![]() |
|
|||||||
| İnternet İnternet hakkında sormak istediğiniz sorular, önerileriniz, beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz siteler, web tasarımı bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Soygeniş - Libeskind
Mesleği tasarım yapmak olanlar böyle yaparsa ...
http://www.soygenis.net/ http://www.daniel-libeskind.com/ ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
#2 |
|
yönetici
![]() |
Ben açamadım siteyi. Belki de Murat Soygeniş'in haberi yoktur Libeskind'in sitesinden. Kim yapmışsa haber vermemiştir.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Re: Soygeniş - Libeskind
D.Libeskind sitesi ile benzerlikten haberdarim. Buna benzer mimarlik disinda
da çok örnek siteler var. Benzerligi farkli renk tonlari ya da müzik eklemeleri ile gidermeye çalismadik. Aslinda birçok yazi degil görsel agirlikli sitenin de tamamen aynilari var. Dolayisisiyla yazi agirlikli bir homepage daha fazla benzer, Tabiri caizyese 'tirtiklanmis' imaji versiyor. Eminim Libeskind de benim görmüs oldugum benzer sitelerden etkilenmistir. Dedigim gibi birkaç renk , çizgi ve görsel ilavelerle 10 dakikada bu site makyajlanabilir ama bunu yapmak istemiyoruz. Çünkü Sade ve beyaz olarak Daha rahat okundugunu düsünüyoruz. Sevgiler, saygilar... M.Soygenis Not : Forum daki yorumları arayüz yabancılığımdan ötürü birisi kişisel mesajla uyarırsa farkediyorum. Herhangi bir uyarı, yorum, fikir, paylaşılacak noktayı bir kopya da kişisel olareak bana info@soygenis.net adresime atarsanız sevinirim. Saygılarımla, |
|
|
|
|
#4 |
|
yönetici
![]() |
Okuduklarıma inanamadım Murat Bey. İki site arasında benzerlik yok, ikisi de tıpatıp aynı. Bunun birinin sizin projelerinizden birini alıp bir arsaya uygulamasından farkı nedir?
Sade, beyaz rahat okunan tek yazı ağırlıklı site Daniel Libeskind'inki gibi olmak zorunda değil. Size isterseniz birbirine hiç benzemeyen bir kaç yazı ağırlıklı site adresi verebilirim. Ama eğer sitenizin bir yerinde Daniel Libeskind'in sitesini çok beğendiğiniz için aynısını yaptığınızı ve Libeskind'den bunun için izin aldığınızı belirtseydiniz zaten tartışma konusu bile olmazdı. |
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
taklit sorunu...
platformda taklit sorunu ve mimarlık konusunun tartışılacağını öğrenince bu eski tartışma geldi aklıma...
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Esas taklitçileri görelim!!!!
Alıntı:
Ben Almanya da yaşıyorum. Bir süre önce siteyi gezdim. Türkiye yi her alanda takib ediyorum. Soygenis sitesinin Libeskind sitesi ile hicbir alakasi yoktur. Ayrıca turk mimarlik camiasinda taklit konusunda bir örnek vereyim : 9+1 isimli toplanti Yildiz Bulusmasinin aynisidir. buna ne demeli? Yoksa birileri soygenis e ya da libeskind e verimli çalışmalarindan ötürü camur mu atiyor ha??? Bu da türkiyenin kiskanc ve yaraticiliktan uzak, gariban durumunu gösteriyor. baska taklit durumlarini da yazabilirim . Kim bu (kim sorusu yanlis tabiki, SAYIN ARKITERA) calinti muhabbetini baslattiysa halt etmis. Yanli ve cifte standart meraklilari kendimize gelelim... Saygilarla, |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Çok utandım bu davranışınızdan. Under construction bir siteyi alıp birilerini HIRSIZ lıkla suçluyorsunuz, bu size yakışır mı? Hala da bu durumu forumunuzda tutuyorsunuz. ARKİTERA nın buna ihtiyacı olduğunu mu düşünüyor sunuz? Çok yazık. Utandırıcı bir davranış içinde ARKİTERA... Saygılarımla, |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı: