![]() |
|
|||||||
| İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Formula 1 artık ülkemizde de organize edileceği için önemli bazı şeylerin olacağı kesin. Bu duruma şehircilik açısından baktığımızda herşeyden önce böyle br organizasyondan dolayı F1 yarışlarının diğer ayaklarının yapıldığı şehirler bir marka olmak konusunda yolalmış olduklarını gözardı etmemeliyiz.
Bu sebeple F1 yarışlarının yapılacağı tesislerin yeralacağı sehir büyük önem taşımakta. Bu dev organizasyonu kesinlikle sadece yarış pisti, servis alanı ve tesislerin yeralacağı bir bütün olarak düşünümeyeceğimiz aşikar. Şimdi diyeceksiniz ki kültürel anlamda motor sporlarının ülkemizde çok yaygın (enazından futbol ya da basketbol kadar) sağlam bir temeli olmayabilir ama çok geniş ölçekte düşünmek zorundayız öyle değil mi?! F1 organizasyonu, pist ve tesislerin inşası için sürekli bir mimarla çalışmakta. İyi bir seçim yapılması en büyük dileğim. ![]()
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Kars?
Imama uydum |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merak etmeyin, zaten Bahreyn'de yapilacak, bizde degil...
Adamlar 2 hafta önce pistin yapimina basladilar - haber de Euronews ve BBC'de gösterildi. 2005 Grand Prix'si icin iki yeni pist düsünülüyordu. Ne yazik ki "Moskova + Istanbul", "Moskova + Antalya" veya "Moskova + Efes" degil, "Moskova + Bahreyn" olacak. Eger Türkiye'de olsaydi, otomobil sporlari konusundaki etkinligi, dogal güzellikleri ve otel kapasitesiyle Türkiye'nin Monte Carlo'su olan Antalya'da yapilmasini isterdim. Antalya'da pek cok ralli ve Monte Carlo'daki "Klasik Arabalar" yarisinin bir benzeri her yil yapildigindan FIA'in de cok yakindan tanidigi bir sehir. Otel (yatak) kapasitesi Istanbul'dan bile daha büyük. Dünya standartlarinda birkac hastane de yapilirsa gelecekte Türkiye Grand Prix'si icin ideal bir mekan olur. Antalya olmazsa ikinci tercihim Efes Grand Prix'si. Istanbul'u düsünmek bile istemiyorum, cünkü önerilen yerler tam bir gecekondu cöplügü: Gazze Olimpiyat Stadi'nin yani ve Kurtköy. Bu mekanlarda yapilacak Galatasaray-Olympiakos maci tarzinda "kaotik" bir Grand Prix ile dünyaya sadece rezil oluruz... Hem artik Offshore Motorboat Grand Prix'sinin Türkiye ayagi da bu yildan itibaren Istanbul'da degil, Antalya'da yapilacak. Treni yine kacirdik. Ama insallah bir sonrakine Antalya ile yetisiriz. Insallah... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ağustos ayındaki haberlere göre Türkiye'nin seçilme şansı %99.9 F1'in patronu olan zat Mart ayında bir daha Türkiye'ye gelerek inceleme yapacağım demiş. Haberler: China Grand Prix confirmed Moscow F1 plan 'still alive' Bahrain 'to host F1 race': Bahrain will host a Formula One race from 2004, the Middle Eastern kingdom announced at the Italian Grand Prix on Saturday Sunday, 15 September, 2002, 09:01 GMT 10:01 UK |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
FORMULA'YA HAYIR!
Formula 1'in Türkiye coğrafyasına hiç girmemesinden yanayım.
Kazandıracağı sözde(!) büyük kazançlar tümüyle toparlanıp yine ülke dışına gidecek. Ya kaybedeceklerimiz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sözde büyük kazanç cümlesini biraz açsanız ve hatta Türkiye'nin böyle bir organizasyonda ne kaybı olabileceğini izah edecek bir söylem mümkünmü ?!
![]()
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: sözde büyük kazançmı ?! nasıl yani?!
Alıntı:
Efes'in burnunun dibinde, tümüyle sit alanı ve sulak alan olan bir bölgede yarışların yapılması kazanç mı? Yarış arabalarının egsoz gazı ile "is"lenmiş bir "Artemis" mi kazancımız? Futbol izlemeye gidenlerin 6 saatte evlerine dönebildiği İstanbul'da yapılmasıyla ortaya çıkacak yeni karmaşalar kazanç mı? Depremde yarıdan fazlası yerle bir olacak bir kente bilinçsizce yeni yüklemeler yapmak mı kazancımız? Türkiye'ye biçilen rol "Turizm" nedeniyle talan edilen güney sahillerinde talanın artması kazanç mı? Anadolu rallisi gibi basit bir organizasyonu milli park sınırları içinde alageyiklere çarpa çarpa gerçekleştiren bir ülkede, torosların eteklerini motor gürültülerine boğmak mı kazancımız? Para mı? kimin parası nerden nereye gidecek? oturup bir hesaplasak? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Karsiyiz karsi, herseye karsi!...
