![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Forum Üyesi
|
Kabataş-Eminönü Tramvay "Hakları"
Alıntı:
(bu işlemin trafiği değil cepleri hafifleteceği yolundaki hesaplarımı kendime saklıyorum!)Hadi bu gerçekten böyle oldu diyelim, bir senedir Kabataş- Fındıklı bölgesindeki trafiği yaşayanlar bilir -ben de yaşadım birkaç ay- artık günün her saati bu bölgede trafik var, hem gidişte hem dönüşte... üstüne üstük tüm dönüşler kapatılmış durumda. Karaköy tarafından gelip Tophane'nin yanından Taksim'e çıkmak istiyorum kapalı, peki Fındıklı'dan saparım Kazancı Yokuşu'ndan çıkarım diyorum kapalı... Dönmedolap trafiği... Şimdi de ne diyorlar...inşaat durmuş..5.3 milyon dolarlık raylarımın üstünden gidemiyecek miyim ben?? Biz adam olmayız!! Arkitera Haber |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
MSGÜ'nün Tophane binasının hemen altında kocamaaan vir tabela vardı (Belki hala orda, 1-2 hafta oldu ordan geçmeyeli).
"Yakında buradan o kadar hızlı geçeceksiniz ki bu yazıyı okuyamayacaksınız" yazılıydı o tabelada... Ne vahim bir tab(e)lo(a) ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Gozardi ettiginiz noktalar:
1. Herkesin arabasi yok Istanbul'da. 2. Eminonu iskelesi, Kabatas Deniz otobuslerine baglanmis oluyor bu hatla. 3. Uzun vadede bu hat total bir sistemin parcasi, yeterince para olmadigi icin bu total sistem kisimlar halinde insaa ediliyor, ve su anda bir takim sikintilar getiriyor gibi gozukse de uzun vadede bu buyuk sistemin onemli bir parcasi olacak bir hat bu. Onun icin lutfen her seyi elistirmeden biraz duralim, dusunelim; bu is niye yapiliyor. Illa da her yapilan is hakkinda "birilerinin cebi dolsun" diye yapiliyor seklinde dusunmeye gerek yok. Bu kadar mi olumsuz insanlar olmusuz, artik yoneticilerimizin iyi niyetle hareket edebilecegine inanmiyoruz? Yapilan her isin altinda bir bit yenigi aramaktan vazgecelim. Aksi ispat edilene kadar ben bu hattin uzun vadede Istanbul ulasimina katkisi olacagi inancindayim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili dingo,
Herşeyden önce durup düşünmeden eleştirdiğim fikrine nerden kapıldığınızı anlayabilmiş değilim. Bu inşaat bir senedir devam ediyor ve ben bu eleştiriyi yapma ihtiyacını inşaatın durdurulduğu haberini duyunca yapma gereği hissettim. Eleştirimin en büyük gerekçesi de tramvayın trafiği hafifleteceği yönündeki açıklamaya idi. Evet doğru söylüyorsunuz herkesin arabası yok ve tramvay da arabası olmayanların kullanacağı bir ulaşım aracı. Otobüs, dolmuş, minübüs yerine tercih edilebilecek bir toplu taşıma aracı...bu durumda trafiği nasıl rahatlatacağını siz anlayabildiyseniz bana da açıklayın lütfen. Benim eleştirimde "birilerinin cebinin dolması"nı ima eden birşey yoktu. Ve evet bu kadar plansız, altyapısız, "benden önceki yönetimi nasıl kötülerim, kendimi nasıl ön plana çıkarırım" düşünce yapısıyla hareket eden yöneticilerin olduğu, her gelenin bir önceki işleri sil baştan yaptığı bir ülkede olumsuz olunabiliyor. Herşeye rağmen eleştirinin ve eleştireni eleştirmenin devam etmesi güzel...teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Sayin Zeplin, tramvayin trafige bir katkisi olup olmayacagi konusundaki endislerinize katiliyorum. Ben sadece aksi ispat edilene kadar bu projenin bir katki getireyecegi inanci icerisinde olacagimi, ve bu is planlayan ve yapanlara olan guvenimi dile getirmek istemistim. Ortaya surdugunuz, gecerli elestirleriniz oldugu inkar edilemez bir gercek.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
metro-tramvay aginin tumunu goren var mi?
merak ediyorum, istanbul'un trafigini rahatlatacak bu birkac projenin biraraya gelmis ve birbirleriyle baglantilarini gosteren bir plan goren var mi? 1996 senesinde bir arkadasim mimar sinan universitesi'nde grafik bitirme projesinde metro konusunu secmisti ve birtakim haritalar bulmustu. ama aradan 8 yil ve bilmem kac proje degisikligi gectikten sonra son durum nedir hararetle soruyorum, somut bir proje var mi uzerinde konusulabilecek? hadi gectim konusmayi, bilgi alinabilecek?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Yeni çıkan yasalar doğrultusunda "Bilgi alma Özgürlüğü"müz var artık...Belediyenin, ilgili kim varsa onların karşısına çıkıp istediğimiz herşeyi sorabiliyoruz.
Ben böyle bir projeden haberdar değilim ama bilgi alma konusu söylediğim gibi... budgie...bu projeyi bulmaya ne dersin ve sonra da bizimle paylaşmaya ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
simdi, bulduklarim!
sirayla
1.mevcut rayli sistem 2.yapimi suren rayli sistem 3.ihalesi suren rayli sistem 4.ihale karari bekleyen rayli sistem ancak, benim merakim sudur: bu sistemler dunyanin heryerinde birbirine birsekilde baglanir, yani yolcu sistemin disina cikmadan (ikinci bir bilet almadan) sistemler arasi gecis yapar. bununla ilgili calismalar nelerdir? bazi sehirlerde ise (ornek:barcelona), uc ayri isletmeciye ihale edilmistir bu tasima isi. ancak istanbul'da hepsi ibb'ye bagli olacaksa (tcdd hatlari haric) bunlarin tumunu idare eden birileri var herhalde. dolayisiyla: yeni duraklar nereleri olacak mesela? trenler denizyollariyla senkronize edilecek mi? filan? soruyorum iste oyle kendi kendime. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
bu kadar metrodan konustuktan sonra, bugun bir alman gazetesinden alinan haberi iletmek istedim: alin size metro, alin size bir metro sapigi!
goruntuler Hamburg metro'sundaki bir guvenlik kamerasindan alinmis. beyaz gomlekli bir adam, bir kadini s-bahn'in altina itmeye calisiyor. 21 yasindaki kizi arkadasi son anda kurtariyor. kizlar, adamla olaydan az evvel tesadufen tanismislar. !? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|