![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Boğaz'da Anadoluhisarı'nda bir yalının yıkılarak tekrar yeni bir proje ile inşa edilmesi durumu sözkonusu.
Bununla ilgili mevzuat gereği Belediye ile ilgili normalde nelerin yapılması gerektiği konusunda bilgisi olan var mı? ![]()
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
öncelikle kolay gelsin diyim,
bütün işler boğaziçi imar, bağlı olduğu tapu müdürlüğü ve İstanbul III numaralı koruma kurulu arasında gidip geliyor. binanın yıkılacak durumda olduğuna ikna edilmesi gerekiyor. yapının rölöveleri, BİM'den yada bir üniversiteteden alınacak statik yetersizlik raporu ve yapıya ilişkin birçok belge ve foto albümü ile koruma kuruluna başvuru yapılıyor. buradan yıkım izni çıkarsa BİM'den yıkım ruhsatı alınıyor, sonra inşaat başlamadan önce tapudan gelip sınırlar için kazıklar çakılıyor. daha sonra kuruldan geçen restorasyon projesiyle BİM'den inşaat ruhsatı alınıyor. zahmetli bir süreç... yapının mail_i inhidam durumu varsa (can tehlikesi yaratma durumu) o zaman yıkıma kadar olan süreç biraz daha hızlı olabilir diye düşünüyorum. tekrarlıyorum zahmetli bir süreç ama tarihi değerlerimizin kournması için gerekli bir süreç. kolaylılar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Maryjane e katılmakla beraber, yeni bir proje ile kastedilen değişik cephe ve iç bölüntüler ise anıtlar kurulu ve BIM de 1.dereceden akrabanız olması gerekli...
)Benzer bir yapının yenilenen deprem yonetmeliği ve buna bağlı güçlendirme gerekliliği sebebiyle orjinal halini koruyarak yeniden yapıldığına şahit oldum. Ama adamların ekibi çok kuvvetli idi... )6-12 ay arasında yazışma trafiği herşey doğru yapılırsa... )Ama gerekli bağlantılar bulunursa daha hızlanabilir... Selamlar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
archeon
rationun mesajını okuduktan sonra daha bir dikkatli okuyunca mesajınızı; "yeni bir proje ile" demişsiniz. bu yeni projenin ancak iç mekan çözümü eskisinden farklı olabilir, cephedeki herşeyin eski projenin aynısı olması beklenmektedir. bu sizin yalının niteliği ile de ilgilidir biraz. tamamen yeni proje yapma fikrini ise bilemiyorum, siz yada müşteriniz yada sahibi her kimse etik açıdan doğru buluyor mu? ayrıca rationun akrabalık ve diğer ilişkiler üzerine yazdıkları doğru olabilir ama bu ilişkileri yok etmek sanırım bizlerin elinde. ben şahsen çok yanlış buluyorum. herkes sırasına, maaşına ve hakkına razı olmalıdır diye düşünüyorum. kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|