Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > İstanbul Kültür Üniversitesi

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 22-07-2006, 20:31   #1
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

İstanbul Kültür Üniversitesi

i.k.ü-mimarlık bölümü hakkında bilgisi olan var mı? web sitesinden edinebileceğim bilgiler çok sınırlı;

eğitim olanakları(atölye,bilg lab....vs)

öğretim üyelerinin akedemik düzeyleri nasıl?(prof,doç???)

kampüs yaşamı var mı?(bazı vakıf üniv. lise gibi diye duydum...)
ernestomemo offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-07-2006, 22:48   #2
Üye

Dostum yanlız İstanbul Kültür için değil tüm özel üni. ler için(fatih hariç, fatihtede mimarlık yok) ben şunu biliyorum eğer burslu okursan ve ortalaman 4 üzerinden 2nin altına düşerse bursun kesiliyo. yani paralı devam etmek zorundasın. eğer ben aileme yıllık 15-20 bin ytl ödetemem diyosan(ki ben kendi adıma öyle düşünüyorum) okulu bırakmak zorundasın. tekrar össye girip kazandığın başka bi üni.de devam etmen gerekiyo. falanfilen... yani baya bi meşakkatli bi iş.
Zaten mimarlık okumak baya zormuş. bide sırtıma 15-20bin ytl nin yükü binince çok stres yaparım diye düşünüyorum ben. O yüzden ben artık özelleri düşünmüyorum. Bakma sen benim İzmir ekonomiyi sorduğuma o eskidendi.
Bende hep senin içini karartıyorum ama
benim duyduklarım bunlar...
lothen offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-07-2006, 23:08   #3
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

evet ben de bunları öğrendim bu başlığı açtıktan sonra,aslında daha önce hiç düşünmüyordum vakıf,belki ist. olsa iyi olur diye düşündüm bir an..

ama vazgeçtim artık...

!!!parasız eğitim,parasız sağlık!!!
Eski 26-07-2006, 13:52   #4
Arkitera Üyesi

archidark'in Avatar'ı

Wink

Alıntı:
Orijinal metin lothen tarafından gönderilmiş
Dostum yanlız İstanbul Kültür için değil tüm özel üni. ler için(fatih hariç, fatihtede mimarlık yok) ben şunu biliyorum eğer burslu okursan ve ortalaman 4 üzerinden 2nin altına düşerse bursun kesiliyo. yani paralı devam etmek zorundasın. eğer ben aileme yıllık 15-20 bin ytl ödetemem diyosan(ki ben kendi adıma öyle düşünüyorum) okulu bırakmak zorundasın. tekrar össye girip kazandığın başka bi üni.de devam etmen gerekiyo. falanfilen... yani baya bi meşakkatli bi iş.
Zaten mimarlık okumak baya zormuş. bide sırtıma 15-20bin ytl nin yükü binince çok stres yaparım diye düşünüyorum ben. O yüzden ben artık özelleri düşünmüyorum. Bakma sen benim İzmir ekonomiyi sorduğuma o eskidendi.
Bende hep senin içini karartıyorum ama
benim duyduklarım bunlar...

diĞer ünileri bilmiYorum ama kultur üniversitesinde 2 nin altında olunca falan kesilmiYoR bursun gno 1,2 nin altında olunca kesiliYoR gno da 1,2 altına düşmesi cok zor biR olay ve 7 yılda bitirmen gerekiYoR zaten devlet üniversitesi de öYle.mimarlık eğitimi de zor degil yıldız ,mimar sinan ve itü den daha kolay ve egitim kadrosu da gayet iyi.ben de kültür üniversitesinde burslu okuyorum ve sizleri bilgilendirmek istedim.tabi özel üniversitelere karşı biR önyargı var bilmeyenler de uydurma bilgilerle sizi yanıltıyolar bence birinci agızdan bilgi almadan kararınızı vermeyin.

