|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
|
Va yanlış anlaşılmasın tasarım "t"si ile alakası olmayan insanların bu işi yapmalarını hiç mi hiç kabul edemiyorum. (Yukarıda verdiğim örneklerden birkaçı buna giriyor.) Kaldı ki iç mimarlık tasarımın içinde olmasına rağmen neden istenmiyor bunu anlamıyorum.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarlik la,dekoratorlugun(ic mimarlik demek bana pek dogru gelmiyor!)en onemli farki,yaptiginiz bir mimari eser kalici olmali ve doneminin otesinde gelecekde de bir anlam ifade etmelidir,ama ic tasarim,dekorasyon gunumuzun modasini yansitir ve istediginiz an degistirebilirsiniz.eger starck gibi dahihane bir dizaynirsaniz is ozaman degisebilir!
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aslında sorun "iç mimar","mimar","peyzaj mimarı" gibi mesleklerin olması.Sonuçta bir mimar bir binayı tasarlarken içini de düşünüyor,dışını da,çevresini de.Mimarlık mesleğinin kolları olmalıydı bunlar.Yani bir nevi uzmanlık alanı.
Ve asıl konuya gelirsek... Bence de biraz arz-talep meselesi.Sonuçta piyasada ne iş varsa biz de onu yapıyoruz.Bu aralar mimarlardan istenenler iç dekorasyon ve mobilya tasarımı ağırlıklıysa mimarlar da haliyle bunlara yöneliyor.Yani tabi ki tercih de söz konusu ama bence en ağır basan sebep talebin bu yönde olması. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
sadece mimarlarmı, inş. mühendisleride.
açılın ben mimarım veya açılın ben mühendisim, der gibi herkez her iş'e karışıyor. türkiyemizde belli bir süre daha malesef bu olacak. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim çevremde bu durum tam tersine işlemekte. İç mimarlar daha çok mimarların işine motive oluyor. Sizce bu neden?
;) gülümse... En son lumina tarafından düzenlendi : 26-03-2008 15:17. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarım sanatkar gözü ister, iç mimarlık eğitimi aynı zamanda sanatkar yetiştirir. Bu bağlamda iç mimarlık öznel bir daldır, mimarlığın alt dalı gibi düşünmek imkansız. Mimar olabilmek için Türkiye sisteminde kriter yalnızca sayısal puanlamada gösterilen başarıdır. Sanatsal herhangi bir sınamaya tabi tutuluyorlar mı? Neden mimarlar iç mimarlığa yönlendi sorusunun cevabı ise, arkadaşlarla hemfikirim, rekabettir, paradır
![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 26-03-2008 15:17. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
re:Benim çevremde bu durum tam tersine işlemekte. İç mimarlar daha çok mimarların işine motive oluyor.Sizce bu neden?
Sanırım bu çevrenizdeki iç mimarlarla alakalı bir sorun. Benim çevremdekiler ise ben dahil olmak üzere, iç mekan tasarımına yönlenmiş durumda. En son lumina tarafından düzenlendi : 26-03-2008 15:17. |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Statü nedir?
Alıntı:
Nasıl güzel anlatmış sevgili mimar mahmut bey... Statü dediğimiz şey ikiye ayrılır. Kazanılmış statü ve edinilmiş statü bunu sosyolojik olarak kendi açımızdan değerlendirebiliriz. Edinilmiş olan statü, aileniz ve çevrenizden kaynaklanan statünüzdür. Kazanılmış statü ise sonradan toplum içinde "var olabilmek" için, sınav sistemiyle birlikte meslek edinme biçiminde gerçekleşir. Mimarlık, mimarlıktır. Sadece cephe tasarlayan bir mimar yoktur. Mimarın işi bu değildir. Biz bu şekilde eğitim almıyoruz. Mimar tasarım yapar, iç mimar da tasarım yapar, peyzaj mimarı da tasarım yapar. Fakat yetkinlikler farklıdır. Mimari Tasarımda sanat eğitimi vardır, sayısal düşünmek çok önemlidir. Mimar tasarladığı yapının strüktür sistemini de düşünür.
büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyenler bir adım geriye gitmelidir. Bertolt Brech En son lumina tarafından düzenlendi : 26-03-2008 15:17. |
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayrıca sınır sizsiniz bırakın sınırları herkes kendini zorlasın. Taşın altına elini koymak önemli, mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir bölge planlama ve inşaat mühendisliği birbirine bağlı bölümler. Disiplinler arası kendini geliştirmek önemli olan...Fakat yetkinlikler bu konuda önem kazanıyor. Önemli olan okumak değil işini iyi yapabilmek.
büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyenler bir adım geriye gitmelidir. Bertolt Brech En son lumina tarafından düzenlendi : 26-03-2008 15:16. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
|
hayır...
hiçbir sayısal puanlamadaki başarı ile herhangi bir mimarlık fakültesi bitirilemez, ayrıca her iç mimarlık fakültesi bildiğim kadarıyla belli bir sayısal puanlama istiyor, dolayısıyla böyle tartışmalara girmek yersiz ve sonuçsuz olacaktır.
;) gülümse... En son lumina tarafından düzenlendi : 26-03-2008 15:15. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence mimar, iç mimar ayrımı yapılması yanlış. Mimar arkadaşlarımız büyük projelere imzalarını atabiliyolarsa bunu iç mimarın da yapması lazım. İç mimar 2.5 kata kadar yetkisini kullanabilip daha büyük projelerde yetkisi yoksa, mimarların da iç mimarlık, tasarım yapamaması lazım. Fakat mimarlara tasarım yasağı getirilemez. Bunu şöyle bağlayalım iç mimar olsun, mimar olsun yapı ve tasarım üzerine ne gerekiyorsa yapması en doğal hakkı. Önemli olan işini iyi yapması. Temelde hata var sağlık olsun
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|