Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Kentler > İstanbul

İstanbul Dev bir metropol olan İstanbul'un bitmeyen, her gün yeni birisi eklenen sorunları, kentle ilgili güncel gelişmeler...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 23-12-2006, 17:49   #16
Arkitera Üyesi

Hayrola bu alınganlık da ne ola ki?

Sayın Ömer Yılmaz

Hayrola bu alınganlığınız da nereden kaynaklanıyor, tam anlayamadım?

Yoksa planı siz mi hazırladınız?

Bakın, at nalı kadar yazılmış olan alıntıda altı çizili, italik ve bold olan cümle ne anlatıyor;...

Bünyesinde konunun uzmanlarının olduğu kurumlara bile danışılmayan bir planlama süreci...

(Sonradan ek: konunu yeri "Mimarlık" bölümünden "Kent ve Çevre" bölümüne kaydırılınca arkitera anasayfadan da kalkmış oluyor değil mi? Underground kamuoyu ile paylaşılmış oluyor böylece...)

Hem, ben bu aşağıda yazdıklarınızdan dolayı size "kıvırtıyorsunuz" diyor muyum?

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI VE İMP YETKİLİLERİ TARAFINDAN, MESLEK ODALARININ DA BU PLANIN KATILIMCILARINDAN OLDUĞU BİÇİMİNDE SÜRDÜRÜLEN YANILTICI PROPAGANDA ÇALIŞMALARINA, KATILIM, BİLGİLENDİRME VE ŞEFFAFLIK KONUSUNDAKİ REKLAM AMAÇLI GERÇEK DIŞI AÇIKLAMALARINA KARŞIN, PLANIN HAZIRLANMA SÜRECİ BOYUNCA TMMOB’YE BAĞLI MESLEK ODALARININ GÖRÜŞ VE KATKILARININ ALINMASI SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR. KATILIMCILIK VE ŞEFFAFLIK MASKESİYLE PAZARLANMAYA ÇALIŞILAN 1/100 000 ÖLÇEKLİ İSTANBUL İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI, TEKNİK OLARAK YETERLİ OLMAYAN, PLANLAMA CİDDİYETİYLE HİÇ BAĞDAŞMAYAN, CİDDİ SAKINCALAR İÇEREN, KENTE İNSAN ÖNCELİKLİ DEĞİL, RANT VE PAZARLAMA ÖNCELİKLİ BAKAN BİR YAKLAŞIMIN ÜRÜNÜDÜR. UYGULANDIĞI TAKDİRDE, İSTANBUL’UN SORUNLARINI ÇÖZMEK BİR YANA, GELİŞİMİNİ BUGÜNKÜNDEN DE DAHA TEHLİKELİ BOYUTLARA SÜRÜKLEYECEK, KENTİN TARİHİ VE DOĞAL DEĞERLERİNDE GERİ DÖNÜLMEZ TAHRİBATLAR YARATACAKTIR."

Alıntı:
Orijinal metin Omer Yilmaz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Tartışmalara katılınca planın katılımcılarından mı olunuyor? Şaka yapıyorsunuz herhalde !

Eğer yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Turgut, "biz de bu planın oluşturulmasında katkı koyanlardanız" cümlesini kurdu, itiraz gelirse deşifreden bakarız. Bu sözünü "planı hazırlayanlar bizim üyeleriniz" diye de açıkladı. Aynı şey MO için de geçerli olmuyor mu?

Ayrıca bambaşka bir şey söyleyeyim size MO mimarları ne kadar temsil ediyor? Bu odanın beni temsil ettiğini düşünmüyorum ve konuştukça yüzlerce kişinin benimle aynı görüşte olduğunu görüyorum. En son seçimde kullanılan oy toplam oyların %5'i bile değildi. Yanılıyorsam lütfen düzeltin. (Seçim sonuçları odanın sayfasından kolay ulaşılır bir şekilde izlenemediği için hemen kaynak gösteremiyorum size. Neyse MO seçimleri ve MO ile ilgili bir dosya hazırlıyorum, böyle bir sorun kalmayacak 1-2 ay içinde...) Bu %5'lik oy ile mimarları ne kadar temsil edebiliyor o da başka bir sorun...

