![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Yeni ATM Kioskları
İstanbul'da bir süredik oldukça doğru bir iş yapılıyor. İBB ATM kiosklarını bir çatı altında topluyor.
Bu uygulama büyük olasılıkla sağda solda mantar gibi biten ATM noktalarından gelir elde etmek amacıyla oluşturuldu. Bence hiç bir sakıncası yok. Bankalar bu hizmetleri ile para kazandıklarına göre bunun bedelini de ödeyebilirler. Bunu dağınık bir şekilde belediyelere ait alanlara ya da özel mülkiyet alanlarına işgaliye ödeyerek yapacaklarına tüm İstanbul'da geçerli bir sistem dahilinde yapmaları çok daha iyi olur. Elbette tasarımı için yarışma bile açılabilirdi ama önceki karmaşık sistemi düşününce çok yerinde bir adım demeden edemiyorum. Rüzgarlı bir yağmur da saçak yeterli olur mu acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
"Halay ekibi" dışında kombinasyonlar düşünebilecek mi acaba belediyeden bu işleri organize edenler? Her konum için sihirli formül yerine kentin içindeki yoğunluk, yer, alan gibi farklı parametreleri de göze alan çoğaltmalara yönelinebilse ne ala olur.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aynı bölgede başka bankalarda talep ederse nasıl olacak.ATM Çarşısı-Pazarı mı.? Belki '' Geleneksel Türk Mimarisi-Türk Çarşısı-Arasta '' cephe giydirmeside yaparız trafolardaki gibi. ''Halay ekibi'' tespitini harika buldum,yöreler pek bizden olmasada.
Örneklerin pozisyonu bir yana, ATM kioskları gerçekten kent mekanında çok önemli bir görsel-işlevsel sorun üzerinde durulması gereken.Ancak tektip gibi beklentilerimiz olmayacağını umut ediyorum. Görme sorunu olanlarımız yandı artık,işin yoksa kartı kaptırmadan kendi bankana ait olanı bul. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Konunun başlatılmasını ve tartışmaya açılmasını olumlamıştım.Beğeni ise birçok nedenle değişkendir.Dahada ötesi tek doğru yoktur,seçenekler vardır tasarım alanında.
Bazan, garip,yanlış uygulamalarla kaos haline getirilmiş kentsel yaşam çevremize ve o çevreyi oluşturan mimarilere,iddialı olmayan,sınırlı bir müdahale bile önemli ve başarılı bulunabilir. Asıl olan,konunun işlevi ve ölçeği ne olursa olsun,yapılan uygulamalara duyarlı olabilmek,olup bitenlere yönelik kaygı taşıyabilmektir.Bu tutum ise çok önemli bir ayrıcalıktır günümüzde. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|