|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Bazı kişilerden (iç mimarlık okuyan) duyduğuma dayanarak soruyorum...
İç mimarlık bölümünden mezun olmuş bir öğrenci 2 kata kadar (villa ,vs) yapabilme iznine sahip midir acaba? Şimdiden teşekkürler.... En son lumina tarafından düzenlendi : 23-04-2007 22:22. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bildiğim kadarıyla cevap "evet".. daha doğrusu 1990 yılında izin vardı, bizim yazlık sitenin mimarı, içmimardır ve evler 2 katlı
![]() not: konu başlığına değiştirirsen daha çok kişi okuyabilir sorunu.. "bir soru" ismine pek bakan olmaz
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
belediye onayıyla
bu sorunun cevabını kısaca şöyle özetleyebiliriz bu binayı yapacağın belediyeyle iç mimarlar odasının anlaşmasına bağlı
örnek vermek gerekirse bundan yaklaşık iki sene önce iç mimarlar odasıyla eskişehir belediyesi aralarında anlaşarak eskişehir belediyesi sınırları içinde iç mimarların iki kata kadar bina yapmalarına onay verdiler. bu onay hala geçerli mi ve başka hangi belediyelerle böyle bir anlaşmaya gidildi bilemiyorum. ama böyle bişey gerçekten var ya da bir zamanlar vardı ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim verdiğim örnek ise Ayvalık'tan..
buradan anlaşılan şu ki, sanırım faklı şehirlerde bir zamanlar aynı izin veriliyormuş, büyük ihtimalle her yerde de veriliyordu. Ama hala geçerli mi o sanırım açık değil ![]()
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
geç cevap ama
3 kata kadar izin veriliyor resmi gazete de yayınlanmış ama iç mimarlar odasının belediye anlaşmalarıyla ilgili konuyu ben hiç duymadım.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimarlık yetkinliğinin kat sayısına dayandırılması ne komik
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bence de ...Heralde iç mimarların tasarladıkları binaların taşıyıcılarını inşaat mühendisleri yerleştiriyo o yüzden az katlı..Yoksa durum facia olurdu....Ha ha ha
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim bildigime gore de anlasmanin disinda eger bir bolgede yapi yapacak mimar yoksa o zaman ic mimar yapinin yapilacak arazisine gore maksimum 6 yada 6.50 m lik bina yapabiliyor.daha dogrusu bunu hak ediyor.tabi bunda alan olarak metrekarede de bir sinirlama var mi bilmiyorum.
Arkadas bahsettiginiz gibi bir anlasmayi bende hic duymadim.ama resmi gazetede ne zaman yayinlandiginida merak ettim.Bana tarihini yada sayisini gonderir misiniz? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
önemli konu
bu konuda kesin bilgisi olanlar detayıyla anlatsınlar ve yahut tmmob ne kayıtlı olan varsa küçük bir araştırma yapabilirse kafaların karışıklğı giderilmiş olur.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
bunu bende cok merak edıyorum
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
İç mimar, mimar, peyzaj mimarı, plancı tartışmaları yetmedi mi hala!
Donanımlı olunmalı önce. Daha sonra her meslek herşeyi yapabilmeli. Yapabilmeli de, meslek tartışmalarını yapacak bir çevrede yaşadığımızı düşünmüyorum. Her forum başlığında konu meslekler ya da okullar arası pasta paylaşımına geliyor. Kocaman bir pasta var zaten dilimler herkese yeter. Yeterki yüzünüze bulaştırmayın. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Bu Konu Yillardir TartiŞiliyor
Önemli olan tasarım yeteneginin olması değil midir?
Özel okulda okuyan mimar ve içmimarların farkı da bu konuyla beraber tartışılır. Eski Öss sistemine göre 119 puan alan kişiyle 120 puan alıp okul ortalaması toplanmış mimarlık bölmüne girmiş öğrencinin farkı nedir? Sizin sorunuzla bağlantı kurdum çünkü;119 puan alıp iç mimarlık okumuş düşünen ve tasarım yeteneği olan bir şahsın 2 kata kadar tasarımının engelenmesi ne kadar doğrudur. Ben de anlamadim.120 puan alan bir kişi çok daha iyi mi düşünür?Yani... Belediye ile anlaşmalı olsa dahi toplumumuzda iç mimar ile mimar arasında soguk buzlar var,malesef. Şantiye hayatına girdiğinizle bununla karşılaşmanız mümkün. İyi Şanslar! En son lumina tarafından düzenlendi : 23-04-2007 22:27. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Sayın jasminnnnn, Büyük harflerle girilen mesajları forum sistemi otomatik olarak küçük harflere dönüştürmektedir, ancak forum yazılımı orijinal olarak İngilizce'ye programlı olduğu için büyük Türkçe harfleri küçültememektedir. Bunun sonucunda sizin mesajınızdaki gibi bir görüntü oluşmaktadır. Lütfen Forum kurallarına da uygun olarak cümle başları ve özel durumlar haricinde büyük harf kullanımından kaçınınız... Teşekkürler Forum Kurallarını görmek için: http://forum.arkitera.com/showpost.p...50&postcount=1 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Uyarınız için teşekkürler umarım olmuştur
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Çok teşekkür ederiz Sayın jasminnnnn... ![]() Forumlarda pek çok güzel yazınızı görmek umuduyla... Keyifli yazışmalar size.. İyi seneler diliyoruz.. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|