Bu tereddütlerinizi açarsanız devam edecek toplantılarda sizin gibi tereddütleri olan izleyicileri kazanmak için tedbir alırız. Ama ben sizin bu cümlelerinizi içten bulmadığımı da eklemeliyim. Pek çok toplantımızda sizi gördük. Bu defa mı ciddi, samimi ve dürüst bulmadınız bizi? Açıklamanız çok yetersiz bana kalırsa... Neyse okuyanlar karar verir nasılsa..

İtiraz metni ile ilgili dikkatli okuyan birisi çok hata bulabilir. Daha dikkatli, daha iyi çalışılmış bir metin ile kamuoyu karşısına çıkılmalıydı. Son derece zayıf bulduğumu yineliyorum.

En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 23-12-2006 17:54. Nedeni: Ek...
Metin Karadağ offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-12-2006, 18:05   #17
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Kıvırtmadığım için dememeniz beklenir.

Alıntı:
Bünyesinde konunun uzmanlarının olduğu kurumlara bile danışılmayan bir planlama süreci...
Hangi kurumlar bunlar odalar mı?

İtiraz metni ile ilgili sizin görüşünüz yok mu? Örneğin 11 numaralı maddenin hatalı olduğunu söylüyorum. Buna ne diyorsunuz?

Notlar:
1. Konuları ana sayfada çıkacağı şekilde göndermeniz yerine doğru konu başlığı altına göndermenizi bekliyoruz.
2. Konu ana sayfada Kent bölümünde de olsa çıkıyor.
Eklenmiş İmajlar

Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-12-2006, 18:25   #18
Arkitera Üyesi

Uzman sizsiniz, ben anlamam...

Ömer Bey

Yooook canım, Odalar da kim oluyor; az önce de söyledim ya, uzman olan sizsiniz...

11. maddeyi de düzeltirsiniz artık; hazır eliniz değmişken...

Ben şimdi baktım aynen bu şekilde gözüküyordu ana sayfada.

Dilerim daha sonra yanılırım...

Yani "Kent" başlığının üzerini "ayrıca" dürtmeden gözükmesinden söz ediyorum...

Forum

Mimarlık Kent CAD Tasarım Platform Diğer Başlıklar >>

"Modernin İşlevi" üzerine...
Kime hizmet ediyoruz?
çuhadaroğlu alu'2006 öğrenci proje yarışması...
Hi-tech Mobİlyalar
Uzun Çarşı ve Bursa'daki Diğer Mekansal Tasarımlar Hakkında
nedir bu mimarlık ofislerinin hali?
7. OISTAT Tiyatro Mimarlığı Yarışması
daejeon üniversitesi hastenesi
Maltepe Bölge Parkı Fikir Projesi Yarışması
mimari bürolar

/////////////

Alıntı:
Kıvırtmadığım için dememeniz beklenir.

Hangi kurumlar bunlar odalar mı?

İtiraz metni ile ilgili sizin görüşünüz yok mu? Örneğin 11 numaralı maddenin hatalı olduğunu söylüyorum. Buna ne diyorsunuz?

Notlar:
1. Konuları ana sayfada çıkacağı şekilde göndermeniz yerine doğru konu başlığı altına göndermenizi bekliyoruz.
2. Konu ana sayfada Kent bölümünde de olsa çıkıyor.
Eski 23-12-2006, 18:34   #19
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Tabiki tıklamanız gerekli. Herşey ana sayfada olsun ruh hali iyi değildir...

Uzmanlık konusundaki hakaretinizi dikkate almadığımın farkındaydım. Hatalı olduğunu söylüyorum, bilgisizce yazılmış:

O lojistik merkez Ömerli Barajı su havzasında değil.

