![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Maslak'ta (İTÜ arazisi) yeni ve daha kullanışlı bir Olimpiyat Parkı?
Mimarİst'te yer alan araştırmada bahsedildiği gibi İTÜ'nün Maslak kampüsüne doğru dürüst bir Olimpiyat Stadı ve Parkı yapılırsa:
1) Stada ulaşım kolay olduğundan Avrupa Kupası maçları, konserler vs. de sık sık yapılabilir. 2) Stadın 20 km'lik çapında gerçekleşecek olan maraton koşusunda dünya televizyonlarına gecekondular değil, tarihi yapılar ve gökdelenler gösterilebilir. 3) Kartal, Pendik veya Tuzla'da yaşayanlar Ikitelli'ye gidip dönme işkencesinden kurtulurlar. 4) Yelken ve kürek yarışları hemen yakındaki Boğaz'da yapılabilir - Rumeli Hisarı ve yalıların / sarayların görüntüsü dünya televizyonlarında gösterilerekten tabii ki... 5) Metro hattının tam üzerinde olur (Taksim Meydanı'ndan 15 dakika mesafede) ve yabancı turistler tarafından da kolayca bulunabilen bir mekan olur. Sizce????????? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ayrıca olimpiyatlar sona erdikten sonra stadyum ve tesisler İTÜ öğrencileri tarafından ve üniversiteler arası müsabakalar için de kullanılabilir, ve bu şekilde pek çok yeni Süreyya Ayhan yetişebilir...
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
İTÜ Basketbol takımı 1. ligde (hala öyle mi bilmiyorum) acaba kaç seyirci oluyor maçlarda? 1000 ya da 5000 ? (zor)50 ya da 100.000 kişilik bir stadı napsın İTÜ sonra ???
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Stadin tribunlerinden degil, olimpik kosu pistinden bahsediyordum ben...
Su anda Ikitelli'deki stadyum bombos duruyor ve kimse tarafindan kullanilmiyor. Maslak'ta (sehir merkezine daha yakin) yer alan bir stattan bence cok daha fazla istifade edilebilir. Hem sadece ITU ogrencilerinin kullanmasi gerekmiyor, stadyum Beden Terbiyesi Il Mudurlugu tarafindan tum universitelerin kullanimina tahsis edilebilir. ( Zaten ITU bahane, benim gozum arazide... )Su anda Istanbul'un bence olimpiyat stadi yok cunku Ikitelli Istanbul degil - hele bundan 30 yil once hic degildi... Bari biraz daha uzaga yapsaymisiz da Tekirdag Olimpiyat Stadi olsaymis... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
bu mimarlar odasında neler oluyor acaba? eskiden birisi böyle bir şey ortaya atsa, yeşil alan yağmalanıyor filan diye kıyamet kopardı. mimarlar odası da varsa yoksa futbolcu mu oldu? aslında yabana atılacak bir fikir değil yani. böylece mia ortasında bir olimpiyat parkı ile bir ilke de imza atmış oluruz. metro çok önemli tabi. ikitelli'dekine metro ne zaman gider acaba? ayrıca stad buraya yapılırsa ikitelli'deki ne olacak? ikitellispor mu kullanacak? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
bu soruya bir cevap bulmamız lazım ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Peki ya şu anda ne işe yarıyor? Hangi takım tarafından kullanılıyor?