En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 04:13.
archidark offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-07-2006, 15:06   #5
Forum Üyesi

Yeditepe Üniversitesi'nde mimarlık okuyorum.Gerçekten mimarlık okumak isteyenler için söylüyorum.Ortalamanın 2'nin altında 2 dönem üst üste düşmesi çok zor.Düşüyorsa zaten bırakın gidin mimarlığı.Ben 2.sınıftan beri çok sıkılarak sevmeyerek gidiyorum okula.Başarılı olmasam da mimarlığı hala seviyorum.Hiç bir dersten kalmadım (burslu değilim sıkıyorsa kalayım) ve ortalamam hala 2.70.Yapman gereken şeyleri yapınca zaten 2'nin altına düşmezsin.Yapman gerekenleri de bu mesleği biraz olsun seviyorsan yaparsın zaten.
Ben 2 üniversite bırakmış biri olarak söylüyorum, ne olursunuz istediğiniz bölüme girin, ama'sını düşünmeden...Sonra ödeyeceğiniz bedel daha büyük oluyor.
papiliamachaon offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 26-07-2006, 15:21   #6
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin papiliamachaon tarafından gönderilmiş
Ben 2.sınıftan beri çok sıkılarak sevmeyerek gidiyorum okula.Başarılı olmasam da mimarlığı hala seviyorum.Hiç bir dersten kalmadım (burslu değilim sıkıyorsa kalayım) ve ortalamam hala 2.70.
işte bu beni bir kez daha düşünmeye itiyor burslu yazmak için...

hatta düşünmeme bile gerek yok artık bunu okuduktan sonra...

En son ernestomemo tarafından düzenlendi : 26-07-2006 15:51.
Eski 26-07-2006, 17:13   #7
Forum Üyesi

Yazdıklarımdan neye istinaden böyle söyledin bilmiyorum ama...Yanlış anlaşıldıysam bir daha belirteyim, istediğin bölüme gir gerisini düşünme.Ama kaçırdığım bir nokta var, eğer bir devlet üniversitesinin mimarlık bölümüne girebiliyorsan o başka.Ben paralı okumam dedim, puanım Marmara İktisatı tuttu ben de girdim.1.5 seneme maloldu.Tabii yaşadığım bunalımlar ve okulu bırakırken ailemle olan kavgalarım kaç tane 1.5 sene götürmüştür hayatımdan hesaplayamam bunu.Kolay gelsin.
Eski 26-07-2006, 18:55   #8
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

yanlış anlama kimse beni ilgilendirmez ama "burslu değilim sıkıyorsa kalayım" demişsin,ben de buna istinaden dedim artık düşünmüyorum diye

çünkü burslulara açık bir haksızlık var senin bu cümlene bakarsak,paralı öğrenciler kayrılıyor çünkü onlar öğrenciden önce birer müşteri doğal olarak;ve müşteri ne derse haklıdır...

tabii senin okulunda vardır başka okulda yoktur onu bilemem...

devlet okullarındaki hocalar çok mu hakkaniyetli? onu hiç sanmıyorum!!!...

son olarak sakına bu söylediklerimi üstüne alınma,isteyen istedi gibi alır eğitimini ben karışmam,karışamam;
ben sadece sorduğun için kendi adıma neler düşünüyorum onları yazdım...

bu konu sakın bir polemiğe dönüşmesin...
Eski 27-07-2006, 10:05   #9
Forum Üyesi

Yok yanlış anlaşılmış söylediğim."Paralı okuyorum sıkıyorsa kalayım" demek, dönem uzatma korkusu.Dönem uzatmak çok para demek bu neden dolayı kalmamak için kasıyorum derdim bu.
Kayrılma durumuyla ilgili olarak da; genelleme yapamam bütün özel okullar ve bölümlerle ilgili, ama bizim okulda, bizim bölümde, paralı öğrenci müşteridir anlayışı yok.Çalışmıyorsan, haketmiyorsan kalırsın.Ha hakediyorsan bile bırakanlar ya da düşük not verenler var o başka.Ben bu dertten muzdarip başka okullardaki arkadaşlarıma dert yanarken genelde aynı cevabı aldım "bizde yok mu sanıyorsun?" .
Ben tüm bunları neden söylüyorum?Seni özel okulda oku diye ikna etmek için değil
Burayı çok fazla kişi okuyor, kurumlar hakkında insanların yanlış izlenimlere kapılmasını istemiyorum.Zaten özel okullar hakkında çok fazla ön yargı ve yanlış bilinen şeyler var, ben yine elimden geleni yapayım da, gerisi size kalsın.
Eski 27-07-2006, 10:35   #10
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

gerçekten yanlış anlamışım ama her anlama gelebilecek bir cümleydi hak verirsinki...