1-100-000-olcekli-istanbul-il-cevre-duzeni-planinin-iptali-icin-yargiya-basvurduk-clip_2-jpg
Bu konuda bir itirazınız varsa yazın. Bilmiyorsanız sorun öğrenin. O bölgeyi çok iyi bildiğime emin olabilirsiniz. Havza'nın ne anlama geldiğini de... Ama korkarım sizin tek bildiğiniz üst yönetimden gelen talimatlar...
Eski 24-12-2006, 13:34   #20
Arkitera Üyesi

Ben şimdi şiddetlice huylandım.

"Bu defa mı ciddi, samimi ve dürüst bulmadınız bizi?" diye soruyorsunuz...

Haliç Tersanesi ile ilgili soruya verilen yanıtla sizin ne bağınız var tam anlayamadım?

Programın bu anlamda içeriğine de karışıyor musunuz yoksa?

Yani kim ne soracak, kim ne yanıt verecek?

Program hazırlamak başka, kendini içeriğe kaptırıp alınganlık göstermek başka.

Ben şimdi şiddetlice huylandım.

Bu kadar bir heyecanlı refleks gösterdiğinize göre bu planı kesin siz hazırladınız Ömer Bey...

////////////

Alıntı:
Tartışmalara katılınca planın katılımcılarından mı olunuyor? Şaka yapıyorsunuz herhalde !

Eğer yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Turgut, "biz de bu planın oluşturulmasında katkı koyanlardanız" cümlesini kurdu, itiraz gelirse deşifreden bakarız. Bu sözünü "planı hazırlayanlar bizim üyeleriniz" diye de açıkladı. Aynı şey MO için de geçerli olmuyor mu?

Ayrıca bambaşka bir şey söyleyeyim size MO mimarları ne kadar temsil ediyor? Bu odanın beni temsil ettiğini düşünmüyorum ve konuştukça yüzlerce kişinin benimle aynı görüşte olduğunu görüyorum. En son seçimde kullanılan oy toplam oyların %5'i bile değildi. Yanılıyorsam lütfen düzeltin. (Seçim sonuçları odanın sayfasından kolay ulaşılır bir şekilde izlenemediği için hemen kaynak gösteremiyorum size. Neyse MO seçimleri ve MO ile ilgili bir dosya hazırlıyorum, böyle bir sorun kalmayacak 1-2 ay içinde...) Bu %5'lik oy ile mimarları ne kadar temsil edebiliyor o da başka bir sorun...

Bu tereddütlerinizi açarsanız devam edecek toplantılarda sizin gibi tereddütleri olan izleyicileri kazanmak için tedbir alırız. Ama ben sizin bu cümlelerinizi içten bulmadığımı da eklemeliyim. Pek çok toplantımızda sizi gördük. Bu defa mı ciddi, samimi ve dürüst bulmadınız bizi? Açıklamanız çok yetersiz bana kalırsa... Neyse okuyanlar karar verir nasılsa..

İtiraz metni ile ilgili dikkatli okuyan birisi çok hata bulabilir. Daha dikkatli, daha iyi çalışılmış bir metin ile kamuoyu karşısına çıkılmalıydı. Son derece zayıf bulduğumu yineliyorum.
Eski 24-12-2006, 14:55   #21
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
"Bu defa mı ciddi, samimi ve dürüst bulmadınız bizi?" diye soruyorsunuz...

Haliç Tersanesi ile ilgili soruya verilen yanıtla sizin ne bağınız var tam anlayamadım?
Ben bağnazca bir yaklaşımla toplantılara katılmama kararı alınmasından ve sizin de belliki bu karara uyarak toplantıları izlememenizden bahsediyorum sayın Karadağ.
Eski 24-12-2006, 14:57   #22
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Bu arada Yılmaz Kuyumcu'nun Mimdap ve Archidek dergisi için Hüseyin Kaptan ile yaptığı bir söyleşi var. Orada sizin 4 numaralı madde (3. Köprü bağlantı yolu meselesi) sorulmuş ve cevaplanmış. Görmüş müydünüz?
Eklenmiş İmajlar

Eski 24-12-2006, 15:31   #23
Arkitera Üyesi

Zihnim açılıyor...

"Kıvırtmak...," "bağnazlık..."

E, başka?...

