![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Karaburun Sahili
İstanbul‘un kuzeyinde, Karaburun’dan Kilyos’a kadar olan kıyı şeridi, hemen arkasında Belgrat Ormanları’nın yer aldığı doğal plajı ve sığ deniziyle turizm açısından değerli bir sahil. Ancak, kıyı kesiminin hemen gerisinde yapılan kömür, kum ve kil üretimi sırasında ortaya çıkan kum ve toprağın kıyıya yığılmasıyla buradaki doğal kıyı çizgisi bozulmuş. Son yıllarda karada kömür rezervinin azalması ve üretimin denize doğru kayması da bu bozulmayı artırmış.
Bu deformasyonların sonucunda Karaburun Plajı düzenlemesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile Ömer Çavuşoğlu'na ait Çavuşoğlu İnşaat'a verildi. Son bir kaç aydır Karaburun sahilinde yürütülen çalışmalar sonucunda, plaja kısa aralıklarla 9 tane mahmuz inşa edildi. Bölge halkının da tepkisini çeken çalışmalar hakkında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yalçın Yüksel’den bilgi aldık... Haberin devamını okumak için: “Karaburun Sahilini Kaybedersek Geri Döndüremeyiz” |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
İstanbul'u kaybetmeye devam ediyoruz. İstanbul'u İstanbul yapan pek çok şey var. Bunlardan birisi de kuşkusuz doğal güzellik rezervleri. Karaburun İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki son derece güzel bir kumsalı. Haberde Google Earth bağlantısı verilmiş, mutlaka tıklanıp bakılmasını öneririm. Ben yine de aşağıya bölgenin Google Earth'den alınmış imajını ve bir fotoğrafını ekliyorum.
Karaburun plajı: ![]() Google Earth görüntüsü:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Ve bu da bölgenin ne hale geleceğinin paralel bir yansısı.
Trabzon'un hemen batı sahilleri: ![]() Aynı bölgenin Google Earth imajı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
18 Mayıs Cuma günü yayınladığımız Karaburun haberinin ardından Çavuşoğlu İnşaat’la iletişim kurduk ve yönlendirmeleri doğrultusunda Karaburun Sahili Projesini hazırlayan İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Hidrolik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sedat Kabdaşlı’ya ulaştık. Kabdaşlı’dan İstanbul Teknik Üniversitesi Hidrolik Laboratuarı’nda yaptıkları deneyler sonucu oluşturdukları proje hakkında bilgi aldık ve kum kaybını önlemek için mahmuz inşa etmeyi seçmelerinin nedenini sorduk. Habere ulaşmak için: "Karaburun'a Zarar Vereceğini Düşünseydim, Bu İşe Girmezdim" Yukarıdaki fotoğrafta ağzı kumlanma yüzünden giderek kapanan Karaburun Balıkçı Barınağını görüyorsunuz. En son Zeynep Güney tarafından düzenlendi : 04-06-2007 18:49. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|