ben de biliyorum anlatılan hikayelerin çoğunun saçma sapan olduğunu,ama ne bileyim içime sindiremiyorum bir türlü;devlet okullarına da puanım yetiyor ama ist. ya da izmirdekilere değil...

anadolu,uludağ,osmangazi yi yazmaya karar verdim de onlardan hemen sonra kültür üniv. yazayım mı burslu?

bak gene kafam karıştı birgün "yazacam" diyorum öbür gün "yok yok vazgeçtim..";şu senenin ızdırabı bitmedi gitti!!!
Eski 27-07-2006, 11:41   #11
Forum Üyesi

Bak ben diyorum ısrarla, ennnn önem verdiğin şey bölüm olmalı.İstanbul olsun illa diyorsan burslu yaz tek derdin burs kaybetmekse inan hiç sanmıyorum çok zor birşey o.Ama şehir çok önemli değil diyorsan kendini boşuna strese sokma ve puanının tuttuğu devlet üniversitelerini yaz derim.Ama yatay geçiş yapmak istersen burs ortalamasını tutturmaktan çok daha zor haberin olsun.
Eski 27-07-2006, 16:19   #12
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

şimdi dersaneden geliyorum,
uludağ üni.sinden sonra osmangazi üni.si geliyor puana bakacak olursak;fakat ikü hem eğitim hem de şehir açısından çok daha vanajlı geliyor bana...

zaten yazdım artık

bakalım artık...belki orası da tutmaz?
o da kesin değil tabiki...

peki şimdi biraz okulun olanaklarından bahsedebilirmisiniz bana?
Eski 27-07-2006, 16:55   #13
Forum Üyesi

Kültür Üniversitesi hakkında hiçbir şey bilmiyorum ben Yeditepe'deyim.Ama bizdeki olanaklardan sözedeyim muhtemelen özel okul olduklarından ortak özellikleri vardır.
En büyük avantajımız bilgisayar laboratuarı ve dersleri.Bu konuda hatta forumdaki "ayasofya" hocamızdan bilgi alabilirsin kendisi Yıldız'dandır aynı zamanda.Bilgisayarlarda problemler - eksikler olmasına rağmen, 2 dönem 2 ayrı cad dersi alıyoruz ve vakit yettiğince hocalarımız flash, powerpoint, photoshop bile dahil olmak üzere bir çok ihtiyaç duyduğumuz bilgisayar programını tanıtıyorlar.Autocad'i zaten okulda yutuyorsun.3D Max dersimiz de bir dönem sürüyor, autocad'e oranla daha fazla bireysel çaba gerekiyor hakkıyla öğrenmek için ama dersler de oldukça verimli geçiyor.Çoğunlukla her öğrenciye bir bilgisayar düşüyor.Bir dönem bir kaç bilgisayarın bozuk olması ve yapılamaması nedeniyle bir kaç kişi 2'şer kullanmışlardı.
Gelelim proje derslerine...Ben kalabalık olmayan irregular bir dönemin öğrencisiyim, ama kalabalık dönemleri çok sayıda gruba böldüklerini biliyorum.Yaklaşık 15 kişiye 2 hoca düşüyor bir proje dersinde.Bir asistan ve bir profesöt olmak üzere...Devlet okullarında bu oranın nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok yalnız, ben bölüm başkanımızın dediğini aktarıyorum bu çok büyük avantajmış bizim okulda (hatta iğneleyeceği yerde söyler bunları sahip olduklarınızın değerini bilmiyorsunuz gibilerinden).
Yine emin olmadan söylüyorum devlet üniversitelerinin mimarlık bölümlerinde durum nasıl ama, ben Marmara'da iktisat bölümündeydim ve danışmanıma ulaşamıyordum.Kalabalıktık, hocalarla birebir diyalog kurmak zordu.Öyle elimizi kolumuzu sallaya sallaya odalarına çıkamazdık ama bizim okulda bir çok hoca her an yardım ve destek vermeye hazırdır.İstersen en sevimsizine git ilgilenir senle en azından öyleymiş gibi yapar.Projeni alıp mimarlık katında odasında müsait gördüğün herhangi bir hocaya gidip kritik aldığında kimse bana neden geldin demez.
Öğrenci işleri de çok hızlı ve iyi işler.