![]() Bari verelim de Tekirdağspor kullansın - hem oraya daha yakın... 70 milyonluk Türkiye'de nizami ölçülerde olimpik koşu pisti olan sadece iki tane stadyum var (diğeri Izmir Atatürk Stadı). Hal böyleyken "pek de fazla olmayan fazla mal" göz çıkarmaz diyorum... Galatasaray-Olympiakos maçına gitme teşebbüsünde bulunmuş (ve stada ancak maç bitiminde yaklaşabilmiş) binlerce şanssız taraftardan birisi olarak size diyebilirim ki bu gecekondu çöplüğü ortasındaki, sidik kokuları arasındaki ve tırmanılması gereken tepelerin ardındaki "Gazze Olimpiyat Parkı" bence Türkiye'yi sadece ve sadece dünyaya rezil eder... Hiç değilse Maslak gibi güzel ve merkezi bir yere yeni ve daha kullanışlı bir Olimpiyat Stadı inşa edilirse (Paris'teki Stade de France gibi "merkezi" bir yere) buraya gelecek olan Hanslar ve Helgalar, hemen yakındaki boğaz yalılarını, yeşil alanları ve gökdelenleri görünce: " - Bu Tüğkleğ ne kadağ da gelişmişleğ böyle!!!... Değhal Avğupa Biğliği'ne alalım!!!..." derler. Haa, eğer Hanslar ve Helgalar Ikitelli'deki gecekondu çöplüğünün ortasında yer alan kurtarılmış bölgeye gidip de etrafa şöyle bir bakarlarsa da diyecekleri bu olur: " - Ayyyyy, biğ de utanmadan bizi Avğupa Biğliği'ne alın diyoğlağ!... Şu hale biğ bak!... İğğenç... Tam biğ Oğtadoğu ülkesi buğası... Inschallach hiçbiğ zaman giğemezleğğğ!!!..." ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | ||||||
|
Yönetici
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
ya da başka nadide semtlerimizin?Alıntı:
Alıntı:
![]() Altta Stad de France'ın ulaşım planı var, sahiden çok yakınmış ![]()
||||||
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
avrupa birliğine de girmek de iyi olacak hem tikkyler mutlu olacak, hem de bol helga gelir belki biz fazla yaşlanmadan. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Ona bakarsanız La Defense da Paris şehir merkezinin dışında yer alıyor - çünkü Paris şehir merkezi olarak tanımlanan yer aslında yüzölçümü olarak (hele Istanbul ile kıyaslayınca) o kadar da büyük değil.
Stade de France ile La Defense'ın şehir merkezine uzaklıkları aynı gibi... "Imaj" konusuna gelince: İnanın zannettiğinizden çok ama çok daha önemli... Ben şahsen 7 sıfırlı Türk Lirası'nın bile yabancı yatırımcıları korkutup kaçırdığına inanıyorum. Biz ne yazık ki "vitrine" yeterince önem vermeyen, o nedenle de dünyaya kendisini doğru dürüst tanıtıp hakkımızdaki negatif önyargıları yıkamamış bir milletiz. Arada bir eğlence olsun diye bu forumlara giriyorum (size de tavsiye ederim...) Orada "Türkiye Imajı"nın sırf bir bina türüyle nasıl da değiştiğine bir şahit olun isterseniz: http://skyscrapercity.com Bazı şeyler basit gibi görünseler de aslında daha karmaşıktırlar. Mesela Skyscrapers.Com aslında "bahane" - bizim oradaki amacımız Türkiye'nin kalıplaşmış negatif imajını değiştirmek. Ve o kadar çok yabancı misafirim Türkiye'ye gelip bu ülke hakkındaki fikirlerini bütünüyle değiştirmiş olarak ayrıldılar ki... Ben en azından "ülke tanıtımı" açısından vatandaşlık görevimi yaptığıma inanıyorum. Eğer 100 kişinin Türkiye hakkındaki negatif önyargılarını biraz olsun değiştirebildiysem ne mutlu bana. Eğer her Türk aynı şeyi yapmaya gayret etseydi: 60 milyon x 100 = 6 milyar kişiye (yani dünya nüfusuna) ulaşılabilir, Türkiye lehine daha olumlu bir "vitrin" yaratılabilirdi. Unutmayın ki Türkiye hakkındaki düşünceleri olumlu olarak değişen insanlar, ülkelerine döndüklerinde pek çok kurumda bizim lehimize konuşup, adeta "lobi" görevi görüyorlar. Aslında herkes kendisine şu soruyu sormalı: Ben ülkemi tanıtmak için ne yaptım? ( Kennedy'nin de dediği gibi "Ask not what your country can do for you. Ask what you can do for your country." ) Neyse, tikiliği bırakıp konuya dönüyorum:Maslak'taki bir Olimpiyat Stadı ile Ikitelli'deki bir Olimpiyat Stadı arasında Türkiye'nin dış dünyaya tanıtımı açısından çok önemli bir fark olur: Birincisi, modern ve gelişen bir Türkiye'nin yüzünü dünyaya gösterip hem uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye çeker, hem turizmi arttırır, hem de AB gibi kurumlarda bizim lehimize lobi oluşturacak insanları olumlu yönde etkiler. Ikincisi ise Türkiye'deki çarpıklıkları dünyaya gösterip hem yabancı yatırımcıları, hem de turistleri ülkemizden kaçırır; hem de AB gibi kurumlarda aleyhimize çalışan grupların elini daha da güçlendirir. "Vitrin" sandığınızdan çok ama çok daha önemlidir. Hele söz konusu olan ülke, tüm dünyada "Midnight Express" imajı ile tanınan Türkiye ise... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|