|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ofis dekorasyonunda son trendler sizce nelerdir?
Ofis Dekorasyonunda son trenler sizce nelerdir ?
Açık ofis sistemi mi ? Kapalı camsız odalardan oluşan bir ofis mi ? Camlı ofis sistemi mi ? Ya da nasıl bir ofis olmalı sizce ? En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 21:26. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Son trendi bilmiyorum ama faal mimar arkadaşlara bir tavsiyem açık ofis sistemi tasarlarken bir daha düşünmeleri...Özellikle gürültü, havalandırma ve ısıtma konularında büyük bir zaafiyeti var bence...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ofislerde son trendleri de zannediyorum son zamanlardaki ihtiyaçlar belirliyor.Bu nedenle özellikle açık sistemin uygulanacağı ofis alanlarında camın çok kullanılmasından yanayım.Ortamda ferahlatıcı bir etki yaparak daha açık mekan hissi verebilir.Bunun yanında tabiki soft renkler kullanmakta da fayda olacağı kanaatindeyim.
Özellikle fazla kişinin çalıştığı ofis ortamlarında insanların kendilerini ortamın boğuculuğundan arındırmak adına daha bireysel tasarımlardan yanayım. ![]()
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
benim belediye, bazı kurum ve şirketlerde gördüğüm, camlı ve içinin göründüğü büyük büro mekanları veya yarı açık, şık bölme duvarlar ile ayrılmış küçük büro mekanları. fonksiyona göre seçim yapılmış.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Günümüzde ofislerde geçirilen vakit göz önünde bulundurulmalı ve herşeyden öte huzurlu, sağlıklı bir ortam sağlanmalı bence.
Mimarlık ofislerine uyuma odası koyabilirler bir de ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Bende bu tembellik varken o uyuma odasında çıkmam herhalde...
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Ofistekiler isyan edip zorla çıkarırlar.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence de ofis tasarımında ses, rahatlık ve pratiklik çok önemli
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Tamamen birbirinden koparılmış mekanlarda çalışanların -bu mekanlar şeffaf olarak bölünse bile- arasındaki ilişkilerin koptuğunu, verimliliğin azaldığını düşünüyorum, sınırların tamamen kaldırıldığı açık ofis ortamlarında ise insanın çok fazla ortada olmaktan dolayı rahatsız olduğunu. En basitinden akustik açıdan iyi olmayan bir ofiste herkes herkesi fazlasıyla net duyabiliyor.Ofis içinde kişiselleştirebileceğimiz yüzeylere mutlaka ihtiyacımız var. Kısa bölme panolu ofisler çok çalışanlı ortamlarda bence en doğru olanı. Mimarlık ofisleri eski büyük çizim masaları barındıran dekorasyonlarını yenileyeli uzun zaman oldu gerçi ama bir mimarın masası ne kadar büyükse o kadar iyi bence.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|