Gelelim dezavantajlarına...

Hocaların bir kısmı özel okul öğrencisini küçük görür.Neden diye sorup tartışmaya başladığında somut bir nedenleri yoktur.Evet öğrencilerin bir kısmı gerçekten neden burda bu insan dedirtecek türden de olsa, hocaların bu ön yargısı, içinde bulunduğun toplulukta seni rahatsız eder.Bazısı sorar burslu musun burssuz mu diye...Zamanında bu da ağırıma giderdi sanki paralı okuduğum için adam değilmişim gibi davrandıkları için ama sonra alıştım.
İçinde olacağın okul sadece mimarlık bölümünden ibaret olmayacak.Ve bizim okulda örneğin hocalar da söylerler mimarlık bölümünün öğrenci kalitesi diğer bölümlere nazaran nispeten daha yüksektir.Bunu zaten okulun kapısından girip mimarlık katına inene kadarki yolculuğunda sen de farkedersin.Ama ne yazık ki aynı şeyi okulun tümü için söylemek zor.Ben şahsen sosyal tesislerimize sadece ödeme yapmaya giderdim havası bile sinirimi bozuyordu etrafıma bakmak istemiyordum ( evet ben de bu konuda önyargılıyım).
Ve hala bazı iş yerleri özel okul fobisini aşmış durumda değiller.İtü,Mimar Sinan,Odtü,Yıldız mezunu aranıyor diye bir çok iş ilanı görebilirsin.Her ne kadar mantıklı düşündüğümde mezun olduğunda elinde diplomandan daha kuvvetli bir portfolyon olacağı için çok da önemli olmadığını düşünsem de dezavantajların arasında saymamda fayda var.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Yüzme havuzu,spor salonu güzeldir,arada güzel oda orkestrası konserleri falan olur, konferanslar olur vs...Ama dersten çıktığında 3 saatlik uykunla yok ben yine spor yaparım diyecek enerjin varsa da, ertesi güne çizmen gerekenleri düşünüp pıtış pıtış evine gidersin.

Durum budur.
Eski 27-07-2006, 17:25   #14
Forum Üyesi

ernestomemo'in Avatar'ı

aslında sadece burslu yazacağım ve yeditepe olmuyor gibi bu durumda;orası olsaydı zaten pek düşünmezdim...yazardım direk

iküde de benzer olanaklar varsa saydıkların çok güzel olanaklar..
Eski 28-07-2006, 11:18   #15
Arkitera Üyesi

archidark'in Avatar'ı

Wink

yukarıda da belirttigim gibi ben ikü de burslu okuyorum bursun kesilmesi imkansız gibi biRşey genel not ortalaman 1,2 nin altında olması lazım.olanaklarına gelince:buna avantaj mı dersin yoksa dezavantaj mı bilmiYorum ama eğitim türkçe hazırlık yok ama istege bağlı olarak okuyabilirsin.atölyeler gayet iYi ve okulda sürekli kullanabilecegin laboratuvarlar var.öğrenci sayısına göre derse giren hoca sayısı gayet iyi.proje dersi için söYlüYorum ve proje derslerinde en önemli şey hocalarla fazla vakit gecirip biR şeyler kapmak.bilgisayar destekli tasarım olarak ta öncelikle autocad öğretiyolar.daha sonrasında istege bağlı olarak cinema4d veya archicad öğretiYoRlar.daha doğrusu bunları iYi derece öğrenmek biraz da kendi elinde vakit ayırmazsan ne kadar anlatırlarsa anlatsınlar biR yere gelemezsin bu programlarda.kampüs olarak eskiden cok kötüydü ama son 2 yıldır yeni kampüsümüzde egitim görüyoruz.bu kampüste gayet güzel.burslu öğrencilere gıpta ile bakıYoRlar okulda öğrencileri kesinlikle küçük görme gibi biR durum yok.hocalar nasıl bakıYoR dersen bir cok hoca benim burslu olduĞumu bile bilmiyoR bilmem anlatabildim mi.yani diĞer öğrencilerle hocaların gözünde hiç biR farkın yok.bu arada ben ikü nün elçisi dEĞilim sadece bilgilendirmek istedim başka soruların olursa yardımcı olurum

En son lumina tarafından düzenlendi : 30-04-2007 04:17.
archidark offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları