![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
![]() |
Apartmanda Yaşama Kuralları
Merhaba,
Bugün Sabah Gazetesi'nde çıkan habere göre İstanbul'da gecekondulardan, Halkalı'da yapılan sosyal konutlara taşınacak olan 10 bin kişiye AB'den sağlanan fonla "Apartmanda nasıl yaşanır" eğitimi verilecek. Apartman sakinlerine "Merdivende nasıl yürünmeli, halı nasıl yıkanmalı" gibi kurallar öğretilecek. Böylelikle yeni apartman sakinlerinin uyum problemlerinin en aza indirilmesi planlanıyor. Daha fazlası için... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
trajik - komik
Ne trajiktir ki, fiziksel çevreyi insana göre tasarlayacağımıza, insanı fiziksel çevreye göre tasarlamaya (!!!) çalışıyoruz (fiziksel çevrede matah bir şey olsa anlayacağım, ama tüm Türkiye'ye yüzbinlercesi yapılan tip 3 oda 1 salon...).
Ve ne komiktir ki, bir yandan pratik ve pragmatik olarak herkesi aynılaştırmaya, standardize etmeye, anonimleştirmeye çalışıyoruz, diğer yandan teorik olarak (sosyal) çeşitliliğe övgüler düzüyoruz. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Uyum?
Belki bu durumda sorulabilecek sorulardan birisi: Nasıl bir uyum?, Neye uyum? olabilir. Eğer balkonu bile olmayan bir apartmanda bunca zaman doğayla, sokakla ilişki içerisinde yaşamış kalabalık bir aileyi tıkmaya uyumdan söz ediliyorsa bence bu bir kaç eğitimle çözülemeyecek bir durum, hatta belki de çözülmese daha iyi olur
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
AB fonu doğru ise Olmaz olsun
AB'nin Apartman hayatına nasıl uyulur adı altındaki FON'u red ediyorum;
Bu fiili durum, Avrupa birliğinin Türkiye'ye bakış açısın tipik örneğidir, bu fonu bu amaçla kabul edip imzalayanları kınıyorum, bu bir ülkenin, aşağılanması amaçlı uygulamadır, Kendi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilköğretimden başlıyarak toplumu sözde aydınlatması gerekenler,işbirlikçi emperyalistlerle kol kola yürüdüklerinin bir sonucu olsa gerek gelinen durum, Biz yapamayız, biz beceremeyiz, bizi onlar düzeltir diyen mandacı kafalarla bakalım hangi sona doğru koşmaya devam edecekler. Bekleyelim görelim.. ben aşağalık duygusuna kapılmadım ama benim millet'im-halk'ım böyle bir şeyi hak etmiyor, eğitimlerini kendi İlköğretim okullarında, sivil toplum örgütlerinde kendi mali gücü ile yapmalıdır. Kendi kültür değerlerini yozlaştıranlar ve kendi halklarını yönetemiyenler, avuç açmaya mahkumdurlar, Osmanlı avrupalıların cariyelerinden sultan ve devşirmelerinden de sadrazam yarattı, sanmasınlar ki bu tür fonlara evet diyenler bir yere gelecekler, belki uşakları bile olamıyacaklar!!.
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Güzel değinmişsiniz katılıyorum. |
|
|
|