Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Kentler > İstanbul

İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 15-10-2007, 12:30   #1
Üye

Metrobüs

Zaman Gazetesi'nde yayınlanan habere göre;

Alıntı:
Avrupa ve Anadolu yakasında 3'er olmak üzere 6 yeni hattın etüt çalışmaları tamamlandı. Yeni metrobüs çalışmalarına yıl sonunda başlanacak. Yeni yapılacak metrobüs hatları ile metro, tramvay ve deniz araçlarının entegrasyonu sağlanarak trafik sorununu asgariye indirmeyi hedeflediklerini belirten İstanbul Elektrik Tünel Tramvay (İETT) Genel Müdürü Mehmet Öztürk, "Avrupa yakasında Edirnekapı-Vezneciler, Kabataş-Beşiktaş ve Beşiktaş-Taksim olmak üzere 3 metrobüs hattı düşündük. Anadolu yakasında da Bağdat Caddesi, sahil şeridi ve minibüs caddesinde 3 olmak üzere 6 yeni güzergâhta metrobüs projesi uygulayacağız." diye konuştu.
Haberin devamını okumak için...
Melis Göker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-10-2007, 14:32   #2
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

metrobüs

Bilmiyorum hiç dikkat ettinizmi? Cevizlibağ'daki metrobüs dönüş platformu çok dar geldi bana .banamı öyle geliyor bilmiyorum .
Eski 27-10-2007, 14:45   #3
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

ayrıca köprüler ve merdivenlerde çok dar hiç üzerinde düşünülmemiş izlenmi vermekteler
Eski 28-10-2007, 00:19   #4
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

Merhabalar ,

Görüntü olarak cılız kaldığını bende düşünüyorum, fakat tek yönlü olmasından ötürü metrobüslerin ve uzun otobüslerin rahat dönebildiğini düşünüyorum. Tabi bu naçizhane benim düşüncem. Birde metrobüs ve otobüs şoförlerine sormak lazım bunu.
Üst geçitlerden inen merdivenlerin önceden düşünüldüğünü de hiç sanmıyorum açıkcası. Yani elbette düşünülmüştür ama her konu gibi oldu bittiye getirilmiş gibiler. Gerçekten dar ve çok rahatsız ediciler. Kesinlikle ve kesinlikle üst geçitlerle birlikte duraklarda saçak düzenlemelerinin de yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Bunun dışında söylemek istediğimse, metrobüslerin dönüş platformunda bu tarz bir yaklaşımın benimsenmesi bence tebrik edilesi bir durum.

Kolay gelsin ...
Eski 09-11-2007, 09:55   #5
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Angry sadece yazıklar olsun diyebiliyorum

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘apar topar açıldığını’ itiraf ettiği metrobüsteki hatalar felakete davetiye çıkarıyor.

Hollanda’dan ithal edilen metrobüs araçları açılışa yetişmeyince seferleri körüklü otobüslerle başlatan Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı hattın Cevizlibağ’daki dönüş noktasından geçmeye çalışan sürücülere korkulu anlar yaşatıyor. Çünkü özel metrobüs araçları için dizayn edilen dönüş noktasından geçmek için manevra yapan otobüs şoförleri bariyerlere çarpmamak için adeta cambazlık yapıyor.

SÜRÜCÜLER TEDİRGİN

Üzerlerine metrobüs yazılan körüklü otobüslerin manevra sırasında virajı alamayarak E-5’e düşmesinden endişe eden sürücüler, köprünün altından korkuyla geçiyor. Körüklü belediye otobüslerinin dönüşünü izlemek isteyen meraklı şoförler de olası kazalara davetiye çıkarıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir kaza olmasını bekler gibi kendi yaptığı dönüş güzergahının altında itfaiye aracı ve ambulans bulundurması da olayı daha ilginç hale getiriyor.

İKİ METROBÜS YOLDA

Hollanda’dan ithal edilen metrobüslerden ikisinin yola çıktığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yıl sonuna kadar 4 adet metrobüs gelecek. Kalan 50 metrobüs ise Temmuz 2008’e kadar hizmete sokulacak” dedi.

