![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yapılarla Bütünleşen Üç Boyutlu Reklam Objelerini Nasıl Değerlendiriyorsunuz? | |||
| Görüntü kirliliği olarak nitelendiriyorum |
|
110 | 45,27% |
| Kente canlılık getirdiğini düşünüyorum |
|
63 | 25,93% |
| Yapıların kimliğini zedelediğini düşünüyorum |
|
69 | 28,40% |
| Yapıları ilgi çekici hale getirdiğini düşünüyorum |
|
21 | 8,64% |
| Fikrim Yok |
|
3 | 1,23% |
| Çoktan Seçmeli Anket Oy verenler: 243. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Yapılarla Bütünleşen Üç Boyutlu Reklam Objelerini Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
The Marmara Oteli'nin cephesine takılan, Gökkafes Binasının üzerine yazılmaya çalışılan ve bunların dışında daha birçok yapının üzerine kondurulan, tutturulan objeler hakkında nasıl kaygılar taşıyorsunuz?
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Kesinlikle yapıların kimliğini zedelediğini düşünüyorum..Bir alışveriş merkezinde bir sürü marka ismi yazan bir cephede belki bu kadar kötü durmazdı ancak burda resmen çıkıntı gibi durmuş
Aslında maddi amaçlı da olduğu için bu konuda mimarı değil bu amacı güden ve mimarlık anlayışından yoksun otel sahibini suçlamamız gerekir ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Taşkışla yönünden meydan çıkarken bu reklamı gördüğüm zaman (Belki komik gelecek ama) The Marmara Oteli'nin cephesine birşey çarpmış sandım.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bu örnek bence de kötü bir uygulama ama fikrinin yine de iyi olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir gerçek var ki, reklam ne kadar yaratıcı olursa okadar dikkat çekiyor ve başarılı oluyor. Dolayısıyla, yurtdışında kentsel mekanda çok ilginç üç boyutlu reklamlar görülüyor. Bizde ise maalesef daha o kadar özgünlük ve yaratıcılık söz konusu değil. Fikir yaratıcı ve uygulama başarılı olduğu zaman ben olumlu açıdan binayı ve çevreyi etkileyebileceğini düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Ankette bahsedilen reklamlara benzer bir başka örnek de, Beşiktaş'ta bir binanın yan cephesindeki, baloncuklar saçan coca-cola reklamıydı...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Konuyla ilgili bugün Hürriyet'te bir haber var.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Kötü Uygulama
Yukarıdaki fotoğrafta reklam için kullanılan top, The Marmara Oteli'nin cephesine kötü yapışmış bir ek -hatta ur- gibi duruyor, aslında top oraya çarpmış gibi durabilseydi, reklam çok başarılı olacaktı, yani burada bence fikir çok iyi ama uygulamada hata olmuş. Aynı reklamı Rotterdam'da gördüm ve çok beğendim.
Bu reklam şekli beni rahatsız etmiyor, hatta hoşuma gidiyor, ama bir yıl sonra her binanın köşesinde bir reklam objesi olacaksa, sanırım bu ciddi bir kirlilik yaratacaktır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence cok yaratıcı bir fikir.Beni, çok rahatsız etmedi.Hatta ilgimi bile çekti diyebilirim.Bence Kitch bir uygulama değil.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Bence fikir olarak iyi bir reklam ama uygulamada çuvalladığı aşikar..Tabiki sonuç: karizması darmadağın olan bir yapı..
Ama sevindiğim bir şeyle karşılaştım..İstanbul Belediyesi bu reklamlara karşı duyarsız değil..Gerçekleştirilecek olan projeleri arasında bunların denetimi ve gözden geçirilmesi de yer alıyor.. kentsel tasarım projesi kapsamında; Alıntı:
Neyseki 2 ay kalacakmış..İyi mi kötü mü ona da karar veremedim ama.. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Bu türden reklamların doğru yerlerde çok da başarılı olduklarını düşünüyorum. Ama bu reklam pek hoşuma gitmedi. O bina üzerinde olması Taksimde o fikre uygun konacak başka yer olmayışından kaynaklanıyor bence. Taksim bu tür uygulamaların merkezi durumunda.Hangi yöne baksan hareket eden, dönen, ışıklı, ışıksız reklam kalabalığı beni çok rahatsız ediyor. O kadar çoklar ki! üstelik belediyeler bu reklamlardan ciddi bir para kazandıkları için yeni mecra olsun da nasıl olursa olsun mantığıyla hiçbir denetim yapmıyor. Yönetmelik yok da yapmıyor değiller üstelik. Normal şartlar altında dükkanına tabela bile asacaksan projesini çizip belediyeye onaylatman gerekiyor. Ama bizde önce yapılıyor, sonra firma belediyeye gidip ben tabelamı yaptım al bu da reklam vergisi diyor. Bence bu tür reklamların sergileneceği her mekanı plancılar ve mimarlar belirlemeli. Her kafasına esen bir tüy dikmemeli şimdi olduğu gibi. Bu tür 3 boyutlu ve animasyonlu reklamlar bazen arkasındaki yavanlığı, bazen kötü görüntüleri, harabeleri gizlediğinde yapı yüzü haline geldiğinde kente katkıda bulunuyor bile diyebilirim. Dediğim gibi 'bazen'. Bilirsiniz mahalleye iş yapan bir bakkal açıldığında hemen yanına yenisini açan bir milletiz biz. Herşeyin cılkını da çıkarırız. Burada bahsettiğimiz tür reklamların tasarımları (bu reklam uluslararası bir firmanınsa) yurtdışından geliyor ve uygulayıcı firma proje çalışmalarıyla bizim ülkemizde uygulanır hale getiriyor. Özellikle İstanbul'da gördüğünüz bu türden reklamların %90'lık bir kısmını da hep aynı firma yapıyor. 3 Boyutlular bir yana One way vision kaplamalarla tüm cam cepheli binalar reklam objesi haline getirildi. Bu kadarı biraz fazla bence. Reklamın da bir haddi olmalı.
En son magenta tarafından düzenlendi : 18-06-2004 09:54. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|