|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İTÜ nün diğer bölümlerinin derslerine baktım da gözüme bir şey takıldı. bir çok bölümde örneğin end ürünleri tasarımı, çevre müh, kimya müh... CAD dersleri mevcut. seçmeli ders de olsa en azından dersi alma şansları bulunuyor
ancak Mimarlık Bölümünden herhangi bir CAD dersine rastlamadım. " mimarlıkta bilgisayar uygulamaları " adlı bir seçmeli ders var, ancak dersin acıklamasını okudugumda herhangi bir program adından bahsedilmiyor. Bu yüzden dersin öyle oldugunu umarak bu dersi de almak zorlaşıyor. ayrıca aldığı öğrenci sayısı da "20" halbuki mimarlıkta 1.sınıfı bitiren herkes az çok autocad le tanışmış oluyor. benim zamanımda proje hocaları bizi 1 kez bilg labına götürüp bizi Autocad le tanıştırmıslardı. ve hemen ardından bir teslımımızı autocad olarak ıstemıslerdı. işte bu şekılde öğrenmeye başladık. ancak kursa da gitmeyen bir öğrenci sorarak ederek kaç komut öğrenir, programın konseptini nasıl tamolarak algılar... bu yüzden hızlı ve etkin bir şekilde kullanılması gereken bu programları sınırlı bir şekilde uygulamak zorunda kalıyoruz, sadece ve sadece bildiklerimiz kadar... sorun aslında bu da değil. öğrenmek isteyen kitabını alır, kursuna gider. kendini geliştirmiş olur ve kullandıkça daha yeni şeyler öğrenir... sorun şu, neden İTÜ Mimarlık Fakültesinde CAD dersleri zorunlu olarak verilmiyor. neden böyle bir imkandan bizler mahrum bırakılıyoruz??? bazı okullarda 5.yarıyıla kadar CAD ile proje teslimi yapılmıyor ama mecburi CAD dersleri oluyor, bazı okullarda hiç CAD teslimi kabul edilmiyor ama yine CAD dersleri var... İTÜSEM okulda bu programların kursunu veriyor, eğer derste verilirse kimse bu kurslara katılmayacak kaygısı mı yaşanıyor... eğer sorun buysa gerçekten çok yazık... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|