![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Formula 1'in yerini haritada göstermek mümkün değil mi?
Nerede bu arazi?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Uygun haritayı buluncaya kadar, net adresi ileteyim.
Haritada kolayca bulabilmek için temeli atılan Formula 1 alanı adresi:
Tuzla; Tepeören Köyü; Karaaliler Mevkiinde; 9, 10, 11 pafta; 1092, 1093 parsel; Akfırat Belde Belediyesi sınırları içerisinde. ( Ama önce uygun bir haritayı bulalım
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben de projeyi merak ediyorum.
Kim yaptı yarışma pistinin projesini? Foruma atılan mesaj dışında hiç bir yerde rastlamadım projeye? Böyle önemli projeleri yayımlamaları gerekmez mi? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Utanılacak bir iş yaptığının farkında ki...
Projeyi yapan her kimse utanılacak bir şey yaptığının farkındaki adının açıklanmasını istemiyor.
Oysaki normalde bu çapta bir proje uluslararası bir yarışma ile elde edilmeliydi. Yine 'ben yaptım oldu' hikayeleri. Yine 'ben yapmasaydım başkası yapacaktı' mavalları...
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
pist projesi Alman bir mimara ait.son yıllarda yarış takvimine katılan yeni bir kac pistin mimarı aynı zamanda.ismi yanlış hatırlamıyorsam Henman Tilke.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
![]() |
İşte P i s t !
Pist ile ilgili nispeten detaylı bilgi bu linkte.
Bağlanmadan önce pistin resmini de ekledim. http://www.f1turkiye.com/
|
|
|
#22 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Henman Tilke değil Herman Tilke
http://www.f1turkiye.com/ sitesinde detaylı bir maket fotoğrafı var. Oradan bir bölüm aşağıda
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
yönetici
![]() |
bu bir saka olmali!
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Evet şaka gibi bişey.
Bir detay daha size
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Üçüncü aşama: (!?) Tanıdık bir adliye sarayınız var mı?
Geçen gün bir gazete yorumunda "Tanıdık bir hakimin var mı?" aşamasından sözediliyordu.
Daha öncesinde yani "normal zamanlarda" ise bildiğiniz gibi "Tanıdık bir avukatın var mı?" idi sorulan soru. Şimdi bir üçüncü aşamayı yaşamaktayız: "Tanıdık bir adliyen var mı?" Konu nereden buraya geldi diyorsaniz, aşağıdaki fotoğrafa dikkatle bakın:... Formula 1 alanının da içinde yer aldığı Ömerli Su Toplama Havzasında bir adet adalet sarayı... Örneğin İSKİ su havzalarındaki yapılaşma yasağına dayanarak bir dava açmaya kalksa dava hangi adliye sarayında görülecek? Tabii ki aşağıdaki katmerli kaçak yapılaşma örneği olan Su Havzası ortasındaki adliye sarayında... (Fotograf ağır geldi: destek@arkitera.com adresine dogrudan iletiyorum...)
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 18-09-2003 12:21 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Adliye
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bu haritada F1 arazisi neresi?
|
|
|
|
|
#28 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Akfırat Beldesi...
Harita üzerinde;
Ömerli "B"arajı yazısının "B"si ile TEM Otoyol"u" yazısının "u"su üzerinden geçen düşey hat'ta; Yan tarafta düşey olan "T"epeören yazısının "T" harfinden bir dik indiğinizdeki noktada dikkatli bakınca "Akfırat" yazıyor... Hani haritanın sağ tarafından düşey geçen eğri büğrü siyah noktalı sarı hat yakınında... Daha önce verilen Adresteki Akfırat, işte bu Akfırat "Tuzla; Tepeören Köyü; Karaaliler Mevkiinde; 9, 10, 11 pafta; 1092, 1093 parsel; Akfırat Belde Belediyesi sınırları içerisinde." Ömerli Su toplama Havza sınırları açıkça görülüyor. Sınır çizgisi: "ince siyah - kalın ve açık mavi" olanı... Havza su toplama cukurluğu ya da çanağının tepe noktalarının bileşim hattı yani sınır çizgisi ince siyah olanı. Sınırın iç, yani su toplama yönü ise, bu ince siyah çizginin kalın ve açık maviye boyalı tarafı. Projeye işlemedikleri (Neden acaba!?) için gözükmüyordur... Ama hem harita hemde adrese göre Ömerli Su Toplama Havzası içerisinde Formula 1 arazisi... Elmalı Barajı Su havzası daha önce kaçak yapılaşma ile işgale uğradığı için su kuruması ve bataklık oluşumu başlamış. Yani yakında sadece bakterilere hizmet verecek gibi. Denizdir alır götürür diyerek bütün sanayi atıklarıyla kirletilen İzmit Körfezi gibi... Ama bu içme suyu kaynakları Marmara denizi kadar büyük ve "SINIRSIZ DEĞİL!..."
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 18-09-2003 18:23 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yerini kabaca anladım.
TEM Otoyolu'ndan İstanbul'dan İzmit yönüne devam ederken, Kurtköy gişelerinin civarındaki Opet benzin istasyonundan biraz (belki gözle görülebilecek kadar bir mesafede) kuzeyde. Koç Lisesi'nin arkasında bir yerlerde.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|