Zihnim açılıyor, feyz alıyorum ifadelerinizden doğrusu...

İş işten geçtikten, atı alan Üsküdarı geçtikten sonra yapılan örtbas etme, makyaj tazeleme toplantılarına dekor olmayı reddetmek neden bağnazlık oluyor, onu anlayamadım işte...

Alıntı:
Ben bağnazca bir yaklaşımla toplantılara katılmama kararı alınmasından ve sizin de belliki bu karara uyarak toplantıları izlememenizden bahsediyorum sayın Karadağ.
Eski 24-12-2006, 15:48   #24
Arkitera Üyesi

Çerçeve çizgisi harika olmuş....

Çerçeve çizgisi harika olmuş....

Ömer Bey

Elinize sağlık, yapığınız bu alıntının çerçeve çizgisi çok nefis olmuş. 0.2 rapidoyla mı çizdiniz?..

Size kaç "kb"ye mal oldu?

"Zarf ve mazruf" meselesi hani?

Bazen zarf mazrufu taşıyamaz,
Yani mazruf zarfa sığmaz onu aşar...
Bazen zarf boş çıkar ki anlamlıdır.
Bazen de mazrufa zarf gerekmez...

Bir de bunun E şıkkı vardır...

Bunları yazarken aklıma geldi:...

"Zarflar ve Mazruflar" diye birşey yazsam mı acep?

Neler dökülür kimbilir?

Neler?...

Alıntı:
Bu arada Yılmaz Kuyumcu'nun Mimdap ve Archidek dergisi için Hüseyin Kaptan ile yaptığı bir söyleşi var. Orada sizin 4 numaralı madde (3. Köprü bağlantı yolu meselesi) sorulmuş ve cevaplanmış. Görmüş müydünüz?

En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 24-12-2006 15:49. Nedeni: Ek...
Eski 24-12-2006, 17:41   #25
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin Metin Karadağ tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
22.12.2006

Plana ilişkin açıklamalarda ve Plan Raporu’nda “ İstanbul’un küresel düzeydeki metropoller arası yarışta hak ettiği yeri alması ve uluslar arası pazarda daha rekabetçi olabilmesi” temel hedef olarak tanımlanmaktadır. Görüleceği üzere, İstanbul planlamasının temel hedefi kentli değil, yatırımcıdır.

İstanbul planlamasının temel hedefi , öncelikte, “İnsanca yaşanabilecek bir kent yaratabilmek” olmalıdır. Şu anda ortaya çıkan plan ise, kenti her ne pahasına olursa olsun pazarlamak, yerli ve yabancı sermayenin hizmetine ve kullanımına sunmak hedefinin damgasını taşımaktadır. Bu planla kent bir yatırım alanına dönüştürülmüştür.
İnsanca yaşanabilir bir kent nasıl yaratılır? Sermaye hareketlerinin dünyadaki her şehri biçimlendirdiği bir gerçektir. Planlar, bu sermaye hareketlerini doğru biçimde yönlendirerek, kent sakinlerinin sosyal ve ekonomik standartlarını arttırmayı hedeflerler.

En azından benim bir mimar olarak bilgim bu yönde.

Yaşayanlarının iş bulmalarını, küresel standartlara yaşamalarını (temiz ve sürekli içme suyu temini, konut ve iş ihtiyacını, kısa/medeni ulaşım standartların, hijyen, güvenlik vs.) sağlayabiliyorsa o kent başarılı planlanmış bir kenttir. Ve bunlar için de ihtiyaç duyulan tek şey, kentin ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olmasıdır.

Bizim de İstanbul için onaylanmış, uzmanların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla sağlanmış bir kent planına ihtiyacımız var. 1/100 000 Çevre Düzeni Planı ise; tüm bu ayakları tam olarak sağlayamamış olsa da, bu düşünce tarzıyla üretilmiş bir plandır. 1/100000 ölçeğinde daha çok bir fikir çalışmasıdır ve bu konuların tartışılması için muhteşem bir araçtır.

