![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
esenyurt için gelecek görüşü
26-27-28 Şubat'ta Esenyurt'ta gerçekleştireceğimiz, kentsel tasarım işliğine yönelik olarak, işlikte tartışmak istediğimiz konuları forumda da biraz dile getirmek istiyorum. Temel amacımız 'İstanbul'un 3. Yakası' olarak tanımlanan Küçük ve Büyük Çekmece gölleri arasında kalan görece yeni kentleşme alanı için bir gelecek görüşü oluşturmak.
İşliğimiz biraz geç duyurulmuş olsa da tüm mesleklerden katılımcılara açık. İşlik ile ilgili genel bilgileri ve programı Arkitera toplantılar sayfalarında bulabilirsiniz. Önce kısaca Esenyurt'u tanıtmak istiyorum. Esenyurt şu anda biraz yüksekten bakılınca yukardaki gibi görünüyor... Nasıl, ilk izlenimleriniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
işliğe katılmak için...
Az önce söylemeyi unuttuğum bir şey: İşlik çalışmalarına katılmak isterseniz masanızı hazırlayabilmemiz için, zafer_akay01@hotmail.com adresine bir e-posta göndermenizi rica edeceğiz. adınız, soyadınız, mesleğiniz ve çok kısa olarak ilgi alanlarınızı belirtirseniz çok sevineceğiz.
Afişteki mekan, Esenyurt'un renki bölgelerinden Fatih mahallesi'ndeki açık düğün alanı, oldukça az rastlanır özgün bir açık alan. İlk gelenlerin en çok ilgisini çeken burası oluyor çoğunlukla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
esenyurt'ta ilk izlenimler
Esenyurt aslında altyapısı tümüyle tamamlanmış ve planlı bir kentleşme alanı. (Bir de Esenkent adlı bütünsel bir kentsel tasarım projesiyle gerçekleştirilmiş çok büyük bir alan var Belde sınırları içinde.) Esenyurt'un yolları çok geniş, planlı, altyapısı bitmiş, fakat sanırım diğer banliyö yerleşimleriyle arasındaki bu önemli fark ilk bakışta pek de farkedilmiyor, değil mi?
Çünkü burada da yapılar tamamlanmamış, kaplanmamış, yapım malum nedenlerle etaplanmış. Sonuçta algıladığımız, pek de parlak olmayan bir 'townscape' =kentgörünümü (?). Beni, klişisel olarak en çok tabela kaosu rahatsız ediyor sanırım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
toplantı bugün ertelenmiş bulunuyor. yeni tarihi en yakın zamanda buradan da duyuracağız. buradaki tartışmamız ise sürecek. esenyurt ile ilgili biraz daha bilgi vermeye çalışacağım...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Re: işlik ertelendi
[quote]Orjinal mesajı gönderen: zafer_akay
toplantı bugün ertelenmiş bulunuyor. yeni tarihi en yakın zamanda buradan da duyuracağız. buradaki tartışmamız ise sürecek. esenyurt ile ilgili biraz daha bilgi vermeye çalışacağım... [/quote istanbulda hiç yaşamamış istanbulsuz bir istanbul aşığı olarak ayrıca bir iç mimar olarak esenyurt projesini gönülden destekliyorum. şu anda işim gereği bursadayım. Ne yazık ki aktif olarak bu programda yer alamayacağım. Ancak e mail yoluyla fikirlerimizi siz değerli meslektaşlarımıza sunabilirmiyiz? Eğer böyle bir şansımız varsa lütfen esenyurt ile ilgili çalışabileceğimiz yönde bilgi ve dokumantasyonları bu sayfada yayınlarmısınız. Daha duyarlı bir toplum ve yeni nesillere yaşanacak bir Türkiye dileğiyle... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
desteğinize teşekkürler...
tabi, bu sayfayı ve zafer_akay01@hotmail.com u esenyurt ile ilgili olarak her zaman kullanabilirsiniz. işlik için yeni tarih olarak mayıs başı bir gün tasarlamaktayız. kesinleşince buradan da duyuracağız. dokümentasyon çalışmalarımız sürüyor, bir süre sonra burada birçok imaj ve plan yayınlamayı umuyorum. şu an için daha detaylı bilgi kaynağı olarak www.esenyurt-bel.gov.tr adresini önerebilirim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|