AKŞAM

Sorun sadece bu da değil cevizlibağ köprüsü tam bir kaos durağa gelişi ve gidişi iki daracık merdivenle ayırmışlar merdivenlerin başına iniş ve çıkış yolu diye yazmışlar fakat çıkış tabeleası köprü yönünden görülemeyecek şekilde yerleştirmiş olduğundan herkes çıkış kolundan durağa inmeye çalışıyor .Zaten daracık ve basamak yüksekliği birbirini tutmayan merdivende ,duraktan köprüye çıkması gereken insanlar ters yönden gelenlerle karşı karşıya geliyorlar .Yukardaki tabelayı doğru konumlandırmaktan aciz bu belediye tabelayı düzelteceğine ne yaptı biliyormusunuz ? Merdivenin başına iki tane zabıta koydu .Ayrıca o daracık köprüleri dahada daraltan işportacılara ne zaman müdahale edileceğini çok merak ediyorum
Ayrıca 'apar topar açıldı’ ne demektir ? Planlamasını doğru yapmak bu kadar zormu?.Daracık köprü ve merdivenlerin sıkıntı yaratacağını idrak etmek için zamanamı ihtiyaç var ?Bana gelseydiniz ben size ücretsiz hizmet verirdim .En azından şimdi otobüsler düşme tehlikesi geçirmezlerdi
Eminimki bir süre sonra o köprü ve merdivenlere ek yapacaklar .Ama ben asıl metrobüs gelipte platformdan "dönemediği "zamanı bekliyorum.Yazık yazık. kamu parasının böyle çarçur edildiğini görmek çok üzüntü verici
Eski 03-12-2007, 11:58   #6
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

evet sonunda beklediğim oldu dönüş platformuna ek yapılmaya başladı .Bir kere daha idrak ettim.Belediye tamamen bu işe ehliyetsiz kişilerce amatörce yönetiliyor.Ben anlamıyorum senin elinin altında bir sürü mühendis,mimar var.Araçların dönüş çaplarıda belli.E be adam ! sen hala nasıl hata yapasın .Anlamıyorum Anlamıyorum Anlayan beri gelsin

Muhtemelen olay şöyle gerşekleşti(sonunda senaryo da yazıyoruz)

Proje Grubu avan projeyi hazırlamıştır.Sunum için müdür çokbilir beyin kapısını çalarlar

tık tık tık(kapı sesi efekti)
Müdür çokbilir bey:Girrrrrrr
1.Mühendis:Efendim avan proje hazır görmeniz için getirdim
Müdür çokbilir bey:Bakayım
haşır huşur(ses efekti) (mühendis paftayı masaya yatırır)
Mühendis:Buyrun,Platform o şeklinde x mt yükseliğinde y mt genişliğinde maliyeti z bin ytl .f günde inşaa ediliyor
Müdür çokbilir bey:Neee( hayret ifadesi) y mt mi? ne yapıyorsun sen uçakmı indireceksin buraya!
1.Mühendis: (önce biraz susar .yüzünde acı bir ifade ) ama müdür bey otobüslerin dönüş çapı n mt +güvenlik payı var .Tabliyeleri y mt den daha az geniş yaparsak otobüsler rahat dönemezler tehlikeli olabilir.Ayrıca maliyetide çok etkilemez
Müdür çokbilir bey:Hayır efendim hayır dönerler rahat rahat birşey olmaz.!( sinirlenir) f günmüş! peh! o kadar zaman yok başkan t gün verdi.
2.Mühendis: Efendim bu da köprüler merdivenler .a mt eninde b metre boyunda c bin ytl maliyetinde .Mevcut merdivenler ancak idare ediyor.o yüzden .eskileriyle aynı ebatta
Müdür çokbilir bey:Ohooo siz uçmuşsunuz .Meeting mi düzenleyecekler köprüde ya! daraltın bunları .yarısı kadar olsun
2.Mühendis (şaşkın yüz ifadesi) Ama?????Çok dar değilmi izdiham olmasın sonra ?
Müdür çokbilir beyciddi bir yüz ifadesi) Ulaşım zayiatı deriz olur biter.
1.ve .2. Mühendisaynı anda şaşkın bir ifadeyle )Ama efedim!!!!!!! bu dedikleriniz olmaz .
Müdür çokbilir bey:Ben dedim oldu
1.ve .2. Mühendis:Peki
Eski 04-12-2007, 10:09   #7
Arkitera Üyesi

hozcank'in Avatar'ı

Red face

istanbul metrobüsü bilmem ama tespitleriniz çok yerinde belediyelerdeki işleyiş hakkında... okudum ve gülümsedim...arkadaşlarıma da gönderebilirmiyim izninizle ibreti alem için...