Asıl, kent için uzmanların ürettiği planlara sahip çıkılmazsa , hükümetlerin isteğine ve ruh hallerine göre alanlar dış sermayeye verilir. Sevda Tepesi'nden Dubai Towers'a birçok örnek var.

Kenti planlamak için bir araya gelmiş uzmanların tasarladığı sivil toplum örgütlerinin katıldığı bir plana sırtımız yaslarsak, 'kenti her ne pahasına olursa olsun pazarlamak' isteyen mantığın karşısında ayakta durabiliriz.

Sorun şu ki, yapılan herşey de yanlış değil, her planı 'bu olmaz' değip bir kenara atmamızın anlamı yok.

-Hukuki yollardan düşünce belirtmek bir yöntemdir.
-Tartışarak, diyaloğa girerek, eleştirerek, fikir alışverişinde bulunarak geliştirmek başka bir yöntemdir.

İkinci yöntem daha zordur.

İMP Toplantıları bu ikinci yöntem için platform hazırlamıştır. Tartışmadan kaçmak, 'olmamış' deyip uzaklaşmak veya bulaşmamak için çeşitli bahaneler yaratmak İstanbul'u o bahsedilen kontrolsuz sermayenin ellerine bırakmaktır.
Zeynep Alpay offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 24-12-2006, 18:00   #26
Arkitera Üyesi

Alıntı:
22.12.2006

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI VE İMP YETKİLİLERİ TARAFINDAN, MESLEK ODALARININ DA BU PLANIN KATILIMCILARINDAN OLDUĞU BİÇİMİNDE SÜRDÜRÜLEN YANILTICI PROPAGANDA ÇALIŞMALARINA, KATILIM, BİLGİLENDİRME VE ŞEFFAFLIK KONUSUNDAKİ REKLAM AMAÇLI GERÇEK DIŞI AÇIKLAMALARINA KARŞIN, PLANIN HAZIRLANMA SÜRECİ BOYUNCA TMMOB’YE BAĞLI MESLEK ODALARININ GÖRÜŞ VE KATKILARININ ALINMASI SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR.
- İMP yetkililerince planın hazırlanma süreci boyunca meslek odalarından görüş ve katkılarının alındığı, bugüne dek yapılan tüm İMP Toplantıları'nda da belirtildi.
- Katılan oda temsilcileri de (etkili olmuş veya olmamış tartışılabilir) görüş ve katkı bildirdiklerini söylediler.
Peki, 'görüşümüz alınmadı' diyen onca oda temsilcisi davet edildikleri halde neden İMP Toplantıları'na katılıp bunu açıklamıyorlar? İMP Çatısı altında veya Belediyelerce 'yanıltıcı propaganda' yapıldığını neden düşünüyorlar açıklamaları gerekir ki biz de tartışmaları tüm boyutları ile yansıtabilelim.

Meslek odalarının tartışmalara katılmamasının tek nedeni toplantıların 'İMP' Binasında yapılıyor olması mı?
Eski 24-12-2006, 18:11   #27
Arkitera Üyesi

Su Havzaları Hakkında

İMP Koordinatörü Hüseyin Kaptan, İstanbul ile ilgili olarak üç noktanın çok hassas olduğunu en son 'Marmaray' toplantısında belirtti;

1) Deprem
2) Dengesiz Sanayi Gelişimi
3) Su Havzaları

En azından kuzeydeki su havzalarının korunması konusunda İMP'nin çok hassas olduğunu Hüseyin Kaptan'ın her İMP Toplantısı ardından su havzalarına dikkat çekmesinden, konuyu kendisinin tartışamaya sunmasından ve olası bir otobanın verebileceği zararı sayılarla ortaya dökmesinden anlayabiliyoruz.

Kendisine, konuyla ilgili soruları 8 Mart 2007'de gerçekleşecek 'Su' başlıklı 'İMP Toplantısı'nda yöneltebilirsiniz.
Eski 24-12-2006, 19:18   #28
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Alıntı:
"Kıvırtmak...," "bağnazlık..."

E, başka?...

Zihnim açılıyor, feyz alıyorum ifadelerinizden doğrusu...

