![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yurtdışında, Avrupa’da en çok hangi kentte yaşamak istersiniz? | |||
| Amsterdam |
|
43 | 11,20% |
| Barselona |
|
47 | 12,24% |
| Berlin |
|
5 | 1,30% |
| Budapeşte |
|
4 | 1,04% |
| Cenevre |
|
11 | 2,86% |
| Helsinki |
|
9 | 2,34% |
| Londra |
|
40 | 10,42% |
| Milano |
|
21 | 5,47% |
| Paris |
|
70 | 18,23% |
| Prag |
|
28 | 7,29% |
| Roma |
|
41 | 10,68% |
| Roterdam |
|
3 | 0,78% |
| St. Petersburg |
|
14 | 3,65% |
| Venedik |
|
31 | 8,07% |
| Viyana |
|
17 | 4,43% |
| Oy verenler: 384. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
|
Ben hala anketi düzenleyen kişiden iki satır olsun düşüncelerini beyan etmesini bekliyorum. Acaba anket üzerine bu kadar konuşulup tartışılmasından rahatsız mı oldu?
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
Muhalefet olmalidir, ama sadece benim koydugum sinirlar dahilinde olmalidir deniyor yani. Mussolini'yi hatirladim nedense birdenbire
Tartisma amacindan uzaklasmis filan degil, tam tersi zenginlesmis durumda, tartisilan sey Avrupa mimarisinin spesifik bir doneminin neden Turkiye'de bastaci edildigini anlamaya calisiyorum ben ve bunu (belki yanlis olarak) toplum psikolojisine baglamaya calisiyorum, Pisa katedralinin kubbesinin Arno'dan hangi acilardan gorunup hangi acilardan gorunmedigini tartismak isteyen de buyursun. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
|
epicureo senin anlamaya çalışman güzel de, bunları herkesin kafasına yüzüne patlatarak yapman hiç de yapıcı değil
![]() İstiklal Caddesi sadece mimarisi nedenyile değil, kafe ve abrlarıyla da turistik arakadaşlar için gezilebilir bir yer. Turistler sadece bina görmek istemezler değil mi? Kentimizin İtalyan lonkantalarından arınmış bölgeleri de var. Zaten İstanbul'u seven herkes, en çok bu çeşitliliğini seviyor. Avrupa mimarisinin belli bir döneminin neden baştacı edildiğini başka bir başlık altında tartışmak gerek, bu konunun başlığı farklı. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
En iyidi kilit. Sonra kilide sonuç veren son mesajı alıp başka bir konun başka bir tartışmanın başlangıcı yapılabilir. Yani konu taşınabilir. Mesela ben olsam cidden bu konuya ankete kilit koyup Avrupa kentlerinin, İstanbul'la karşılaştırılması ve yaşama tercihleri isimli bir konu açıp oradan devam ederdim. Şİmdi bakınız anket için Malatya'daki medrese ve nişantaşı evi muhabbeti yapılıyor. Tabii ki yapılsın. Ama bunun hangi şehir tercih edersiniz ile ne alakası var. Malatya'daki medrese gerçekten böyle kötü bir sonla karşılaşmışsa bunu haber yapıp üzerinde yoğunlaşıp gerekirse hukuki yollara başvurabilecek kurumlarda çalışanlar burayı takip ediyor. Mesela Metin Karadağ Mimar Odası'ndan. Siz bir mimar olarak bundan rahatsızsaniz odanıza başvurup böyle böyle oldu. O yüzden rahatsızım demelisiniz. Ama bu konuda mı bilemem. Bakın ben de off topic oldum. Gördünüz mü? İyi çalışmalar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|