![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Şu sıralarda bir şehir projesi yapıyorum. http://www.belpeliscity.tripod.com Bu şehri yaparken de bu konuda bilgisi olanların görüşlerini almak istiyorum. Şehrin cevaplamaya çalıştığı soru ve aynı zamanda konusu "Sadece yeni çizgilerle eskiden yapılmış şehirler kadar güzel bir şehir yaratılabilir mi?". Sizce yeni şehirlerde eski alışkanlardan hangilerinden vazgeçilmeli? Sizce yeni bir oluşum, yeni bir ihtiyaç, şehirlerde bu yıllardan itibaren bulunmasına ihtiyaç duyulacak birşey var mı? ilginizi çeker ve fikirlerinizi şehrime (adınızla birlikte tabi) katmamı isterseniz siteyi gezebilirsiniz ve bana yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
konuyu biraz daha ayrıntılara indirmek daha iyi olabilir
ayrıntı olarak bunlara cevap arıyorum: a) Eski şehirler genelde turistleri eski yapılarının güzelliği ve eskiliği ile etkiliyor ancak yeni yapılan bir kent "Brasil" gibi başarısız mı olur illa? b) Günümüzde şehirde meydanlara ne kadar ihtiyaç var? c) Bir şehrin oluşması için artık yeni nedenler olabilir mi? (mesela daha önce nehirde ulaşım, liman kenti, kervanların durak olarak kullandığı yerler veya daha aklıma şu an gelmeyen pek çok nedenle şehirler kurulmuş. Bunlara bir yenisi eklenebilir mi?) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
yeni kentlilerin ihtiyaçları
yeni şehirlerde meydan ihtiyacı olacak mı?meydan ihtiyacı neden doğar?insanların yeni psikolojik ihtiyaçlarına cevap verebilir mi? meydanlarda içinde bulunduğumuz durumu daha iyi anlayabiliriz.çağımızda insanların topluluk içinde kendini daha yanlız hissetmesi...toplu bir alanda kendini yalnız hissetmek bana kalırsa oldukça rahatlatıcı bir durum,buna gerçeklerle yüzleşme de diyebiliriz...hayat bu derece net bi şekilde gözükmekte...meydanlarda buluşan yalnız insanlar yalnızlığı hissetmelerine rağmen topluluğun bi parçası olmak-onu gözlemlemek istemektedir..hele biz türkler sanırım dışarıdaki yaşantıya daha meraklıyken meydanlar işlevlerini katbetmiş gibi görünmemektedir(insanların yola bakan balkonda oturmayı arka bahçe de oturmaya tercih etmesi) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Belpelis Forum
Belpelis Tanisma Sayfasi Belpelis henüz çok genç bir proje. Planlari ve altyapisini tamamlamama ragmen uygulamalari nasil yapacagim konusunda degisik fikirlere ihtiyacim var. Ticari bir kaygim veya amacim olmadigi için Arkitera forumuna yazdığımı belirtmek istiyorum. İlgilenenlerden fikirlerini bekliyorum, her hangi bir emeğiniz olduğunda tabi ki sizin de adiniz geçecektir E-posta adresim |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|