İş işten geçtikten, atı alan Üsküdarı geçtikten sonra yapılan örtbas etme, makyaj tazeleme toplantılarına dekor olmayı reddetmek neden bağnazlık oluyor, onu anlayamadım işte...
Sorulan soruya bir türlü cevap vermiyor, sürekli konuyu başka yerlere getiriyorsunuz. Bunun adı kıvırtmak. Toplantılara İKK denen bir konseyin aldığı kararla katılmıyorsunuz. Bunun adı da bağnazlık.

Genellikle "atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra" olaylara müdahil olduğunuzu bilen, bu işin içinde de bulunmuş Yılmaz Kuyumcu bahsettiğim söyleşide bakın bir de ne yazmış.
Eklenmiş İmajlar

Eski 25-12-2006, 15:22   #29
Arkitera Üyesi

Aklım karıştı...

Aklım karıştı...

Aşağıdaki alıntıdaki tarihlere dikkatle bakabilir misiniz?

"İMP Toplantıları"nın başlangıcı ile sözkonusu planın "onaylanışı" sıralamasında ters bir ilişki yok mu sizce?

Plan hazırlığını yapan uzmanların kendileri dışındaki/diğer uzmanları ve kamuoyunu bilgilendirmeleri "onaya sunulma" aşamasından önce yapılması gerekmiyor muydu?

...

Ömer Bey dikkatimi çekti bir de "kırmızı renge" boyayarak verdiğiniz alıntıda lojistik (L) "sınırında" diye geçiyor, siz "içinde değil ya" teorisi ile vakit geçiriyorsunuz...

Ben pek anlamam ama özellik verilerek ayrılan bölgeler örneğin (L-Lojistik) bazı gelişme süreçleri (örneği yağ lekesi olarak gelişme diyelim) ile zamanla çevreye yayıldıkları ve havza sınırlarının içine doğru (özellikle su havzaları...) sızdıkları ihtimali gözönüne getirilemez mi?

Sizde bunun da bir açıklaması vardır herhalde... Yani yine "Kıvırtarak" olayı çözümlersiniz sanıyorum...

Hem İstanbul sınırları içinde katılmadığınız tüm toplantılardan dolayı da kazandığınız "Bağnazlık" şiltinizi cv'nize eklersiniz sanırım...

Böyle bahaneler üreten bağnaz bir düşünce olur mu?

Öncelikle bunu sorgulamak gerekmez mi?

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ŞİRKETLERİNDEN BİMTAŞ A.Ş. BÜNYESİNDE OLUŞTURULMUŞ OLAN İMP (İSTANBUL METROPOLİTEN PLANLAMA VE KENTSEL TASARIM MERKEZİ) TARAFINDAN HAZIRLANAN 1/100 000 ÖLÇEKLİ İSTANBUL İL ÇEVRE DÜZENİ PLANI, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 14.07.2006 TARİHLİ TOPLANTISINDA OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLMESİNİN ARDINDAN, 22.08. 2006 TARİHİNDE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN DA ONAYLANARAK 28.08.2006 TARİHİNDE ASKIYA ÇIKARILMIŞTIR.

En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 25-12-2006 15:22. Nedeni: Ek...
Eski 25-12-2006, 15:26   #30
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Hayır zamanlama olarak hiç bir tutarsızlık yok. Adam yırtınıyor "planlama süreci daha başlıyor, yeni başladı" diye. Sizin tüm bunlardan haberiniz olamaz, çünkü toplantıları izlemiyorsunuz.

Tam olmuşsunuz siz. Sorulara karşındakine saldırarak cevap ver taktiği herhalde en ileri durumu olsa gerek...

Sizden bir ricam var, bana birer cümleden oluşan sorular yazın. Ben de kıvırtmadan, bağnazlık belirtisi göstermeden açık yüreklilikle cevap vereyim. Sonra aynısını sizden rica edeceğim. Laf oyunu yok. Soruya soru ile cevap vermek yok. Mertçe cevap vereceğiz.

Var mısınız.
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları