14-06-2003, 18:32
|
|
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
|
Mimarist email grubuna gönderilen mesaj
Alıntı:
Türkiye’nin iki büyük kenti olan Ankara ile İstanbul arasını demiryolu ile daha hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahati sağlamak amacıyla, mevcut 569 km lik demiryolunun bazı bölümlerinde çift hattı arttırmak, bazı bölümlerinde de iyileştirmeler yaparak, yolculuk süresini kısaltmak için proje yapılmıştır.
Alarko Holding ile bir İspanyol firmasına ihale edilen bu projenin, 8 Haziran 2003 tarihinde temeli atılacaktır. Ancak bu proje, hızlı tren projesi değildir. Gerçek Ankara - İstanbul hızlı tren projesi 390 km olup, 1.5 saatten daha az sürelidir. 8 Haziran 2003 tarihindeki temel atma töreni, gerçek hızlı tren projesini askıya almak için yapılacaktır. Bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde, 1.5 saatlik hızlı tren projesi rafa kaldırılacaktır.
Temeli atılacak bu projenin maliyetinin bir milyar doları geçeceği bilinmektedir. Ancak Türkiye’nin maddi kaynaklarını savurmaktan başka bir işe yaramayacak olan bu çalışmalar, yukarıda değindiğimiz gibi gerçek hızlı tren projesini askıya almak için yapılacaktır.
Oysa Ankara - İstanbul arasını 1.5 saatten daha az bir zamanda alacak hızlı tren projesi uygulamaya konulsaydı, hiç kimse karayolunu, yaklaşık 250 km si Kuzey Anadolu Fay hattından ve ovaların içinden geçen otoyolunu ve havayolunu kullanmayacaktı. Bu durumda tarım yapılan ovalarımız zarar görmeyecek, verimli ürünler almaya devam edilecek, dışa bağımlı akaryakıt alımlarımız en düşük seviyelere çekilecek, trafik terörü yok olacak ve ulaşım en modern şekliyle yapılabilecekti.
Tüm ulusumuzu, bu uluslararası oyun karşısında uyanık olmaya çağırıyoruz; ülkemizin artı değerlerinin uluslararası firmalara peşkeş çekilmemesi için, ilgilileri uyarmasını ve kıyıma izin vermemesini istiyoruz.
|
Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD)
Yönetim Kurulu
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.
Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
|
|
|