![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Galata’nın kentsel dönüşüm ve canlandırma projesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? | |||
| Uygulandığı takdirde tarihi yerleşime canlılık getireceğini düşünüyorum |
|
87 | 50,29% |
| Uygulamada önerilen mevcut esnafın yerine butik oteller, kafeteryalar ve eğlence merkezleri fikrini inandırıcı ve hayata geçirilebilir olarak görmüyorum |
|
50 | 28,90% |
| Trafiğe kapatıldığı taktirde bölge ulaşımında sorun yaratacağını düşünüyorum |
|
10 | 5,78% |
| İlgilenmiyorum |
|
2 | 1,16% |
| Bu tip kentsel müdahaleleri doğru bulmuyorum |
|
24 | 13,87% |
| Oy verenler: 173. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Forum Üyesi
|
Naçizane naif fikrim..
Konunun uzmanı değilim. Sadece forumu merak ve ilgiyle okudum ve fikrimi söylemek istedim.
Ben Galata kulesi etrafının mimari olarak bakıma alınması ve aslına uygun bir şekilde restore edilmesi gerektiğine inanıyorum. Ama sosyal olarak oranın tamamen kimliğini kaybettirilmesine karşıyım. Yani oradaki esnafı ve yaşayanları oradan çıkarmak, yerlerine şık ve pahalı cafeler-oteller açmak gereksiz diye düşünüyorum. Onlar gerçekten de Galatayı Galata yapan şeyler. Ama o güzelim eski evlerin, o yaşayan tarihin içinde olduğu içler acısı durumu da değiştirmek gerek bence. Yani hiçbirşey yapılmasın diyenler var ama o zaman belki 10 belki 50 yıl sonra Galata semtindeki eski binalar kalmayacak. Eskilikten yıkılmak üzere olan o kadar çok tarihi evler var ki! Galatanın karakterini bozmayacağız diye hepsinin yanmasına- yıkılıp gitmesine göz mü yumalım yani?? Hem de Galata kulesi etrafı insanın her an izbe yıkıntıların arasından bir tinerci fırlayıp bana zarar verir mi acaba endişesini duymadan gezebileceği bir semt haline gelirse hem turist sayısında hem de o güzellikleri görmeye gelen istanbullularda artış olur. İlla halkını ve esnafını atmaya gerek yok turist sayısını arttırmak için diye düşünüyorum. Sonra gideni geleni artınca zaten bazı değişiklikler kendiliğinden olur (mesela yeni cafeler ve turistik dükkanlar açılması gibi) Bu yapılması gereken restorasyon çalışmalarının disiplinler arası dayanışma ile planlanması gerektiği de doğru bence. Böylece belki korktuğuğmuz gibi el atılan bu yerin bir facia ile sonuçlanmasına engel olunur. Yani "bu haberin resmindeki gibi kaldırımları sarı-kırmızı yapmak ve evleri rengarenk boyamak mı olmalıdır bu restorasyon şekli acaba " diye düşünecek pek çok uzman insanlar bir araya gelmeli.. Zannediyorum ki böyle bir restorasyon çevrelerini daha yaşanır kılacağından oranın sakinlerinin hiç bir itirazı olmayacaktır. Tabii işin mali boyutları ne şekilde cereyan eder, semt sakinlerini memnun etmeyecek benim düşünemediğim ne gibi yansımaları olur bu olayın ... dediğim gibi ben sadece naif düşüncelerimi dile getiriyorum. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
|
sagduyulu mesajiniz
sayin soru isareti,
konunun uzmani olmasaniz da sagduyulu yaklasiminizla bircok uzmanin soylemeye calistigi dogrulari yakaladiginizi dusunuyorum. bahsettiginiz uzmanlar bir araya gelip tartismalarindan isbirligi ve yapici sonuclar cikarabilirlerse, resmi yetkililerle de anlasabilirlerse, sizin de dilediginiz o donusumler belki gerçeklesebilir...
egemege En son egemege tarafından düzenlendi : 14-04-2004 03:19. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|