|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarlar iş hayatında neden iç mimarlık ve tasarıma yöneliyor?
neden mimarlar iş hayatına atıldıktan belirli bir süre sonra daha çok tasarım ve iç mimarlığa yöneliyor sizce?daha fazla gelir getirdiği içinmi,yoksa daha fazla zevk verdiği içinmi?
En son didodi tarafından düzenlendi : 21-09-2006 14:44. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın didodi, Türkçe'nin yazım kuralları konusunda daha hassas olmanızı rica ediyoruz lütfen... Mesajınızı yeniden düzenlerseniz seviniriz. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir mimarın tasarıma yönelmesinden daha doğal ne olabilir ki?
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
tasarımdan kastım ifademde de belirttiğim gibi 'daha çok'..şahit olduğum kadarıyla iş hayatına başlayan mimarlar belirli süre sonra iç mimariye,dekorasyona hatta endüstriyel tasarıma yönelmekte..peki sizce bir mimarı bu şonuçlara iten,yani mesleki kariyerini biraz daha farklı alanlarda ilerletmesine neden olan nedir? tasarım ifadesinin mimarideki yerini elbetteki tartışmıyoruz..sizce mimarlar elindekiyle yetinebiliyor mu??
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
arz-talep meselesı bence..bunun da beraber getirdiği iş imkanları...ve para...
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
mimarın içi dışı olmaz kanaatindeyim
aksi halde mimar mimar olmaz kii... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
slm arkadaşım,"mimarlar tasarım yapabilir" demişin,dikkatini çekerim büyük mobilya şirketlerinde,iç mimarlarmı tasarım yapıyor,yoksa mimarlarmı dikkatini çekerim bu konunun tartışmasını ben burda mimar arkadaşlarımla uzun uzun yaptım,biraz vijdanlı ol mimarlar,iç mimarlık yaparsa bizler ne yapacağız peki,sizlere her zaman iş var sizlerin büyük kuleler yapmaya yetkisi var.ama birde bize bak mimarların aldığı dersleri,iç mimarlarda aldığı halde sadece 3 kata kadar bina yapabiliyoruz,bırakın herkes işini yapsın arkadaşlar,herkes kendi branşının iyisi olmaya gayret göstersin,daldan dala atlamasın.
Saygılarımla,başarılar herkese... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
'mimarın içi dışı olmaz kanaatindeyim aksi halde mimar mimar olmaz kii...'
Gerçekten komik bir cümle... Bir konu bu kadar mı saptırılır... İç mimarlık mesleği bir cümlenin altında bu kadar mı ezilir? Arkadaşlar lütfen böyle yapmayın... İkisi ayrı bir meslek... Her ben tasarım yaparım diyen tasarımcı olamaz, tasarımın birçok ilkesi vardır bunları özümseyip kavradıktan sonra Mimar da tasarımcı olur, Ahçı da, Bahçıvan da... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Yeşim Arkadaşıma katılmamak mümkün değil,o zaman gidelim biz de tarih öğretmenliği, seyir hidrografi ve oşinografi dairesi başkanlığı,Tarım makineleri mühendisliği yapalım ne gerek varmış onca sene içmimarlık lisans diplomasını almaya çalışmışız,yazık olmuş vallahi gençliğimize keşke claris arkadaşımızla daha önce karşılaşsaydık ta aydınlatsaydı bizi. Bu arada forumda sorulan sorunun cevabı ;Yasalardaki boşluklar ve Paradır tabii !... Eğer İçmimari ile ilgili gerekli yasalar yurtdışında olduğu gibi 50-60 sene önce çıkartılmış olsaydı böyle gereksiz savaşımlar vermek yerine işimizle ilgili teknik konuları tartışıyor olurduk Veysel H.EKİNCİ İçmimar S.N.1250
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Sanırım para için....
Eren Talu içmimarlara konsomatris derdi şimdi kendi yapıyor!!! |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlık ve iç mimarlık
Ben bir mimardan duydum her mimar bir iç mimardır ama her iç mimar bir mimar değildir deniyor olabilir ama tasarıma gelince önemli olan özümsyebilmek içi dışı farketmez mimar olmalarıda birşeyi değiştirmez ben yapıressamlığı öğretmeniyim iddia ediyorum çok mimarı cebimden çıkarırım..
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
kardeş tasarımı kuvvetli olan tabiki de tasarım yapacak ama bırak herkes işini yapsın bir mimar, iç mimarlık yapmak içinmi onca senesini verdi madem iç mimarlık yapacak ya yüksek lisans yapsın yada iç mimarlık okusun. zaten kimin ne yaptığı orta da
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
evet
iç mimar iç mekan tasarımı yapar .
iç mimari uygulama projesi çizer uygulatır. Obje tasarımı yan uğraşısıdır, mimarlık yan uğraşısıdır, çok yakın ve ilintili meslek gurubundan dır . |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence..
Arkadaşlar ben kendi adıma endüstriyel tasarım ve iç mimarlık master ı düşünüyorum.
Ama bunları ne iç mimar ne de endüstriyel tasarımcısı olmak için. Tek amacım mimari tasarımlarıma yeni ufuklar açabilmek... Diğer arkadaşların ''biz ne olacağız?'' demeleri çok doğru. Katılıyorum. İyi günler... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaslar tadao ando bile egitim almadan bu isi guzelce yuruttugune gore 4 sene mimarlik egitimi alip da tasarimla ilgisinin olmamasi ilginc olmaz mi? gayet tabi yapabilir tasarimin her turlusunu
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|