Alıntı:
Orijinal metin mimar mahmut tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
evet sonunda beklediğim oldu dönüş platformuna ek yapılmaya başladı .Bir kere daha idrak ettim.Belediye tamamen bu işe ehliyetsiz kişilerce amatörce yönetiliyor.Ben anlamıyorum senin elinin altında bir sürü mühendis,mimar var.Araçların dönüş çaplarıda belli.E be adam ! sen hala nasıl hata yapasın .Anlamıyorum Anlamıyorum Anlayan beri gelsin

Muhtemelen olay şöyle gerşekleşti(sonunda senaryo da yazıyoruz)

Proje Grubu avan projeyi hazırlamıştır.Sunum için müdür çokbilir beyin kapısını çalarlar

tık tık tık(kapı sesi efekti)
Müdür çokbilir bey:Girrrrrrr
1.Mühendis:Efendim avan proje hazır görmeniz için getirdim
Müdür çokbilir bey:Bakayım
haşır huşur(ses efekti) (mühendis paftayı masaya yatırır)
Mühendis:Buyrun,Platform o şeklinde x mt yükseliğinde y mt genişliğinde maliyeti z bin ytl .f günde inşaa ediliyor
Müdür çokbilir bey:Neee( hayret ifadesi) y mt mi? ne yapıyorsun sen uçakmı indireceksin buraya!
1.Mühendis: (önce biraz susar .yüzünde acı bir ifade ) ama müdür bey otobüslerin dönüş çapı n mt +güvenlik payı var .Tabliyeleri y mt den daha az geniş yaparsak otobüsler rahat dönemezler tehlikeli olabilir.Ayrıca maliyetide çok etkilemez
Müdür çokbilir bey:Hayır efendim hayır dönerler rahat rahat birşey olmaz.!( sinirlenir) f günmüş! peh! o kadar zaman yok başkan t gün verdi.
2.Mühendis: Efendim bu da köprüler merdivenler .a mt eninde b metre boyunda c bin ytl maliyetinde .Mevcut merdivenler ancak idare ediyor.o yüzden .eskileriyle aynı ebatta
Müdür çokbilir bey:Ohooo siz uçmuşsunuz .Meeting mi düzenleyecekler köprüde ya! daraltın bunları .yarısı kadar olsun
2.Mühendis (şaşkın yüz ifadesi) Ama?????Çok dar değilmi izdiham olmasın sonra ?
Müdür çokbilir beyciddi bir yüz ifadesi) Ulaşım zayiatı deriz olur biter.
1.ve .2. Mühendisaynı anda şaşkın bir ifadeyle )Ama efedim!!!!!!! bu dedikleriniz olmaz .
Müdür çokbilir bey:Ben dedim oldu
1.ve .2. Mühendis:Peki
Eski 04-12-2007, 13:00   #8
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

tabiki tepe tepe kullanın .Hatta dağıtabildiğiniz kadar dağıtın.Memnun olurum
Eski 04-01-2008, 13:03   #9
Forum Üyesi

Metrobus İstanbul geneline yayılıyor.... Hayır, Yayılmasın!!!

Kadıköy'de Bahariye Caddesi'nin ortasından tramvay geçirerek caddenin tüm güzelliğini bozdular. Şimdi de Bağdat Caddesi'nin ortasından 'işlevsiz' metrobüsü geçirmeyi planlıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Kadıköy'den alıp veremediği nedir?
Bostancı-Kadıköy hattında Bağdat Caddesi'nden yolcu taşıyan 4 numaralı otobüsün çift katlı yapılmasıyla bu güzergahtaki yolculuk oldukça rahatladı.
Böyle yurtdışından görme projeleri belediye uygulamadan önce daha iyi analizler yapmalı.
Mermaid offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-01-2008, 23:25   #10
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Katılıyorum.
114 Bostancı Taksim otobüsünü de kaldırdılar. Daha fazla dolmuş geçsin ve trafik sıkışsın diye herhalde.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-01-2008, 08:34   #11
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Hayır yayılabilir ama Bağdat Caddesi'ne yayılmasın. Böyle ******* proje uzun süredir duymamıştım.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-01-2008, 08:34   #12
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 55
Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Hayır yayılabilir ama Bağdat Caddesi'ne yayılmasın. Böyle ******* proje uzun süredir duymamıştım.
Forum beni de sansürledi iyi mi
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-05-2008, 10:44   #13
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Metrobüs 'dönüşü olmayan' yolda

Garajdan çıkarılamayan gerçek metrobüsün hizmete başlamayışının nedeni belli oldu. Bilgisayar donanımı sayesinde şoföre bile ihtiyaç duymadan sefer yapabildiğini açıklanan 26 metrelik araç için hazırlanan dönüş panelleri, fark bırakılmadığı için metrobüse dar geldi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan Türkiye’de kullanılan ilk 26 metrelik araç olduğu için “tip onay belgesi” çıkmadığı gerekçesiyle İETT garajında bekletilen metrobüsün, trafiğe çıkamayışının gerçek nedeni belli oldu. Gerekli belgeyi çoktan verdiklerini bildiren Bakanlık yetkilileri, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmış gibi gösterilmesine tepki gösterirken, asıl sorunun metrobüs yolu inşa edildikten sonra yaptırılan dönüş paneli olduğu ortaya çıktı. Panellerinin metrobüse dönüş alanında sıfır pay bıraktığı iddia ediliyor. İETT kaynaklarının verdiği bilgiye göre, metrobüsün dönüş panelleri 26 metrelik metrobüs gelmeden önce yapıldığı için Hollanda’dan getirilen Phileas marka metrobüsün dönüşünde panel ile araç arasında çok az pay kalıyor.

