![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bağdat Caddesi'nin yeni mobilyaları
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bagdat caddesinin "mobilyalari" olmus...
aydinlatma elemanlari agaclardan sayica ustun gorunuyor
mobilyalar guzel ama elemanlarin yuksek cift sira ve sayica fazla olmasi kaldirimi kafeslestirmis |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Her ne kadar "mobil" olmasalar da (kolayca sökülüp takılabilmeleri dışında) "kent mobilyası" terimini ben uydurmadım.
(Bir kompleksli daha... ) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Ayrıca bunlar "aydınlatma elemanı" değil:
![]() Yine de bana haddimi bildirdiğiniz için teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bana mı öyle geliyor, yoksa Türkiye'deki mimarların % 50'si açlık sınırında, % 80'i aşağılık kompleksli, ve % 90'ı da başkalarını eleştirdiği zaman kendisini yücelttiğine inanıyor ve bir anlık da olsa hayattaki ezilmişliğinin acısını bu şekilde çıkarıyor?
Muhtemelen Bağdat Caddesi'nde tehlikeli araba kullanan komplekslilerin de önemli bir kısmını bu % 90'lık gruba giren "kompleksli/tatminsiz mimarlar" oluşturuyordur. ![]() Serdar Turgut'a bu konuda katılıyorum ne yazık ki... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
elemanlarin yuksek cift sira ve sayica fazla olmasi kaldirimi kafeslestirmis" yani senin tekrar yayınladığın fotograftaki otomobil tekerleği yüksekliğindeki elemanları kastetmediğim yeterince açık sanıyorum senin fotografla işaret ettiğin elemanlarin aydinlatma elemani olmadigini anlayacak kadar çok kent mobilyası gördüm ama belki de sen karşında senin dakik istatistik bilgilerine göre; açlık sınırındaki %50, aşağılık kompleksli %80 ve başkalarını eleştirdiği zaman kendisini yücelttiğine inanan, bir anlık da olsa hayattaki ezilmişliğinin acısını bu şekilde çıkaran %90 içindeki mimarlardan birini bulmak istiyordun arkitera forumu seni daha önce çıkardığın tartışmalardan dolayı yeterince tanıyor olmalı ama ben yine de sormak istiyorum: kazansky kimdir? bu soruyu sana sormuyorum... arkitera forumuna soruyorum yukarıdaki istatistiki bilgilerle tanımladığın insanların da senin hakkındaki düşüncelerini ifade etmeye hakkı olmalı |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
smoke aydınlatma elemanları konusundaki eleştirisinde son derece haklı ve bu hakaretleri hak etmiyor. ayrıca bu forumda kimsenin kimseye böyle hakaret etme hakkı yok. forum yöneticilerinin daha duyarlı olması gerek.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Buna gerek yok çünkü zaten artık buradaki forumlara katılmamaya karar verdim. İnsanların birbirlerine karşı bu kadar agresif ve önyargılı oldukları, en ufak bir "hata"yı bile yüzlerine vurmaktan hoşlandıkları (ve bunu yaparken kendilerini yücelttiklerini sandıkları), yabancı bir forumdan copy-paste ile getirilerek yazılmış İngilizce bir metinden bile binbir türlü mana çıkarmaya çalışıp sayısız iğneleme ile cevapladıkları "kompleksli" bir forumda zaten işim olmaz.
Bence konunun temelinde Türkiye'deki mimarların büyük bir kısmının "ezilmiş" ve "bastırılımış" olmaları yatıyor. Aslında çoğunun kafasında iyi projeler var, ancak sadece birkaçı bunları gerçekleştirip egosunu tatmin edebiliyor. Geri kalanı ise Laz müteahhitlerin yaptırdıkları tipsiz apartmanlarla kariyerlerini doldurup, karın tokluğuna çalıştıkları koca bir ömrü mutsuz ve tatminsiz bir şekilde noktalıyorlar. Ülkemizdeki mimarların genel olarak tatminsiz olmaları ve bu tip forumlarda insanların en ufak bir "kusur"larını bulup üzerine gitmekten ve agresifçe eleştirmekten (iğnelemekten) hoşlanmalarının temelinde bence sosyal şartlar yatıyor. Neyse, hepinize "tatminli" bir kariyer ve mutlu bir ömür dilerim. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Anlasildigi uzere kendisi sosyal psikoloji uzmani. Mimarlarin psikolojik sorunlarini sosyal sartlara baglayarak cozumlemeye calisiyor. Daha onceki "anti-populist" soylemleriyle de zaten mimarlik konusunda uzman oldugunu biliyoruz. Gercekten bir daha foruma katilmayacak olmasi buyuk bir kayip. Bir daha donmemen dilegiyle gule gule sana Kazansky.
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
kent ve çevre forumu, kişiler değil konular boyutunda herkesin fikrini dilediğince söylemesi için açılmıştır. aslında kişisel konularda da fikrinizi açıkça söyleyebilmenizi tercih ederdik ama eleştiri ile hakaret arasındaki sınırı henüz tanımlayamadık, ve görüldüğü kadarıyla bu konuda sizde de bir gelişme yok...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|