![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bodrum... bir kentin çöküşü
ne yapmalı?
iflas etmiş bir kentin kurtuluşu için nasıl bir yol izlenmeli? bodrum yağmacıların kontrolünden kurtulabilir mi? budanmış yokedilmiş kent dokusu yeniden oluşturulabilir mi? örtbas edilmiş değerleri canlandırılabilir mi? bildiğimiz film, tekrar tekrar izliyoruz. izlemeyi bırakmalı birşeyler mi yapmalı? hepimizin kenti bodrum zor nefes alıyor yardım istiyor kendini tekrar var etmek istiyor bir kentin yok edilişini biz kentliler acıyla izliyoruz ne dersiniz? bir neşterde siz atabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Bodrum'da tatil olanaklarını düşündüğünüzde ilk akla gelen yerlerden biri de malum Gümbet. Burada yaklaşık iş nedeniyle 1.5 ay kalmama rağmen sadece plaj kısmından bir kere denize girme tercihimin de çok geçerli bir sebebi vardı. Şöyle ki bir hafta sonu plaj kısmına indiğimde ki Gümbet geniş bir hilal şeklinde küçük bir koyun etrafına yayılmış kıyıda onlarca otel ve pansiyonlarla içiçe adım atacak yer olmayan bir mekandır denize girme gafletinde bulundum. Herşeyden önce burnuma gelen kokunun inanılmaz boyutlardaki durumunu sorma gereğini duydum tabii ki. Gündüz o derece sıcakta denize verilen atık suyun nereden nasıl olduğu da gözler ardında olması şeklinde ilk ve son denize girme fikri olduğuna da karar vermiştim. Bu arada özellikle son iki-üç senenin popüler mekanı Türkbükü'nün (yeni adı Göltürkbükü) sahil kısmında yeralan restaurantların önündeki iskelelerin ne kadar kötü bir görünüm oluşturduğuna ve hatta Bodrum girişinde Güvercinlik mevkiinde denizde dalyanların yarattığı görüntü kirliliğinin gerçekten bu turizm beldesinin adına yakışır, gözardı edilmiş hale getirildiğini görmek gerçekten çok kötüydü. Bunlar ilk tespitlerim ama aslında Bodrum'u anlatmakla bitmeyecek çok dağınık bir alana yayılmış olan bir turizm beldesi olmasından dolayı da sorunları da beldenin dört yanına bir ahtapotun kolları gibi sarmış bir hal sözkonusu. Eminim ki oranın yerlisinin bu konudaki hassasiyetinin daha fazla olacağı şüphe götürmez. Çünkü onlar gerçeklerle daha içiçe.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|