|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben yapı öğretmenliği öğrencisiyim malum bizim öğretmen olarak atanmamız zor olduğundan yada atamadığımızdan bu piyasaya giriş yaptık aldığımız eğitim hem teorik hemde uygulamalı olduğundan formasyondan daha fazla yapı konusunda eğitim alıyoruz ee malüm şu anda çoğu üniversitede mimarlık ve inş. müh deki öğretim görevlilerinin çoğu da yapı öğretmeni şahsım olarak bir iç mimarlık dekorasyon firmasında iç mekan tasarımcısı olarak çalışıyorum ve işimi seviyorum yeni projeler üretmek çok zevk verici anlıcanız bu piyasada kendimize yer bulmaya çalışıyoruz çünki bu işin genel kapsamlı eğitimini alıyoruz.
düşüncelerimi sizinle paylaştım eleştirilerinizi bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Meraba. Ben peyzaj mimarlığında okuyorum ama kardeşim anadolu lisesi yapıressamlığında,son sınıf öğrencisi ve de gazi yapı öğretmenliğini istiyo. Benim çok bilgim yok ama okulda bi hocaları söylemiş. Umarım o da ileride sizin gibi mutlu olur bu mesleği yapmaktan..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba.ben de yapı ressamlığı öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim.herkesin derdi gibi bizim de derdimiz aynı ne öğretmen olabiliyoruz ne de imza yetkimiz var belki şu anda bir çok mimarın yapamadığı projeleri yapıyor onların bilmediği bir çok programı kullanıyoruz.teorik olarak da iyiyiz.fakat gelgelelim imza yetkimiz yok diye kimse bizi öneme almıyor.mimarlar bizi bir amele gibi görüyor.şu anda bir çok program kullanıyor ve piyasaya iş yapıyorum.bana göre tasarım alanında en güzel bölüm.eğer 1. sınıf itibari ile kendini mesleğine ve bölümüne veren bir kişi kesinlikle parlak bir gelecek ve kariyere sahip olur.inşallah ben de tasarım-proje-inşaat şirketi düşünüyorum.herşey bir hayalle başlar eğer insan isterse gerçekleşmesi çok kaçınılmaz olur.teşekkür ediyorum.kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
biz burda yıllardır mimarlık-içmimarlık arasındaki sınırları belirlemeye çalışırken birde yapı ressamlığı öğretmenleri çıkıyorlar ve piyasaya iş yapıyorlar.Bilgisayar programı kullanmayı bilmekle mimarlık yapılabileceğini düşünen zihniyetle nereye varırız bilmiyorum.İmza yetkisi konusunda hiç şikayet etmeyin yetki boşluğundan dolayı piyasaya iş yapabiliyorsunuz.Bırakın biz şikayet edelim.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Eğer gerçekten arada bu şekilde bir fark olmasaydı, mimarlık fakültelerindeki ders müfredatı da aynı yapı öğretmenliğindekiler gibi olurdu değil mi? Bir kaç yıl sonra "Neden biz bina tasarlayıp altına imza atamıyoruz. Biz de teknik resim dersi gördük halbukisi" denecek ve ben hiç şaşrımayacağım.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Kullandığınız program hiç bir şeydir.
Onu bu kadar abartmayın. Bugün bir eğitim merkezine gelip mimarlar için önemli her türlü programı kolayca öğrenir kullanırsınız. Ayrıca diploma ve imza yetkisi de hiç bir şeydir. Önemli olan tasarım formasyonudur. Bu da zaten bütünüyle eğitim ile olmaz. Mimarlık fakültelerinde verilen dersler dışında tasarımcı olma yolunda eğitim verilebilir. Yapı ressamı ya da teknikerlerin çektiği sıkıntılar doğrudur. Amele olarak görenler vardır belki. Ama gelin görün ki işinde çok iyi olan bir marangoz bir iç mimardan bir mimardan daha fazla para da kazanabilir daha fazla itibar da görebilir. Arada sırada o kadar iyi bir ahşap ustası olmayı istemiyor da değilim. Kısacası kötü örnekler olabilir ama ben de yapı ressamıyım imza yetkim olmalı derseniz yeniden üniversiteye girmenizi salık veririm. Yani üniversiteye girmek de sorunlu problemli, biliyorum kolay değil ama zengin bir ülkede değiliz ve eğitime önem veremiyoruz. Bu tür sosyal problemler vardır ama yapı ressamlarının kendi mesleklerinde gelişmeleri yerine "biz de imza atalım" isteklerini garip buluyorum. Zaten yetkin olmayan bir sürü mimar imzalarını sallayıp savuruyorlar. Tasarımcı olmak için diploma da şart değildir. Devamlı tasarımlar yapın bu foruma koyun sağda solda gösterin. Bir mimari büro sizin bu yeteneğinizi ya da şahane CAD bilginizi görür size değer verir. Dediğiniz kadar iyiyseniz bu tür serzenişlerin manası yok bence.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|