![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
İstanbul Akvaryum Projesi
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Web sayfasında "Proje Bilgileri" yer alıyor. Mimar bir belediye başkanına sahip kentin bu büyük inşaatında yapının mimarının adı yok.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
İnsan eli nasıl varır da bu şekilde bir bina yapar ben anlamıyorum. Akvaryumun illa balık formunda mı olması gerekiyor. Sütlüce Mezbahası Marmara versiyonu gibi birşey olmuş.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Balık formu mu var bu binada? İyi olmuş ama, akvaryum fikri güzel...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Tabi binayı da tartışabiliriz, tartışmalıyız ama yine geliyoruz YÖNTEM konusuna.
Bu yapının mimarlığına nasıl karar verildi? Neden hem kamuya hem de kamusal kullanıma ait bu alan için bir yarışma açılmadı? (TÜM KAMU YAPILARI YARIŞMAYLA YAPILSIN...) Sitede daha büyük fotoğrafları varmış yeni farkettim, onu da aşağıya ekliyorum.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Deniz kıyısında, su kültürü üzerine özelleşen bir yapı yapıyorsunuz ve bu kültürle tek ilişkiniz helikopterden bile zorlayarak algılayabileceğiniz balık biçimi. Böyle bir kültürel derinliği alkışlamak lazım!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
40 yıl baksam balık formu olduğunu zar zor anlarım diyebilirim,bari onu doğru dürüst yapsalardı da birşeye benzeseydi diyorum,geçmişler olsun...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bu da Avrupa'daki en büyük akvaryum: Cenova Akvaryumu
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
iki çizim arasındaki tek benzerliği bulun
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Akvaryum
Rakı şisesinde balık olayım diye bir şiir vardı o geldi aklıma!!!
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
facia. Binayı tartışmaya bende gerek görmüyorum, zaten bir süre sonra rağbet görmeyeceğinden bir özel şirkete satılır ve sonunda da büyük bir ihtimalle migros a ya da başka bir alışveriş merkezine dönüşür, lakin formu daha çok 3. sınıf bir alışveriş merkezine yakışmakta. Bunu yapanları da çok ağır eleştirmek gereksiz, ama olmamış arkadaşlar, ne denilebilir ki?
Formundan çok yapılış şekli eleştirilmeli gerçekten de, örnek için sabiha gökçen havaalanı projesine bakılabilir. O yarışmada son 5 teki her projenin kendine özgü güçlü olduğu bir yan var en azından. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
İBB estetiği ile Müteahitizm'in buluşması!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Florya Akvaryumu’nun tamamlanması için açılan ihaleyi İstanbul Akvaryum Turizm Ticaret Ltd. Şti. kazandı. 80 metre uzunluğunda cam tünellerin bulunacağı akvaryum projesi inşaatının 12 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.
Haberin devamı için: Florya Akvaryumu tamamlanıyor... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|