![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Projem İstanbul
İstanbul Büyükşehir Belediyesi üniversitelerin kent hakkında yaptığı araştırmalara bundan sonra maddi destek sağlayacak. Kenti ilgilendiren çeşitli kategoriler belirleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kategorilerde araştırma yapmak isteyen üniversitelere çeşitli kaynaklar aktarıyor.
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın Haziran 2006’da İstanbul’daki Rektör ve Rektör Yardımcılarıyla kamuoyuna tanıtarak başlattığı proje ile üniversitelerin Belediye’nin yetki ve sorumluluk alanına giren konulardaki akademik araştırmaları destekleniyor." Haberin devamını okumak için... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mayıs ayında ilan edilen bu çalışmanın nasıl sürüyor, üniversiteler bu projeye nasıl yaklaştı?
İBB sitesinde devamlı dönen bu ilan ve bu duyurular uzman bilgiyi, uygulamayla buluşturabilecek mi? Yoksa sadece AB fonu için süregelen ve belli akademisyenleri davet eden bir çalışma mı? Konu hakkında bilgi ve görüşlerinizi merakla bekliyorum. Araştırma konuları ve başlıkları aşağıda, belediye'den bilgi ise bu sitede "2.1. Belediyece yürütülen hizmetler sırasında etkinliği-verimliliği ve kaliteyi arttıran, uygulanabilir projeler ile yenilikçi, özgün, yaşam kalitesini yükselten, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına, geliştirilmesine ve sahiplenilmesine katkı sağlayan mahiyette projelere öncelik verilecektir. 2.2. Projelere ilişkin sektörler; 2.2.1. Ulaşım, 2.2.2.Planlama-İmar, 2.2.3. Kamu Düzeni-Afet-Risk Yönetimi, 2.2.4. Kurumsal Yapı ve Teknoloji Yönetimi, 2.2.5. Altyapı, Çevre ve Enerji Kullanımı, 2.2.6. Sağlık-Toplum Refahı ve Sosyal Yardım, 2.2.7. Kültür-Turizm-Tanıtım, olarak belirlenmiştir. 2.3.Sektörlere dâhil olan bazı konu başlıkları kılavuzun sonunda belirtilmiştir. Ancak konular burada belirtilen konu başlıkları ile sınırlı değildir. " |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
2007 sonuçları açıklanmış bile; 2007 Projem İstanbul
|
|