![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Bağdat Caddesi'ne Yer Altı Otoparkları Yapılmalı mı? | |||
| Evet, yapılmalı |
|
259 | 55,70% |
| Hayır, yapılmamalı |
|
206 | 44,30% |
| Oy verenler: 465. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
yönetici
|
Bağdat Caddesinde Neler Oluyor?
Kısa bir süre önce Bağdat Caddesi'nin tam ortası elektrik kablosu döşenmesi amacı ile yarılıp kapatıldı. (Hala kapatılmayan bölümlerin neden açık olduğunu da bilmiyoruz. Bu kablonun esas amacının da Acıbadem'deki Nautilus alışveriş merkezinin az gelen elektrik kapasitesini artırmak amacı ile yapıldığı da söylentiler arasında)
Şimdi Bağdat Caddesi yine kazılıyor. Suadiye'den başlayarak sol şerit belirli aralıklara kazılmaya başlanmış. Bu sanırım Bağdat Caddesi Altına otopark yapımı ile ilgili bir proje. İnşaat görevlilerine sorduğumda yuvarlak bir "altyapı inşaatı" lafı alabildim sadece. IBB sitesinde ise U235700001 kodlu "KADIKÖY- BAĞDAT CAD.(SÖĞÜTLÜÇEŞME-BOSTANCI ARASI)ANA ARTERİ İLE YAKIN ÇEVRESİ DÜZENLEME REKR.VE CADDEALTI OTOPARK.AVAN PRJ. " sanırım bunu tanımlıyor. Yapılan kazılara bakarak ancak tahmin yürütebiliyorsunuz proje ile ilgili. Çünkü her zamanki gibi yukarıdaki yuvarlak laf dışında projenin ne çizimi, ne planı filan internette olsun, inşaat alanında olsun yok. Sanırım belirli aralıklarla sol şeritten Bağdat Caddesinin altına bir rampa ile ineceksiniz ve çıkacaksınız. Caddenin altı da uzun bir otopark olacak. Buna göre cadde belirli aralıklarla iki şerite düşecek. Bunun getireceği trafik sıkışıklığını (ve de otoparkın cazibesi ile artacak yoğunluğu) şimdiden görmek isterseniz bu aralar bir caddeye uğrayın derim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ziyaretçi
|
Re: Bağdat Caddesinde Neler Oluyor?
Alıntı:
Herhalde otopark girişleri yapıldıktan sonra da o sırada da slalom yapılabilecek.. (projenin varlığı gerçekse tabii ki) ![]() |
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Bağdat Caddesi', Paris'in ünlü caddesi Şanzelize oluyor başlıklı benzer bir forum konumuz daha var ilgilenenlere...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu tip bir yeralti otoparki Chicago'da da gectigimiz senelerde yapildi, ve otopark sorununa yardimci oldu. Her kaldirimin bir araba ile isgal edildigi bir Bagdat Caddesi ve cevresi yerine trafigin 80km degil 50km hizla aktigi bir Bagdat Caddesi'ne raziyim ben. Sonucta o bolgede otopark sorunu oldugu acik, ve bu da mantikli bir cozum gibi geldi bana.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bağdat Caddesi'ndeki otopark sorunu İstanbul'un diğer tüm bölgelerine göre çok daha az. Bunun sebebi de çok basit, civardaki konutların hemen tümü bahçe içinde ve bu bahçeli konutlarda kendi otoparklarına sahip, dolayısıyla burada oturmayanların caddeye paralel ve dik sokaklara park etmeleri mümkün oluyor. Cumartesi Pazar günü bir sıkışıklık oluyordur mutlaka, o zamanda sahil yoluna yakın park edersiniz ama yine de park edebilirsiniz. Cadde altı otoparklarının bulunduğu yeri ne hale getirdiğini görmek için Gayrettepe'deki otoparka bakılabilir. Belki oradaki çözüm Gayrettepe için kaybettirdiğinden çok kazandırmıştır ama Bağdat Caddesi için böyle bir çözüm uygulanırsa, İstanbul'un bu en düzgün caddesinin de katli olacak bence. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Geçen günlerde Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı olduğunu öğrendiğimiz bir yetkili şu anda Bağdat Caddesi'nde devam eden inşaatın altyapı çalışması olduğunu doğrulamıştı.
Bu fotoğraf ise geçtiğimiz hafta içinde Göztepe Parkı'nın köşesinde bulunan ışıkların oradaki inşaat tabelası. !!! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Yapılmalı diyenler, şaşırtıcı (en azından beni şaşırttı) bir şekilde çoğunlukta (en azından şimdilik). Ankete "Evet, yapılmalı" diye cevap verenlerden, neden yapılması gerektiği konusunda bir açıklama yapılabilir mi?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Daha once de belirttigim gibi, Bagdat caddesi ve cevresi ozellikle haftasonlarinda, ama genelde hemen her zaman bu bolgedeki magazalar, restoranlar ve diger eglence mekanlarina gelen insanlarin arabalari ile dolup tasiyor. Hangi yan sokaga baksaniz tiklim tikis araba dolu, ve o bolgede evi olanlari buyuk ihtimalle rahatsiz ediyordur bu. Ben talep oldugu surece ve cevreye, dokuya ya da insanlara zarar vermedikce otopark yapilmasina tarafim zaten.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cumartesi günleri Bağdat caddesi ve paralel sokaklarında trafik kilitleniyor. Sadece bir insanın bile hayatını kurtarmaya yarayacaksa mutlaka yapılmalı..