ŞOFÖRLER SIKINTILI

Bu nedenle kazaya sebebiyet vermemek için İETT şoförleri tamamı otomatik olan aracı kullanmak için bir ayı aşkın süredir çalışıyor. 150 milyon euro yolsuzluk raporu ile sarsılan metrobüste bu sefer de metrobüsü kullanmak için eğitim gören 20’yi aşkın İETT şoförüne yapılan şok uyarı gündemde. Topkapı - Avcılar arasında çalışması için Hollanda’nın Phileas firmasından ithal edilen 26 metre uzunluğundaki gerçek metrobüs, Cevizlibağ’daki dönüş alanından kıl payı geçebiliyor. Yetkililer, İETT şoförlerini dönüş anındaki en küçük bir sapmada bile aracın panele sıkışacağı konusunda uyardı.

TANITIM KISA ARAÇLA OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş daha önce metrobüsün deneme seferini Hollanda’dan getirilen iki adet 24 metre uzunluğundaki metrobüs ile gerçekleştirmiş, dönüş panalleri henüz yapılmadığı için araçlar E-5 trafiği kesilerek Topkapı - Avcılar hattına sokulabilmişti. Dönüş panellerinin yapılmasından sonra ise E-5’i kullanan araç sürücüleri, panellerin yüksek ve korunmasız görüntüsü nedeniyle panelin altından geçerken hız yaparak, trafiği olumsuz etkilemişti.

Paneli söküp vinçle çıkarırız

Metrobüsün dönüş panellerini imal eden firma yetkilileri, dönüş panellerinde bir kaza olursa panellerin vidalarının sökülüp vinç yardımı ile panelin yere indirilip, metrobüsün çıkarılabileceğini söyledi. Değeri bir milyon 200 bin euro ile İETT’nin en değerli araçları konumundaki metrobüsü kullanmak için talimat bekleyen İETT şoförleri şimdi dönüş panellerinden kaza yapmadan aracı nasıl döndüreceklerini düşünüyor. Metrobüslerden toplam 50 tane ürecek olan firmanın 2 metrobüsü daha tamamladığı, ilk aracın hizmete girememesi nedeniyle araçları limanda tuttuğu da öğrenildi.

Otomatik pilot da güvenliğe takıldı

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Phileas marka metrobüs ithal edildiği zaman, metrobüsün her türlü dönüş alanında özel tekerlekleri sayesinde dönebildiğini ve bilgisayar donanımı nedeniyle şoföre bile ihtiyaç duymadan sefer yapabildiğini açıklamıştı. Bilgisayar donanımı ile otomatik pilot uygulaması güvenlik nedeniyle iptal edilen metrobüsün dönüş alanına ilişkin bu uyarı sonrasında aracı kullanacak İETT şoförleri arasında gergin bir bekleyiş başladı. AKŞAM

birileri bunun hesabını vermeli
Eski 14-05-2008, 10:42   #14
Yönetici

Metrobüs Mecidiyeköy’e uzanıyor

Alıntı:
Topkapı-Avcılar hattının devamı niteliğindeki Mecidiyeköy etabı 9,5 kilometre uzunluğunda 8 duraktan oluşacak. Günde bin 80 sefer yapılacak ve yaklaşık 223 bin yolcu taşınacak. Mecidiyeköy etabının bitirilmesi ile birlikte toplam 27,5 kilometrelik Avcılar-Mecidiyeköy arası metrobüs ile 45 dakikada alınabilecek.
Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.
Eski 26-06-2008, 14:32   #15
Arkitera Üyesi

mimar mahmut'in Avatar'ı

Arkadaşlar galiba ikinci bir kepazelikle karşı karşıyayız .cevizlibağ zincirlikuyu hattı için yenibir platform inşaa ediliyor.İnşallah yeterli genişlikte yapılır fakat benim anlamadığım iki hat neden birbirinden bağımsız? Mecidiyeköyden avcılara gitmek isteyen birisi araçmı değişritecek? hadi değiştirecek diyelim aradaki uzun alanı yürümek zorundamı kalacak ? Bilen birisi varmı?

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları