaştım...
Belki adı yanlış bir seçim, bu konuda tartışacak değilim... ama bence çok hoş bir mekan yaratılmış, bu konuda "end_bay" ve "arkitek"e katılıyorum, kesinlikle de kazanılmış bir mekan, insanlar cıvıl cıvıl; ortam, mekanlar hoş... böyle bir yeri nerede yaratırsanız yaratın para harcanır, ama demin de dediğim gibi siyaseti ve sokağın adını işin içine karıştırmıyorum, benim için sonuç önemli burada... hoş ve güzel müziklerin çalındığı, iyi bir ambiansın yaratıldığı bir bölge olmuş.... darısı nicelerine..... |
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
mutlaka hoş bir mekan olmuştur, onca iş kötü olsun diye yapılmamıştır. ambiansı şusu busu mutlaka keyif veriyordur... ama özünde bu tarz girişimlerin motivasyonunda hep bir başka biçimin özlemleri yatıyor, hep görüntünün baştan çıkarıcılığı üzerine yürüyor tüm hayata katma çabaları... o zaman bırakalım kent silüetlerimiz de manhattan a, honk kong a benzesin...o yapılarda olunca güzel mekanlar olacağını öne süren bir sürü kişi var...
siyaset yapmak ta değildi yazdığım satırların arasına sıkışan fransız-cezayir çekişmesi, sadece çok ironik geldi o kadar...nedense savunma modu oluyor istemesem de |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
gezeBİLMEK
Açıkçası adı hakkında yorum yapmak istemem. Benim bakmak istediğim perspektif restorasyondan önce geçmeye utandığımız, çürümekte olan ve belki de bir kısım "bina yapıcı" insanların sabotaj yapmasına cesaret veren bir mekanın, nefes almasına olanak verilip, bahsi bile edilmezken gezilir duruma gelmesidir.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Sokağın Fransız tarafı bence sadece cafelerdeki menulerde.
Beyoğlu'nda bildiğimiz binaların cepheleri temizlenmiş, boyanmış. Pek de öyle Fransızlaşmamışlar. Biz de açıldığı günlerden birinde sokağı dolaştık. Müthiş kalabalıktı. Sakin bir zamanda gidip yiyecek ve içecekleri denemeye karar verdik. Onun dışında birşey yoktu. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Anket çoktan seçmeli olarak değiştirilmiştir. Eski oylar eklenmiştir.
Eski anketteki oylar: ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
gelin sizde projenizi sunun!!
cezayir sokağı beyoğlu genelinde kaybolmaya yüz tutmuş değerlerden biri iken, bu şekilde ayağa kaldırılması bence çok hoş.
hem turistik bir amaca da hizmet ediyor. bu arada evet sokak mimarisi ile isim oturmamış ama amaç mimarisi değilde buradaki cafelerin içeriği açısından isim fransız sokağı olmuş. çünkü gidenler bilir fransada özellikle pariste pek çok sokak arasında bu şekilde cafeler vardır. yer ve ortam çok keyifli, renkler belki abartılı ama tebrik edilecek bir girişim. ayrıca sokak içindeki mağaza ve butiklerin dekorasyonu çok başarılı . mademki biz değerlerimizi gerektiği gibi koruyamıyoruz. fazla eleştirmemiz de yanlış olur. gelin sizlerde başka kayıp sokaklar için projelerinizi sunun derim mutlaka gidip bir kahve içmenizi ve ortamı görmenizi tavsiye ederim. fransıza konuşanlarda sanırım burayı duyup gelen fransız turistlerdir. herkese iyi çalışmalar. saygılar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|