Sn. bulur sanırım , cumartesi günü çaresiz kalmış ambulans seslerini hiç duymamışsınız... Yapılmasın diyenler de gerekçelerini açıklasınlar lütfen... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Sayın Türkmen,
Yapılmasın çünkü: Otopark girişleri, trafiği 4 şerit olarak akan Bağdat Caddesi'ni, otoparkların giriş ve çıkışlarının bulunduğu bölgelerde 3 şerite indireceği için Ambulanslar hastaneye hiç yetişemeyecekler. Çünkü, gerçekten otopark ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum o bölgede. Çünkü, Gayrettepe örneği önümüzde, bir caddenin daha yaya ilişkisi yok olmasın. Çünkü, Bağdat Caddesi'nde yer altı otoparkı yapılması yerine titiz bir çevre düzenleme çalışması çok daha yararlı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben mevcut sistemin iyi işlemediğini düşünüyorum. Dolayısıyla Baştan "4 şeritli akan trafik" kabulünü reddediyorum..Şerit dört olduğu halde iki şerit park olarak, bir şeritte toplu taşıma araçları ve ticari araçlar tarafından kullanılıyor.Kalan bir şerit ise katılımlar ve duraklamalar haricinde akıyor.. Yan yollardan caddeye katılırken size yeşil yandığı halde caddeye katılamadığınız zamanlar oluyor. (abartı değil) .. Hal böyleyken alternatifi olan tüm yollarda (Suadiye-Erenköy-Göztepe) giderek artan bir yoğunluk içindeler.. Trafik hiç kilitlenebilir mi? diye merak ediyorsanız bu caddede tecrübe edebilirsiniz.Ambulan örneğini özellikle verdim acil müdahele gerektiren her durum vahim sonuçlar doğurur. (Ayrıca tecrübe de ettim.Ambulans caddeden gidemediği için insanların üstüne sürerek kaldırımdan gidebiliyor.)
Bölgede özellikle Şaşkınbakkal-göztepe arasında şiddetli otopark ihtiyacı var. çünkü bu bölgenin konut bölgesi olması haricinde , alışveriş, eğlence,yeme-içme,sinema, gezinti gibi fonksiyonları da yüklenmesi çevre bölgelerden yoğun kullanımına neden oluyor. bağdat caddesi aynı zamanda bölgenin gezinti alanıdır. Kimi yerlarinde kaldırımlar 6 metreyi bulur. Yer-yer yapılacak ceplerle otoparka iniş-çıkış verilmesiyle yaya ilişkisi nasıl yok olacak anlamadım. Keşke akan trafiğide Yeraltına alsalar da cadde komple yayalaştırılsa(en azından şaşkınbakkal erenköy arası)... yarış pisti olmaktanda çıkar belki.. Her belediye döneminde bölge genelinde bir çevre düzenleme çalışması yapılır. Çünkü İstanbul'un en lüks yerlerinden biri olan Cadde onlar için "prestij" alanıdır. Eminim sizin kasdettiğiniz çalışma bu anlamda bir çalışma değil. Alternatif önerilerinizi biraz daha da açarsanız niçin karşı olduğunuz belki daha da netleşir.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir de ilave yapayım. Caddebostan'da herhangi bir sokakta arabasını park edebilen bir insan dünyanın heryerinde park edebilir. Önden 5 arkadan 5 cm'dir park mesafesi ve mutlaka dokunarak girer veya çıkarsınız.
|
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Yönetici
|
Aşağıdaki fotoğraflar Göztepe civarlarında 30 dakika içinde çekildi.
Alıntı:
[img]images/upload/bagdatcaddesi1.jpg[/img] Caddenin genel yapısı. [img]images/upload/bagdatcaddesi2.jpg[/img] Alıntı:
İşte sorun da tam burada başlıyor. "Yer yer yapılacak cepler..." Bir defa her zamanki bilinemezlik ve belirsizlik içinde iş yapma süreci aynen devam ediyor: Yani yapılacak otoparkların girişi kaldırımdan mı yiyecek? yoksa yoldan mı? (Belirsizlik bu kadar değil ya... konu bu değil şu anda.) belli değil. Aşağıdaki fotoğraf Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin önündeki yaya alt geçitlerinin olduğu bölümden. Suadiye- Kızıltoprak arasındaki bölümün en çirkin noktası.... [img]images/upload/bagdatcaddesi3.jpg[/img] |
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ambulansın kaldırımdan gidiş anını tekrar yaşarsam emin olun hemen belgeleyip buradan yayınlayacağım. Bu güvensizlik içinde tartışmanın bir anlamı yok zira ben o anı yaşadım demiştim.
okulların açıldığı ilk cumartesi çekeceğiniz fotoğrafı da buraya asarsanız herkes karşı olmayanların da neye karşı olmadıklarını anlar sanırım. Belirsizlik; "karşı olmak" durumu içinde geçerli sanıyorum.yapılacak şeyi bilmeden burada anket düzenleyip karşı olmayanlara niçin şaşırdığınıza şaşırdığım için yazmaya başladım. Yapılan işin şeklini onaylamam söz konusu değil."İşleyiş"le ilgili sizden farklı düşünmüyorum. (Göztepe'deki altgeçit için) Kötü örneğin benim için örnek olmayacağını belirtmek isterim...ayrıca çok da gereksiz bir noktadır burası. Bir ikincisi de şaşkınbakkal'da var.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|