![]() "Medeni ülkeler" bu isi nasil yüzlerine gözlerine bulastirmadan yapiyorlarsa biz de öyle yapmaliyiz. "Yok abicim, biz bu isi yapamayiz... Biz adam olmayiz..." türünden komplekslerden kurtulamadigimiz sürece zaten ne AB'ye girebiliriz, ne olimpiyat düzenleyebiliriz, ne de Euro 2008, ya da (ismini siz söyleyin) herhangi bir baska uluslararasi organizasyonu üstlenebiliriz. Her yil iki Grand Prix yarisi yapilan (Monza ve San Marino) Italya'da bizden daha mi az tarihi eser ya da orman/dogal hayat var? Bence Türk milletinin en büyük sorunu "kompleksli" olmasi. Atatürk niye demis "Türk, Ögün, Calis, Güven" diye? Cünkü adam milletini cok iyi tanimis... Ne kadar "kompleksli, tembel ve özgüvensiz" oldugumuzu cok iyi anlamis... ![]() Zaten Armstrong da kitabinda ne yazmis: "Kemal yaptigi reformlarin bir an önce hayata gecirilmesi icin var gücü ile calisiyor, hatta sabirsizlaniyor; basarisiz oldugunu farkettigi zamanlar da hayata küsüp icine kapaniyordu. Ne de olsa Türkiye milyonlarca "Kemal"'den (Kemal = Aydin) olusan bir ülke degildi..." Biz en iyisi hicbir sey yapmadan kabugumuza cekilip oturalim... Kompleksli bir millete de bu yakisir zaten. |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() Endişlerinize katılıyorum ama "Formulaya Hayır" şeklinde bir slogana dönüştüğünde gerçekten çok rahatsız edici oluyor. Özellikle Selçuk ya da Antalya seçilirse antik ve doğal alanların korunması konusunda hassas davranılmalı Efes'in burnunun dibindeki havaalanı gibi bir olay daha yaşanmamalı. İstanbul'da yapılırsa da Olimpiyat Stadı'nda olduğu gibi trafik sorunları olmamalı. Bu ralli olmadığına göre geyiklere çarpma şansı da yok! İzmir sahil yolu konusunda da konuşmuştuk sizinle. Orada da Piriştina'nın yaptığını doğru bulmuyordunuz. F1'in Türkiye'ye getirilmesini de bulmuyorsunuz. Peki -son derece içtenlikle ve hiç bir art niyet olmadan- soruyorum: Sizce Türkiye'de doğru yapılan hangi işler var şu sıralarda? Ya da neler yapılmalı? (Neler yapılmamalı değil ama!) Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Yanlışa karşı çıkmak ne zamandan beri kompleks olarak algılanır oldu şaşıyorum. Bu rahatlık değilmi? ülkede oluşan onlarca talan ve yok oluşa karşı teslimiyetin sebebi. Neyse iyi neler oluyor bir de ona bakalım; İzmir'den başlayalım Kordon dolgusuna hayır ama 40 yıl önce ortaya atılan temiz körfez düşüncesinin Piriştina tarafından sonuçlandırılarak yaşama geçirilmiş olmasını alkışlıyorum. Aynı anlayışın tüm akarsular için acilen eyleme dönüştürülmesi gerekiyor. Ankaralılar fabrika atıklarından oluşan Ankara çayından sulanan sebzelerle besleniyor hala... Buna bir son vermek gerekmiyormu? Formula-1'i gerçekleştirmeye niyetlenilen bir ülkede bu tür sorunların artık yaşanmaması gerekmez mi? Pamucak sahilinde Formula düzenleyeceğine, aynı sahile tonlarca pislik taşıyan K. Menderes nehrinin kirlenmesini önleyecek önlemlerin alınması gerekmiyor mu? Bu ülkenin belirli önceliklerinin olması geremiyor mu? Formula için gelen binlerce insana kanalizasyonla beslenmiş sebze yedirmek ne kadar doğru? |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Marka olmak için çok büyük bir adım.
Daha önce İstanbul, İzmir ve Antalya’da incelemelerde bulunan Ecclestone, TOMSFED’e gönderdiği yazıda, “Antalya’nın tanıtımı, otellerinin imkanları beni etkilemiş olsa da İzmir’in mükemmel çekiciliğine rağmen, ben İstanbul’da karar kıldım. Bu kararımda sadece İstanbul’un dünya çapında bir şehir olması değil, aynı zamanda takımların lojistik ihtiyaçları da etken olmuştur” dedi. TOMSFED açıklamasında, teknik ön çalışmaların yapılabilmesi için, ünlü pistlerin mimarı Herman Tilke’nin bir hafta içinde İstanbul’a gelerek projeyi yürütecek olan İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ile Kurtköy Tepeören’deki arazinin teknik çalışmaları ve pistin çizimiyle ilgili çalışmalara başlayacağı kaydedildi. Bu arada, Bernie Ecclestone’un da Formula-1 sözleşmesini imzalamak ve basın toplantısı yapmak üzere Türkiye’ye geleceği ifade edildi. NTVMSNBC ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|