![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Darısı İstanbul'un başına
Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Darısı İstanbul'un başına olsun mu?
Aslında Dünya'nın bir çok yerinde projeler tasarlayan ünlü mimarların İstanbul için neler ürettiklerini görmek çok heyecan verici olabilir, ama İstanbul'un hangi köşesi, hangi meydanı?
Yoksa İstanbul için bir master plan mı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bu gerçekten çok ilginç olur! Ama o ünlü mimarları bir heves nasıl İstanbul'a toplayacağız? Los Angeles düşünmüş ve böyle bir merkezinin eksik olduğunu düşünerek bir proje başlatmış. Oysa bizde öyle değil ki.. Neresinden tutarsın ki bu işin? Pek çok farklı nokta var üzerinde düşünülmesi gereken. Gelişmiş kentlerin, zaten sistemi oturmuş oluyor ve o oturmuş sisteme müdahaleler de daha planlı gerçekleşebliyor. Oysaki bizde, henüz bir plan bile yok. Haklısınız sayın idil hanım, belki de en iyisi bir master planla işe başlamak.
Peki bu noktada en önemli soru.. acaba yönetimin doğru dürüst bir master plan çalışması için vakti var mı? Yoksa bu yeni yönetim de, başa gelir gelmez fazla sorgulamadan kafasında kurduğu projelere (bugüne dek 550 proje gördü bu kent (!!!) ) başlamak için kolları sıvayacak mı? umarız ki karar mercileri bu uzun vadeli gerçekleşebilecek proje için sabredebilirler.... yoksa yine plansız programsız ... aaah ahhh.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili 5N1K,
Esas sorunu ortaya koymussunuz. "Sabır(sızlık)". Gerçekten düzgün bir sistem için sabır gösterilecek mi? Yoksa "dostlar alışveriş de görsün" mantığıyla mı hareket edilecek? Eeee tabi malum "Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor!" ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bunun için 5 yıllık kalkınma planı da az aslında. Çok uzun vadeli bir iş bu. Bunu yerel yönetimin üzerinde birlerinin planlaması gerektiği aşikar. Ne de olsa, yerel yönetim 5 yıl içinde yapabildiği kadar "çalışma" yapmak durumunda ve oy ve icraat eksikliği kaygısıyla bir sonraki 5 yılı bekleyecek vakti yok, anlaşılabilir bir durum bu. Peki, yerel yönetimin üzerinde hangi bakanlık bu uzun vadeli işleri sürükleyecek?
İşte balık baştan kokar hesabı...bizim bir baş'ımız ( ) yani bir bakanlığımız bile yok. Buna ne buyrulur? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merkeze bağımlılık bir yandan kötü tabii ki, ama bir yandan da uzun vadeli projelerin sürdürülebilirliği açısından önemli değil mi? Eğer bu bağlılık azalacaksa, sürdürülebilir projelerin devamı yerel yönetim değişimlerinde nasıl sağlanacak? (Tamamen merakımdan soruyorum.)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Sürüdürebilirlik merkezi yönetimler için de sorun olur eğer sorun olacaksa.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Sorun olacağı kesin... Sürdürülebilir projeler olacaksa, ki olmalı herhalde değil mi - rüzgar nereye savurursa diye iş yapılmaz - merkezi yönetimin güvencesi ile devam edebilir ancak gibi geliyor bana. Eğer devlet projelerin sürdürülebilirliğini garanti etmiyorsa, başka ne edecek ki zaten???
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|